Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Re: Имотният пазар
slatanic написа:От трън та на глок,че е ...Абе честито!![]()
Избери нещо което няма да ти тежи.
глог, глок-а е пуцало....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
nickstorm написа:slatanic написа:От трън та на глок,че е ...Абе честито!![]()
Избери нещо което няма да ти тежи.
глог, глок-а е пуцало....
Вярно казваш.Къде съм блял като съм писал да ме питаш.
Иначе като хвърлих едно бързо око не знам кое си струва да си купи човек в момента с малък бюджет и за какво
биха му стигнали силите.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
"Сделките с имоти у нас потънаха през третото тримесечие до най-ниското си ниво от поне 2005 г. насам, докогато са налични данни на страницата на Агенцията по вписванията. "
I love the sound of V8 in the morning...
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Сделките са по-малко, ама цените продължават да растат
Може да погледнете, която и да е статистика.
Особено в страната, където цените на имотите растат по-бързо от тези в столицата.
Т.е. по-скоро след рекордната предходна година "Да извадим кинтити от дюшека" нещата са се нормализирали.
Щото аз не виждам понижение на цени никъде. Да не говорим, че имот, който се продаваше преди година и нещо за 490 000 евро
преди седмица го пуснаха за 670 000
в същото състояние + няколко климатика и фотоволтаици
Та, чакаме кризата...
Може да погледнете, която и да е статистика. Особено в страната, където цените на имотите растат по-бързо от тези в столицата.
Т.е. по-скоро след рекордната предходна година "Да извадим кинтити от дюшека" нещата са се нормализирали.
Щото аз не виждам понижение на цени никъде. Да не говорим, че имот, който се продаваше преди година и нещо за 490 000 евро
преди седмица го пуснаха за 670 000
в същото състояние + няколко климатика и фотоволтаици
Та, чакаме кризата...Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
То затова сделките са намалели, защото цените не са паднали. Ако бяха паднали значително, щяха да скочат броя сделки. Обаче цените на места или задържат, или лекичко падат, но в никакъв случай нещо уау, или се увеличават, а хората обедняват. Затова сделките намалят, ама не разчитай да паднат цените, трябва да почнат хора да се изнасят с 200 от София за да паднат тези цени, иначе шанс няма. Кой ще ти продаде евтино, този който преди няколко години е взел скъпо ли? Абсурд. Изключенията ще са просто изключения.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:... Кой ще ти продаде евтино, този който преди няколко години е взел скъпо ли? Абсурд. Изключенията ще са просто изключения.
Все си мисля, че ще са инвеститорите със 50, 100, 150 ... апартамента, които големите кредити ги притискат, а продажби няма.
Като това не става от днес за утре - това че последните месеци продажби няма, не означава че веднага ще свалят цените.
Има си закъснение, но то ще дойде. Ще държат, ще чакат, ама колко да държат, вижте колко много се строи ... и още ... и още.
За големите крупни бизнеси, които паралелно си инвестират в строителство, няма да ги бърка, ама другите, за които това е основното, ще бъдат притиснати.
Ама знам ли, у нас всичко е изкривено.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Миналата седмица погледнах информативно къщички около Марково и има такива с намалени цени, които се строят в момента... Определено не са от тези, които глада 'Заки', но им свалят по 10-15 хилки... Е, има и други, които от 1200евро/м2 са станали 1700, но ... така са решили!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Покачването на цените според статистиката може да има и друго обяснение - ако са намалели сделките в кеш, които по документи минават на занижени цени/данъчна оценка. Остават сделките с ипотеки, които минават по банка на истинската цена и ето ви поскъпване по документи 
I love the sound of V8 in the morning...
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
А това сигурно ли е че има покачване на цените и на каква база се правят тези заключения ? И с колко изобщо е това покачване ? Аз от няколко месеца насам виждам по медиите само едно неистово усилие на брокерите да убедят хората как няма никакъв спад на продажбите няма спад на цените и как ако видят нещо такова то е временно и не отговаря на тренда . Всички имоти закупени с инвестиционна цел през 2025г разбирай със спекулативна цел , в момента са на пазара . Това изобщо не значи че има кой да ги купува . Крайно време е прекупвачите да разберат че имотния балон който беше раздут от еврото вече издиша , от тук нататък тоя филм с купуването всякакви коптори на баснословни цени приключи . Пазара върви към нормализиране и цените ще вървят надолу по простата причина че няма кой да налива пари в имоти . Експлоатираха яко страха на хората от влизането на еврото , но това безумие свърши .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
НСИ...
На мен ще ми е повече от интересно Зак да покаже читав имот, без значение цената.
Сделките с кеш вече са по-скоро мокър сън на брокери и инвеститори, както и купуването на имот на всяка цена. Охлаждането се усеща, но спад на цените на качествени места на този етап - колкото имаме консенсус коя е правилната дестинация за емиграция...
На мен ще ми е повече от интересно Зак да покаже читав имот, без значение цената.
Сделките с кеш вече са по-скоро мокър сън на брокери и инвеститори, както и купуването на имот на всяка цена. Охлаждането се усеща, но спад на цените на качествени места на този етап - колкото имаме консенсус коя е правилната дестинация за емиграция...
^ Бях го попитал същото преди няколко месеца, ама не дава никакви примери. Само хранилка и колко по-гадно е в София отколкото в Женева...
Наскоро се продаде апарт с 3 спални с обявена цена от 650к€ в Ред Епъл, два подземни гаража на допълнителна цена от 75к€ парчето, за около 2 седмици ичезна обявата. Интересно ми е този как го оценява имотният критик...
Наскоро се продаде апарт с 3 спални с обявена цена от 650к€ в Ред Епъл, два подземни гаража на допълнителна цена от 75к€ парчето, за около 2 седмици ичезна обявата. Интересно ми е този как го оценява имотният критик...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
pampo написа:^ Бях го попитал същото преди няколко месеца, ама не дава никакви примери. Само хранилка и колко по-гадно е в София отколкото в Женева...
Парите са им в повече
Но локацията е добра. Предлагам че жилището е било хубаво
а и гаражи на това място.- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
pampo написа:^ Бях го попитал същото преди няколко месеца, ама не дава никакви примери. Само хранилка и колко по-гадно е в София отколкото в Женева...
Че съм критик, ясно е. Но това за точно тази сграда е добра цена
Помня още като я строяха и какви й бяха цените
Иначе, ей това е готин апартамент, ама там винаги са ни били много скъпи на нас:
https://www.imot.bg/obiava-1d154696732259171-prodava-chetiristaen-apartament-grad-sofiya-lozenets
Да не говорим, че ако искаш нещо извън София всичко тотал щета всичко...
В нормалните държави извън градовете е брутално яко, тук извън София е клошарщина, липса на ифраструструктура, селяндурщина и т.н.

Ето снимка от преди 2-3 седмици на улица в градче извън Париж, построено от нулата
Широки улици и булеварди, дървета, тротоари, алеи, ахритектурата на сградите, няма зелено, лилаво, бенбено и т.н.
Да, до Дисниленд е, ама наоколо всичко беше такова. Значи може като строиш нещо ново да го направиш супер за живеене!
Може да проверите и цените какви са там

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
zAcK написа:Иначе, ей това е готин апартамент, ама там винаги са ни били много скъпи на нас:
https://www.imot.bg/obiava-1d154696732259171-prodava-chetiristaen-apartament-grad-sofiya-lozenets![]()
ебах тоо апартамент аз хахахахах
на брат ми 3-етажната къща с двор в резиденшъл е по-евтина в готово състояние
жизъс крайст
You said: "Time will change!" What if it changes you?