СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от mr_petroff » 25 Авг 2026, 22:47

Малко встрани от темата... два акумулатора АМГ по еВахти парите прецаках на кемпера с инвертора като се пускаше климатик, преса за коса, сушоар, голям ТВ и т. н. Сега съм с някакъв евтин /около 150 евро/ тягов и нямам проблем 2 години :dunno: Това акумулаторите е сложна наука :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Авг 2026, 1:01

slatanic написа:А някой да е пипал КИА Селтос,че събирам мнения!? :ok: :mhihi:

На вид са ги докарали и много ме кефеха в графата "Паркетници". Обаче после бяха двигатели, скоростни кутии .....
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Авг 2026, 7:43

За конкретният модел не мога да говоря, но няколко колеги взеха вече чисти електрички някакви такива джипчета Киа, един взе и хибрид, засега всичко е точно, а вече си ги покараха. И то не ги купиха от магазина, а на някакви километри и години.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Авг 2026, 7:52

mr_petroff написа:Малко встрани от темата... два акумулатора АМГ по еВахти парите прецаках на кемпера с инвертора като се пускаше климатик, преса за коса, сушоар, голям ТВ и т. н. Сега съм с някакъв евтин /около 150 евро/ тягов и нямам проблем 2 години :dunno: Това акумулаторите е сложна наука :mhihi:

Предполагам, че и АМГ-тата са били тягови, нали? Иначе, по темата, литиево-йонните би трябвало да имат и по-силен стартов ток, освен по-ниското тегло...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 26 Авг 2026, 8:52

KoolyO написа:
Двигателист написа:От чисто любопитство - какво му е предимството на този в сравнение с оловно-киселинен, в ролята на стартов?

Ха! Не знам дали някой "преподреди" темата, или това сега го виждам...
Но до колкото разбрах, единственото предимство е теглото.
И това си идва с всичките недостатъци. Още повече електроника, още повече усложняване на нещата. :banghead:

На тон и осем'стин кола ще спестим 7 кила от акумулатор? Тия са ебават нещо! :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 26 Авг 2026, 9:15

Те не се 'е*ават' ... Те са си взели парите за акумулатора :mhihi: :mhihi: ! Да му мисли този, който плаща!

Изображение

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 26 Авг 2026, 10:17

empar написа:
KoolyO написа:
Двигателист написа:От чисто любопитство - какво му е предимството на този в сравнение с оловно-киселинен, в ролята на стартов?

Ха! Не знам дали някой "преподреди" темата, или това сега го виждам...
Но до колкото разбрах, единственото предимство е теглото.
И това си идва с всичките недостатъци. Още повече електроника, още повече усложняване на нещата. :banghead:

На тон и осем'стин кола ще спестим 7 кила от акумулатор? Тия са ебават нещо! :banghead:

Не е само тегло! Най-голямото им предимство е издръжливостта - може би х10 е броя цикли зареждане, които може да издържи такъв акумулатор. Отделно отдават ток по-стабилно и можеш да използваш по-голям капацитет от акумулатора безопасно преди да сдаде багажа.
Пролетта ми се наложи и на мен да се образовам по темата като М3то беше припаднало и като тарикат с чужди пари викам - купувам нов :mhihi: . 1100€ OEM преди отстъпката... :kuku:

Поръчах си BMW зарядно, постоя една вечер и няма драми вече (сега вече при всяко застояване на колата в гаража се закача). Тогава още го нямаше никъде наличен новия СТЕК NXT 5...миналия месец взех такъв обаче за AMG-то, че то се оказа с AGM акумулатор + support battery отзад... :kuku: и като седи в друг гараж не е много удобно като трябва да го премятам от едната на другата кола.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Авг 2026, 10:23

Колко па толко да издържа ? Това са поне 5 хубави АГМ-а :lol: Или 10 обикновени :lol: Бахти и новите технологии.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 26 Авг 2026, 10:51

Абе то има и други предимства, но 99 процента е заложен заради теглото.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Авг 2026, 11:26

Да, основното предимство е, че те цакат с едни огромни пари и след много малко години акумулаторът точно като "не дотолкова добрия", пак е за кофата. :ok:
На едно М4 преди време щях да купувам втора ръка, че те му искаха някакви стотин левове още тогава. :shock: :mhihi: :kuku:
Нов въобще не ми се гледаше, ама понеже моя беше стоял година и половина, просто го заредих, тръгна и си летеше. Все пак беше акумулатор на 3 години и няма и 30000 км. :mrgreen: Ама все пак преди да го пробвам за зареждане си рекох да пробвам пък да сложа чисто нов, може да не е чак толкова скъп. :mrgreen:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от empar » 26 Авг 2026, 13:36

Другото, което ми е странно е, как алтернаторите, настроени за оловни акумулатори ще работят с тия литиево-йонните.
1-2-3 волта напрежение нещо ми се губят в лаишката глава като сравнявам какви клетки имат двете технологии.
Литиево-йонната клетка обикновено има плато от 3.7в, което при 3 последователни клетки прави 11.1.
Това би трябвало и да грее ужасно много.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Авг 2026, 13:46

Акумулатор на цената на Фиат Пунто - заеби :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 26 Авг 2026, 13:51

empar написа:Другото, което ми е странно е, как алтернаторите, настроени за оловни акумулатори ще работят с тия литиево-йонните.
1-2-3 волта напрежение нещо ми се губят в лаишката глава като сравнявам какви клетки имат двете технологии.
Литиево-йонната клетка обикновено има плато от 3.7в, което при 3 последователни клетки прави 11.1.

Клетките са 4 ...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG,XF SV8
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 26 Авг 2026, 13:53

empar написа:Другото, което ми е странно е, как алтернаторите, настроени за оловни акумулатори ще работят с тия литиево-йонните.

Да, не е добре работата в кола, която не е направена за такъв.
То и за това Ягуара чат пат се шашка, та по спешност взех една Варта AGM... Да не говорим, че прегряването (и евентуален пожар) си е реална опасност... :bang:
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от empar » 26 Авг 2026, 14:14

ildivvy написа:

Клетките са 4 ...

Логично звучи, но за като разровиш за парт.н. 61217908325 на БМВ, аз никъде не виждам да пише с колко клетки е.
Със сигурност изискват различен начин на зареждане от колата. БМВ са го написали, че е специално за М-моделите и нищо чудно S моторите да са направени различно.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата