България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- HITMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1.8TQ, C3204M, mk7.5 4M, 8Y
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Трима водачи с алкохол на пътя, единият катастрофира
Около 16:50 часа, в РУ-Ботевград бил получен сигнал за самокатастрофирал мотоциклетист между селата Гурково и Радотина. На място униформените установили мотоциклет „Сузуки“, управляван от жител на Ботевград. Пробата на мотоциклетиста за алкохол отчела 2,21 промила. При произшествието той е получил фрактура на палец на крака и мекотъканни рани по ръцете и стъпалото. Настанен е за лечение без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
https://botevgrad.com/news/96356/Trima-vodachi-s-alkohol-na-patya-ediniyat-katastrofira
После защо е такава статистиката.
Прегазена жена на бензиностанция ОМВ пак Ботевград (Зелин).
https://botevgrad.news/2026/08/10/%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b5-%d1%81-%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d1%82%d0%b5%d0%b6%d0%ba%d0%b8%d1%8f/
По данни на полицията лек автомобил „Шкода“ е навлязъл в пространството между колонките за зареждане. Там автомобилът последователно е ударил жена, която в този момент е била слязла от друг паркиран за зареждане автомобил („Фолксваген“), а след това се е блъснал и в една от бензиноколонките.
Най-тежко е пострадала пешеходката. Жената е настанена в реанимация, като състоянието ѝ е тежко и има опасност за живота.
Около 16:50 часа, в РУ-Ботевград бил получен сигнал за самокатастрофирал мотоциклетист между селата Гурково и Радотина. На място униформените установили мотоциклет „Сузуки“, управляван от жител на Ботевград. Пробата на мотоциклетиста за алкохол отчела 2,21 промила. При произшествието той е получил фрактура на палец на крака и мекотъканни рани по ръцете и стъпалото. Настанен е за лечение без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
https://botevgrad.com/news/96356/Trima-vodachi-s-alkohol-na-patya-ediniyat-katastrofira
После защо е такава статистиката.
Прегазена жена на бензиностанция ОМВ пак Ботевград (Зелин).
https://botevgrad.news/2026/08/10/%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b5-%d1%81-%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d1%82%d0%b5%d0%b6%d0%ba%d0%b8%d1%8f/
По данни на полицията лек автомобил „Шкода“ е навлязъл в пространството между колонките за зареждане. Там автомобилът последователно е ударил жена, която в този момент е била слязла от друг паркиран за зареждане автомобил („Фолксваген“), а след това се е блъснал и в една от бензиноколонките.
Най-тежко е пострадала пешеходката. Жената е настанена в реанимация, като състоянието ѝ е тежко и има опасност за живота.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Синът се прибира и бали кара сега за книжка, гордо развява пластмаса от дрегер за алкохол. Питам го как на учебна кола ти вземаха проба...ами един ме удари отзад.
И обяснява как като потегляли бавно след като са били спрели преди това, някакви отзад ги думнал. Е викам не виждали това У отгоре, надписите...ами млад шофьор, сега бил взел книжка. Обяснява още и вика...от ромски произход беше момчето. Абе викам що не каза, че е мангал още в началото да не се чудя толкова...да не прозвучи вика расистко.
И смешното е, че инструктора каза как не му е за пръв път това. И се чудя аз, колко тъп трябва да си да караш зад учебна кола и да не очакваш нещо странно, рязко спиране или нещо такова...напълни се с ботове по тези пътища ей.
И смешното е, че инструктора каза как не му е за пръв път това. И се чудя аз, колко тъп трябва да си да караш зад учебна кола и да не очакваш нещо странно, рязко спиране или нещо такова...напълни се с ботове по тези пътища ей.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И жената така са я удряли в учебна, ама на изпита
А мен са ме удряли докато си бях спрял на червено и си чаках. Няма спасение. По-голяма кола, за да ограничиш щетите и късмет 

- HITMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1.8TQ, C3204M, mk7.5 4M, 8Y
Ходих да взема нещо от магазина, една идиотка с А 2020+ класа, влезе в бус лентата. Осъзна, че е там наби спирачки до към 10 км/ч и просто излезе в средна лента с тази скорост.
От там аз спирачки, тоя зад мен и той. Изпреварих я, освирих я и с този жест
, тая
. Даже не разбра какво направи.
Цялата ситуация се развива на Цариградско Сф., където е 80 км/ч ограничението.
От там аз спирачки, тоя зад мен и той. Изпреварих я, освирих я и с този жест
, тая
. Даже не разбра какво направи.Цялата ситуация се развива на Цариградско Сф., където е 80 км/ч ограничението.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
сутринта на икея-та посока младост на камерката тоя пред мен намали до 36 км/ч
сигурно си мисли, че ограничението там е 30, знам ли
всякакви тъпаци са се навъдили, някъде се произвеждат идиоти

сигурно си мисли, че ограничението там е 30, знам ли
всякакви тъпаци са се навъдили, някъде се произвеждат идиоти
Последна промяна vicho на 11 Авг 2026, 14:13, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не, че по принцип не сме зле ама замислете се. 60-70% от населението над 30 е с хронични метаболитни заболявания.
(90% от тях не го осъзнават, защото на задължителните профилактични прегледи им казали, че всичко им е наред.)
Температурата на слънце е 40+
Прост механизъм - организмът преразпределя кръвотока към кожата за да обменя топлина, а това автоматично намалява мозъчната перфузия, което пък променя функцията в моторната кора и влошава изпълнителната функция.
Това е без да има дехидратация.
С нея нещата стават драстично по-лоши. А и по принцип мозъчната функция на тия хора не е оптимална.
(90% от тях не го осъзнават, защото на задължителните профилактични прегледи им казали, че всичко им е наред.)
Температурата на слънце е 40+
Прост механизъм - организмът преразпределя кръвотока към кожата за да обменя топлина, а това автоматично намалява мозъчната перфузия, което пък променя функцията в моторната кора и влошава изпълнителната функция.
Това е без да има дехидратация.
С нея нещата стават драстично по-лоши. А и по принцип мозъчната функция на тия хора не е оптимална.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
bum_bum написа:...на задължителните профилактични прегледи им казали, че всичко им е наред...
Защо го правят?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Защото няма да има пациенти за фармацията ако се вземат мерки навреме 
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Дръжки. Просто ще се сменят болестите. Вместо на 45 сърдечна операция, ще е артрит на 75. Ако си с байпаси от 43 годишен, вероятно няма да стигнеш артрита на 75
Както искаш се храни и тренирай, няма да си здрав като бик до 120
Няма да останат без работа. И тоя филм с "лошите лекари и биг фарма"... всяка година има противогрипни ваксини за 20лв, ама народа тупа прахчета и антибиотици на килограм после. И се питат във фейсбук в коя аптека е останало тамифлу. Че са алчни и дерат кожи - да, съгласен съм. Хранителната индустрия е по-голям проблем. Там също мисля, че е чисто и просто алчност. Е с колегите днеска обсъждахме как ние сме тупали яко маргарин, а сега децата са на масло гхи 
По темата - затворили са булеварда до нас в една част. На 2-3 места дупки. Пълна липса на организация, блокирали са движението в целия квартал, а реално не се вижда да кипи усилена работа. Да блокираш основната пътна артерия за 2 квартала, която е и вход/изход на града в края и да си бараш топките 2 дена само щото някой ти е дал разрешение цяла седмица... ганьовска работа. Като цяло това е поведението за всички ремонти - затваряме всичко и си бараме ташаците дни, седмици и месеци.
Няма да останат без работа. И тоя филм с "лошите лекари и биг фарма"... всяка година има противогрипни ваксини за 20лв, ама народа тупа прахчета и антибиотици на килограм после. И се питат във фейсбук в коя аптека е останало тамифлу. Че са алчни и дерат кожи - да, съгласен съм. Хранителната индустрия е по-голям проблем. Там също мисля, че е чисто и просто алчност. Е с колегите днеска обсъждахме как ние сме тупали яко маргарин, а сега децата са на масло гхи По темата - затворили са булеварда до нас в една част. На 2-3 места дупки. Пълна липса на организация, блокирали са движението в целия квартал, а реално не се вижда да кипи усилена работа. Да блокираш основната пътна артерия за 2 квартала, която е и вход/изход на града в края и да си бараш топките 2 дена само щото някой ти е дал разрешение цяла седмица... ганьовска работа. Като цяло това е поведението за всички ремонти - затваряме всичко и си бараме ташаците дни, седмици и месеци.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Е, ще изкарате една седмица, какво толкова
? Свикнали сте! То и без ремонта е трудно влизането и излизането при вас...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Нормално да намалят повече вече, камерите светят за щяло и нещяло. Скоро на Цариградско ми светна като се движех с 50 точно.
maxoyn написа:Нормално да намалят повече вече, камерите светят за щяло и нещяло. Скоро на Цариградско ми светна като се движех с 50 точно.
Оля ха се с тези камери, на Цариградско има едни рамки, които закриват светофарите, по коя наредба е това.То ми писна да подавам сигнали
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
От къде идва не знам, но стандартните диагностични панели не следят развитието на заболяване, а съобщават чак когато се е появило.dhtj написа:bum_bum написа:...на задължителните профилактични прегледи им казали, че всичко им е наред...
Защо го правят?
Времевия хоризонт между двете събития е да речем в рамките на 5 до 20 години.
През това време не си реално болен в общоприетия смисъл на думата, но не си и здрав.
Ако се вземат мерки може да се коригират нещата доста по-лесно и безпроблемно, докато на по-късен етап вече може и да е тегаво и някои органи може да са понесли бая демидж.
Тия дни минах 500км по Хемус после към нашия край по троянско със 7,8 разход на дъртия 2+ тона толуп, че и на климатик и с 4 човека и багаж (мерено с допълване) което сочи колко културен водач съм.
Но явно все пак някъде съм сгазил лука, щото още на следващия ден след като тръгнах ми дойде известие на Вайбър, че дължа 25 Евро
Беше ми тегаво, че заредих нафта на 2,07 и опсувах света и Тръмп и Путин и всичките там колко е скъпо, а сега стана и още по-скъпо.
На всичкото отгоре умишлено не си платих винетката няколко дни по-рано, че си викам да не правя цигански работи и им подарих едни 30% отгоре, дано най-накрая се налапат с пари да направят един поне читав участък път някъде та сега ме е яд, че поне глобата щеше да ми е “безплатна”
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Днес имаше 'засада' с камери на входа на Пловдив... Колата беше една, но камерите бяха две! Едната насочена срещу 'влизащите', поставена между чувалите на фиданките покрай пътя, а другата пък снимаше в гръб 'излизащите', прилежно скрита зад 'тотема' на една бензиностанция
Стават все по-иновативни, само и само да не вършат друга полезна работа (например глобяване на неправилно спрели/паркирали, управление на кръстовища с цел по-добро преминаване и т.н.)!
Ex: 96' BMW318ti

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Сигурно е имало и дрон отгоре да снима джигитите , ако някой мине между двете камери без да го "обуят" ..да го гепи дрона отгоре 

Последна промяна Jordana на 11 Авг 2026, 21:20, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...