СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: СПАМ ТЕМА
Бъркате се с литий батериите за битови уреди които са 4.2в на елемент максимално заредени . Тоест 3 елемента са 12 волта 4 са 16 волта . Тука става въпрос за промишлени литий желязо фосфатни батерии които имат 3.7в максимален заряд . Трябват 4 елемента 3.3 волта номинал общо са 13.2 волта пълен заряд. За да протича заряден ток трябва 14 волта на алтернатора . Няма голяма разлика с оловно киселинния , вероятно и от такава гледна точка са сложени 4 елемента . Така се постига зареждане около 80% което удължава живота на клетките и броя зареждания .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
BMW_POWER написа:slatanic написа:А някой да е пипал КИА Селтос,че събирам мнения!?![]()
На вид са ги докарали и много ме кефеха в графата "Паркетници". Обаче после бяха двигатели, скоростни кутии .....
Всъщност именно с двигател и скоростна кутия ще ме спечелят,ако го взема.
1.6 турбо 180кс и ръчна кутия.Това гледам аз.Там разни модерни ралти нц.Хибриди тоже.
Това ако ще се избере Селтос.НО!
Понеже разликата с Октавия 2.0 тси е 3000 еуро,а пък тя е 4х4 200к.с. дсг и като размер вътре го удря в земята е малко не се знае,знае ли се работата.
Та ако някой е пипал... да казва.
slatanic написа:Всъщност именно с двигател и скоростна кутия ще ме спечелят,ако го взема.
1.6 турбо 180кс и ръчна кутия.Това гледам аз.Там разни модерни ралти нц.Хибриди тоже.
The 1.6-liter turbocharged engine in the Kia Seltos offers great power, but owners commonly report carbon buildup, ignition misfires, and high-mileage turbo wear.Common 1.6L Turbo Engine IssuesCarbon Buildup: Direct-injection engines can develop carbon deposits on the intake valves around 60,000 miles, reducing efficiency.Misfires and Ignition Coils: Worn spark plugs or failing ignition coils frequently cause engine misfires and rough idling.Turbocharger Wear: High mileage (over 100,000 miles) can lead to reduced boost pressure and general turbo component wear.Timing Chain Stretch: The timing chain can stretch over time, resulting in a rattling noise during cold starts.Transmission Pairing: The 1.6L turbo is paired with a 7-speed dual-clutch automatic transmission that can feel clunky or jerky at very slow city speeds
Бягай от турбини, бягай от корейски турбини
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
То това си важи за всички турбо , пък и не е толкова страшно , ремонт на турбо е 400 - 800 евро . И ако се сменя масло на 10 к. едва ли ще има проблем . Казвам го от страната на опита , имах Хюндай който го карах 12 год. от нов и го продадох на 340 к. без никакви драми 
Покарах малко новия Dong Feng T5 с 1,5 бензин / май от Мицубиши/ , хибрид -200 коня. Изненадан съм колко много кола е това
Всичко е добре направено , кожата е ОК ,мнооого екстри, добре седи на пътя и върви яко. Бих си спестил светещата фигурка на ''скоростния'' лост и разни други светещи апликации , ама ....На тази цена си е оферта , стига да не си предубеден от made in China / аз съм
/. Не знам какво е качеството в дългосрочен план ...но при схема лизинг , 5 год. караш и сменяш . мисля че няма какво да те изненада 
Покарах малко новия Dong Feng T5 с 1,5 бензин / май от Мицубиши/ , хибрид -200 коня. Изненадан съм колко много кола е това

Последна промяна mr_petroff на 27 Авг 2026, 7:42, променена общо 1 път
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
При турбо-мотор, аз бих сменял масло на 5000км, но ... всеки си знае!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
БМВ отдавна нямат атмосферен двигател, а им дават на 30к
Хубаво масло на 10к и стискаш палци за късмет.
А китайчетата наистина изглеждат много коли за парите си. Обаче... за мен ще ударят греда с обезценяването. От европейските страни, в които навлезнаха по-рано... се говори за 38-45% остатъчна стойност
Та ако си вземеш ново китайче за 30к евро и след 3 години струва 12к... няма да е яко, нито толкова евтино. Другата греда е, че евтините марки и модели нямат антикорозионна защита. Ама нямат нямат, никаква
От там като избие една хубава ръжда на 3-4та година - ще стане бинго. Това не е при всички де, при хубавите май са ок нещата. Поне на хартия. Но гредата с обезценяването и липсата на вторичен пазар ще им спъхне ръстта в един момент. То хората са с предрасъдъци за нов китайски, а какво говорим за 5, 10 или 15 годишен 
А китайчетата наистина изглеждат много коли за парите си. Обаче... за мен ще ударят греда с обезценяването. От европейските страни, в които навлезнаха по-рано... се говори за 38-45% остатъчна стойност
Та ако си вземеш ново китайче за 30к евро и след 3 години струва 12к... няма да е яко, нито толкова евтино. Другата греда е, че евтините марки и модели нямат антикорозионна защита. Ама нямат нямат, никаква 
- Kroki
- kroki_e_edin
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Е то снимката на предния мост на BYD всички я видяхме дето се завъртя по фейса. 
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Утре чакам малко цени за Кияка.Не ми е приоритет номер Уно.
Обаче шкода октавия спорлайн e нещо друго.
Ще направя някой оглед пък ще споделя информация.
Обаче шкода октавия спорлайн e нещо друго.
Ще направя някой оглед пък ще споделя информация.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d Individual, JGC, MT-09
- Мечтае да кара: Mustang GT
Kroki написа:Е то снимката на предния мост на BYD всички я видяхме дето се завъртя по фейса.
Ee aз не съм, кво изпускам? Гният за година ли?
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
И аз съм отървал 

- Kroki
- kroki_e_edin
-
Не мога да я намеря сега, но бяха писали BYD 2022 май и моста беше все едно е седял 20 години в морето, с такава ръжда. Всичко набъбнало, цъфнало и т.н. Може и да е фейк де
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
dhtj написа:Kroki написа:Е то снимката на предния мост на BYD всички я видяхме дето се завъртя по фейса.
Донгфенг да. Бая клипчета имаше в едни, дето слагат допълнителна антикорозионна защита. И масово от шоурума при тях, че с НУЛА защита бързо се случват нещата.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Е, те и москвич-ите бяха така в 'Мототехника' ...
Ex: 96' BMW318ti

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
TNT написа:dhtj написа:Kroki написа:Е то снимката на предния мост на BYD всички я видяхме дето се завъртя по фейса.
Донгфенг да. Бая клипчета имаше в едни, дето слагат допълнителна антикорозионна защита. И масово от шоурума при тях, че с НУЛА защита бързо се случват нещата.
Тези допълнителни анти-корозионни покрития хич не са скъпи, а май са доста добри. Та драмата с ръждите се решава с една подобна инвестиция веднага след получаване на автомобила от магазина

- Kroki
- kroki_e_edin
-
Топ. Купуваш си нова кола от представителството и първото нещо, което трябва да направиш е да я вкараш в сервиз.