Криминална тема
Модератор: Общи модератори
Re: Криминална тема
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС ОТ 1951 Г. написа:
171. Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14 години, или макар навършило тая възраст, но без да разбира свойството и значението на действието, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 5 години.
В червената част пише, че се дава затвор за това действие
Ако определена част от населението вече се е оженило и бебето е на път, може и да се разминеш. Но да убедиш прокурора, че всичко е било "по взаимно съгласие" и че тя е знаела какво прави, хм, ще ти трябват доста сериозни доводи.Иначе казано, ако беше "законно", това в червеното нямаше да го има

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Стига де, надявах се да имаш по-сериозен аргумент... Това дето си го оцветил в червено е отделна хипотеза, а не част от дефиницията за възрастта. То пояснява, че и след навършване на тази възраст деянието е престъпление, ако лицето не е било способно да разбира свойството и значението на действието - например поради умствена увреда или временно/трайно разстройство на съзнанието. Ако прочетеш предните два члена, ще видиш същата отделна хипотеза. А в раздел II „Вменяемост“ същата конструкция се използва, за да се прецени дали извършителят на престъпление разбира свойството и значението на деянието си. Очевидно ако някой прави секс с лице, което не е способно да разбира какво се случва, няма значение, че то е навършило 14.
Въпреки, че имам силни съмнения във вменяемостта на някои мои бивши гаджета макар и далеч над 14 годишни, ама да не се самоинкриминирам сега
Пък и обикновено се издават, че са луди доста след секса...
Въпреки, че имам силни съмнения във вменяемостта на някои мои бивши гаджета макар и далеч над 14 годишни, ама да не се самоинкриминирам сега
Хипотезите вече са допълнителна тема. Ако беше законно, изобщо нямаше да го пише. И в Щатите е законно да гръмнеш всеки, само дето хипотетично би трябвало да е влязъл в имота ти.
Мир?
Мир?
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.