Омасляване около капачката на маслото.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Омасляване около капачката на маслото.
Здравейте! Имам един доста досаден проблем свързан с омасляване около капачката на маслото. Смених капачката първо с такава автърмаркет - омаслява. Купих си оригинална пак омаслява. Същия проблем между другото имам и с уплътнението около датчика на велвтроника - пробвах едно тече, пробвах друг тече, сложих оригинално пак тече. Има нещо интересно свързано с капака на клапаните... Предния собственик някога го е сменял и е сложил такъв с вграден клапан за картерна вентилация като в същото време е налична и фабричната картерна вентилация под всмукателния колектор която смених изцяло т.к. беше пред разпад и в момента реално са налични два клапана за картерна вентилация. Възможно ли е това да оказва някакво негативно влияние или самия капак нещо да се е поизметнал вече и да не пасват добри и капачката и уплътнението?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Омасляване около капачката на маслото.
Колега, сложи правилния капак на клапаните, оригинален клапан за картерна вентилация- да се надяваме, че това е бил избора ти при смяната му и проблема ще се реши. Високото картерно налягане може да ти създаде не само декоративни проблеми.
Re: Омасляване около капачката на маслото.
Капака ще го сменя, поръчал съм го. За клапана на картерната вентилация обаче сложих комплект на Феби... За съжаление едва когато го монтирах и се зачетох из нета след няколко дни видях, че преобладаващите мнения бяха да се ползва оригинален такъв.
3 мнения
• Страница 1 от 1