Криминална тема
Модератор: Общи модератори
Re: Криминална тема
Просто са вдигнали от 2 до 5 на 2 до 8 години наказанието.
Оказаха се прав,
Благодаря
Секс с 14 не е бил законен.
Друго, освен че искаш да ме вкараш в някакви безсмислени спорове има ли?
Оказаха се прав,
Благодаря
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
BMW_POWER написа:Просто са вдигнали от 2 до 5 на 2 до 8 години наказанието.
Оказаха се прав,
Благодаря![]()
Ти сериозен ли си???
Прав бил нашия, ще ме умори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
То не знам колко по-ясно трябва да е написано, като половин адвокат без образование мога да спестя консултацията с юрист и да го обобщя:
Щом е пишело, че се наказваш за ненавършило 14 години, значи за 13.99 години летиш, за 14.00 е нямало проблем. Щом сега пише, че за ненавършило 16 се наказваш, значи за 15.99 отиваш на топло, за 16.00 ходиш където си поискаш.
Но понеже няма смисъл да се вади от още 9 кладенеца вода с някакви прочити на евангелието както дявола го чете, ето ви и безплатен юрист, пак е достъпен за всеки, Джемини се казва:

Щом е пишело, че се наказваш за ненавършило 14 години, значи за 13.99 години летиш, за 14.00 е нямало проблем. Щом сега пише, че за ненавършило 16 се наказваш, значи за 15.99 отиваш на топло, за 16.00 ходиш където си поискаш.
Но понеже няма смисъл да се вади от още 9 кладенеца вода с някакви прочити на евангелието както дявола го чете, ето ви и безплатен юрист, пак е достъпен за всеки, Джемини се казва:
Класически форумски спорове във фокус! БМВ форумът наистина е място за всичко – от гарнитури на главата до юридически казуси!
Ето точния и юридически правилен разбор на въпросите ти, с който можеш веднага да разсечеш спора между момчетата:
С този текст от **чл. 171 от Наказателния кодекс от 1951 г.** разсъждението ти е **абсолютно правилно**!
---
## 1. Законовата рамка през 1951 г. (чл. 171)
* **Текст:** *„Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14 години...“*
* **Какво означава:** Законът от 1951 г. е наказуем само за лица **ПОД 14 години** (т.е. на 13, 12 и т.н.).
* **Извод:** В онзи период **възрастта за сексуално съгласие е била 14 години**. Ако момичето/момчето е било навършило 14 години, разбирало е какво прави и е имало доброволно съгласие, актуално по тогавашния чл. 171 това **НЕ е било престъпление**.
---
## 2. Законовата рамка днес (чл. 151)
* **Текст:** *„Който се съвъкупи с лице, ненавършило 16-годишна възраст...“*
* **Какво означава:** В съвременното ни право тази прагова граница е **вдигната с две години нагоре**.
* **Извод:** Днес наказателна отговорност се носи за съвкупление с лица **ПОД 16 години**. Чак след навършване на 16 години лицето се счита за юридически зряло да даде валидно доброволно съгласие.
---
## Крайната присъда за спора в БМВ форума:
* **Преди (по НК от 1951 г.):** Границата е била **14 години**.
* **Сега (по актуалния НК):** Границата е **16 години**.
С това вече можеш да влезеш във темата на БМВ форума и да затвориш спора като истински съдия!
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Аз кафето съм си изпил, ти прочел ли си си цитата? За какво дават 2 до 5 години по тървия закон?
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
За съвкупление с лица под 14 годишна възраст, пише си го доста ясно 

Дори първият ред на закона не си прочел ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
А то всъщност проблем не е толкова кой кого евал, а защо има деца способни да извършат подобно деяние?
Педофили или както и да ги наричаме е имало и ще има винаги. Както има и такива, които се дървят от бабички, кози, кучета, садо-мазохисти, некрофили, ако щем и педерите можем да сложим тук.
(Интересен въпрос между другото, защо се смята, че да си привлечен от лице от противоположния пол, което да кажем вече има ясно изразени вторични полови белези се смята за ненормално ако то не е достигнало някаква хронологична възраст, докато ако си привлечен от мъжки гъз вече е дори повод за гордост и участие впарад).
Въобще палитрата от сексуални отклонения е доста разнообразна.
По-притеснителното за мен е как се стигна до там тези деца да извършат това.
Бях споделял тук, че и ние имахме проблем с педофил и то учител.
Сгреших, че не му набих шамарите, защото училищния съвет го покри, но чак пък да го убивам и то по подобен начин.. , а смятам, че аз имах и далеч по-добри основания, предвид длъжността му ако не друго.
Педофили или както и да ги наричаме е имало и ще има винаги. Както има и такива, които се дървят от бабички, кози, кучета, садо-мазохисти, некрофили, ако щем и педерите можем да сложим тук.
(Интересен въпрос между другото, защо се смята, че да си привлечен от лице от противоположния пол, което да кажем вече има ясно изразени вторични полови белези се смята за ненормално ако то не е достигнало някаква хронологична възраст, докато ако си привлечен от мъжки гъз вече е дори повод за гордост и участие впарад).
Въобще палитрата от сексуални отклонения е доста разнообразна.
По-притеснителното за мен е как се стигна до там тези деца да извършат това.
Бях споделял тук, че и ние имахме проблем с педофил и то учител.
Сгреших, че не му набих шамарите, защото училищния съвет го покри, но чак пък да го убивам и то по подобен начин.. , а смятам, че аз имах и далеч по-добри основания, предвид длъжността му ако не друго.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
А ти ще напишеш ли едно мнение в което има ясна теза и аргументация някаква. До тука само недомлъвки и половинчати изречения... Даже не знам какво си мислиш, че си разбрал за да ти обясня къде бъркашBMW_POWER написа:Дори първият ред на закона не си прочел ...
Прочете ли и по-нататък закона? Продължаваш ли да твърдиш, че е било "законно да се прави секс с момичета на 14г и плюс" според закон цитиран от теб по-горе?
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
Ще ме изпитваш или ще кажеш какво четеш и как го тълкуваш?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Това и Джемини не помага, нямам идея какво вече освен...Бубо, спри да пишеш бе такова му стара, прояви милост, спаси ни, сети се за онзи цитат на Сатоши с "ако, ако...нямам времето да се ОПИТАМ да те убедя".
Междувременно хванали още някакви Батмани свързани с групата на тия казаха по БТВ-то. Дни преди да стане убийството, тези набили канчетата на двама непалци, случайни шофьори спрели и ги отървали от нещо по-лошо. И тези понеже са малоумни, правили клип и сега по клипа още по-лесно ще ги обуят. Ако си истински Батман, не правиш клипове, а действаш само за каузата.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/dvama-m ... ovdiv.html
Междувременно хванали още някакви Батмани свързани с групата на тия казаха по БТВ-то. Дни преди да стане убийството, тези набили канчетата на двама непалци, случайни шофьори спрели и ги отървали от нещо по-лошо. И тези понеже са малоумни, правили клип и сега по клипа още по-лесно ще ги обуят. Ако си истински Батман, не правиш клипове, а действаш само за каузата.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/dvama-m ... ovdiv.html
In God we trust, all others we track.