Проблем с помпата в резервоара!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Mihaylov57
- Потребител
-
Проблем с помпата в резервоара!
Здравейте! За първи път пиша в такъв форум и имам странен проблем с моето BMW E60 530d, 235 коня.
Горивната помпа в резервоара се развали. Купих нова, смених я и свързах всичко, както беше. Колата обаче не искаше да запали, въпреки че в лявата част на резервоара имаше гориво.
Отидох, взех 10 литра нафта и ги налях в дясната част на резервоара, след което колата запали. Но има нещо странно — колата не прехвърля горивото от лявата част към дясната.
Когато нафтата в дясната част свърши, горивото от лявата част не се прехвърля към дясната.
Някой имал ли е подобен проблем и на какво може да се дължи това? Ще бъда благодарен, ако можете да ми помогнете.
И се надявам да има хора в този форум, които могат да помогнат.
Горивната помпа в резервоара се развали. Купих нова, смених я и свързах всичко, както беше. Колата обаче не искаше да запали, въпреки че в лявата част на резервоара имаше гориво.
Отидох, взех 10 литра нафта и ги налях в дясната част на резервоара, след което колата запали. Но има нещо странно — колата не прехвърля горивото от лявата част към дясната.
Когато нафтата в дясната част свърши, горивото от лявата част не се прехвърля към дясната.
Някой имал ли е подобен проблем и на какво може да се дължи това? Ще бъда благодарен, ако можете да ми помогнете.
И се надявам да има хора в този форум, които могат да помогнат.
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Re: Проблем с помпата в резервоара!
Здрасти в резервоара имаш 2 помпи, в лявата и дясната част. Изглежда лявата не работи.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Помпата не е ли една и тя да си 'смуче' гориво от лявата половина? От ляво не е ли само поплавък?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
ildivvy написа:Помпата не е ли една и тя да си 'смуче' гориво от лявата половина? От ляво не е ли само поплавък?
Да прав си една в дясната част е. Заблудил съм се понеже влизат маркучи и от ляво, а се оказа че там се връща обратната нафта.
- philip_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 LCI 535i
- Мечтае да кара: 1970 Dodge Charger 500
Помпата при Е60 е от дясно зад пасажера. От лявата страна на резервоара е филтъра. За да не изтегля гориво от лявата част причина е самата помпа и маркучите към нея. Каква марка помпа закупи и смени ли и филтъра? Огледай маркуча който отива от лявата част към помпата да не е пробит или не е стегнат със скоба към самата помпа.
5 мнения
• Страница 1 от 1