България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Не, че нещо, но не се взема книжка за такова нещо, дори да беше ударил някой и да има счупване. В смисъл не се взема на място, а когато се произнесе съда ако има счупване. Ако няма, няма да му я вземат. Това относно самото нарушение и последвалото ПТП.
Относно напускането на ПТП-то се отнема за срок от 1 до 6 месеца, което решава местния КАТ, но едва след като напишат акт и му извадят наказателното постановление, което както знаем може да трае и 1-2 месеца през което време той си кара. Та авторът на поста нещо е подведен, че му е отнета книжката. Вероятно са казали на близките, че ЩЕ я отнемат, което е различно. И така от писания на разни тролове се насажда, че в България спокойно може да блъскаш хора, да ти вземат книжката и ти да си караш. Ами не може.
Иначе за ситуацията, аз постоянно и на всеки пешеходец казвам, че предимство на пешеходна нямаш. Няма и да имаш. Защото от тези 100-200, които ще ти спрат, един няма да ти спре защото така иска, защото е преценил, защото е пиян/дрогиран или защото не те вижда, понеже си останал в сляпото му петно и не се уверил напълно, че е празно или жена му/гаджето току що са го зарязали или да го изгонили от работа или са му казали, че е тежко болен или негов близък. Това зад воланът са хора и докато хора карат колите ще има сакатлъци. Причината няма значение за теб когато те блъсне и ти счупи нещо минимум. За колко време ще му отнемат книжката после пак не те грее и не трябва така да го мислиш. Единствената ти мисъл като ходиш по пътя е как да четеш поведението на водачите. Това ти сваля шанса да те блъскат до минимум.
Относно поведението на пешеходецът...сам си в тъмна нощ, имаш една кола идваща срещу теб. Спри на бордюра и се увери, че те вижда и пуска, толкова ли е сложно? И сега всеки се пита, ама нужно ли е? Ами не знам, в случая нищо не стана според мен освен уплаха и евентуално охлузване на детето с огледалото и уплаха. Обаче ако ти потроши краката тоя идиот баз държа, че ще ти се е искало да си спрял и да внимаваш една идея повече. Пресичането като бригаден генерал е най-лошата възможна опция, която да избереш.
Поведението на водачът няма какво да го коментираме.
Ето тука возя един, комшийката му чукнала някакъв съвсем леко, даже нищо и нямало на колата, но напуснала ПТП-то и ченгетата я намерили веднага на адреса си. И казал куката от 1 до 3 месеца ще и вземат книжката. Толкова е чул месеците, ама интересното е друго. Тая е от типа за които си говорим нагли жени с разни сувчета. В случаят с Киа Соренто и се държала нагло с другия участник защото онзи и казал да викнат КАТ или да се разберат, но тя понеже имала претенции дали за негова вина, дали за липса на щети не знам, но му казала "айде гледай си работата, ще се видим в съда".
От къде да знае, че автоматично си го слага така.
То се учи на листовките, ама тя нещо като заведение за хранене държала в центъра, голяма работа ще е, дори да е под наем. Къде ще спира да се разбира на ПТП-та с простолюдието. 
Че и тя сега ще е като горния абориген за закона.
Относно напускането на ПТП-то се отнема за срок от 1 до 6 месеца, което решава местния КАТ, но едва след като напишат акт и му извадят наказателното постановление, което както знаем може да трае и 1-2 месеца през което време той си кара. Та авторът на поста нещо е подведен, че му е отнета книжката. Вероятно са казали на близките, че ЩЕ я отнемат, което е различно. И така от писания на разни тролове се насажда, че в България спокойно може да блъскаш хора, да ти вземат книжката и ти да си караш. Ами не може.
Иначе за ситуацията, аз постоянно и на всеки пешеходец казвам, че предимство на пешеходна нямаш. Няма и да имаш. Защото от тези 100-200, които ще ти спрат, един няма да ти спре защото така иска, защото е преценил, защото е пиян/дрогиран или защото не те вижда, понеже си останал в сляпото му петно и не се уверил напълно, че е празно или жена му/гаджето току що са го зарязали или да го изгонили от работа или са му казали, че е тежко болен или негов близък. Това зад воланът са хора и докато хора карат колите ще има сакатлъци. Причината няма значение за теб когато те блъсне и ти счупи нещо минимум. За колко време ще му отнемат книжката после пак не те грее и не трябва така да го мислиш. Единствената ти мисъл като ходиш по пътя е как да четеш поведението на водачите. Това ти сваля шанса да те блъскат до минимум.
Относно поведението на пешеходецът...сам си в тъмна нощ, имаш една кола идваща срещу теб. Спри на бордюра и се увери, че те вижда и пуска, толкова ли е сложно? И сега всеки се пита, ама нужно ли е? Ами не знам, в случая нищо не стана според мен освен уплаха и евентуално охлузване на детето с огледалото и уплаха. Обаче ако ти потроши краката тоя идиот баз държа, че ще ти се е искало да си спрял и да внимаваш една идея повече. Пресичането като бригаден генерал е най-лошата възможна опция, която да избереш.
Ето тука возя един, комшийката му чукнала някакъв съвсем леко, даже нищо и нямало на колата, но напуснала ПТП-то и ченгетата я намерили веднага на адреса си. И казал куката от 1 до 3 месеца ще и вземат книжката. Толкова е чул месеците, ама интересното е друго. Тая е от типа за които си говорим нагли жени с разни сувчета. В случаят с Киа Соренто и се държала нагло с другия участник защото онзи и казал да викнат КАТ или да се разберат, но тя понеже имала претенции дали за негова вина, дали за липса на щети не знам, но му казала "айде гледай си работата, ще се видим в съда".
От къде да знае, че автоматично си го слага така. Че и тя сега ще е като горния абориген за закона.

In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тия от поколението Gen Z пресичат както им падне и когато им падне , изобщо не спират на бордюро нито гледат като пресичат ....
Обикновено носа е забит в телефона или има банани в ушите . Аз не съм видял някой от тия да се огледа като пресича, кат о коне с капаци са ...Според мене цялата работа идва от медиите и възпитанието щото тези точно от малки ги учат че пешеходеца е с предимство и те буквално възприемат това като абсолютна истина . Това е абсолютен непукизъм и неадекватност която става фатална като изкарат книжка щото се държат абсолютно по същия начин и зад волана . Преди години имаше една кампания за борба с джигитите където медиите даваха указания че се пресичало с вдигната ръка ....После имаше вълна от зомбита пресичащи с вдигнати ръце където им падне . Тия неща взеха да стават норма за България , тука всичко се докарва до крайности , дори елементарни неща тук не са такива ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Бижу 108
Top Gun Maverick написа:Относно поведението на пешеходецът...сам си в тъмна нощ, имаш една кола идваща срещу теб. Спри на бордюра и се увери, че те вижда и пуска, толкова ли е сложно? И сега всеки се пита, ама нужно ли е?
Да не им ровя кокалите, но ума ми не го побира, колко деца си заминаха последните години. Пресичал бил на пешеходна пътека!
В 2ч посред нощ една кола е 1 пешеходец ............. що за съвпадение и що за молумие?
Как па поне единия не е проявил малко разум!

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Маверик наистина ли изписа пак цял ферман да обясниш как и пешеходеца има вина? В случая няма НИКАКВА. Както си личи ясно от записа тва е добре осветено място, мъжа и детето са на метър от тротоара вече когато тоя се появява и започва да завива. Той дори го прави без мигач, т.е. ти като пешеходец няма от къде да знаеш, че трябва да се пазиш от него ако го виждаш, че идва в далечината. Или според теб видим ли кола в околност от 100 метра трябва да се крием зад някое дърво?
Колкото до тоя изрод, аз ако съм на мястото на бащата и установя, че тоя си кара след тоя опит за убийство срещу мен и детето ми...еми просто ще се погрижа примерно десния му глезен да е неспособен да работи с педали дълго време, ако не и завинаги. Знам, че много хора ще кажат, че да взимаш закона в свои ръце не води до нищо добро, ама щом явно живеем в дивия запад и примати като тоя живеят по неговите правила, редно е да понесат отговорност по същите...
Колкото до тоя изрод, аз ако съм на мястото на бащата и установя, че тоя си кара след тоя опит за убийство срещу мен и детето ми...еми просто ще се погрижа примерно десния му глезен да е неспособен да работи с педали дълго време, ако не и завинаги. Знам, че много хора ще кажат, че да взимаш закона в свои ръце не води до нищо добро, ама щом явно живеем в дивия запад и примати като тоя живеят по неговите правила, редно е да понесат отговорност по същите...

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
ЕСЕ!
Маверик, тази отсечка около Търново, дето е описана в статията, от Самоводене до Поликраище е една от основните причини да избягвам селата в този район за покупка на къща.. Само като си помисля, че всеки ден ще карам по този път поне по 2 пъти и ми се повдига. И то с колата, а да изкарам симсонката там - това вече си е руска рулетка.
Маверик, тази отсечка около Търново, дето е описана в статията, от Самоводене до Поликраище е една от основните причини да избягвам селата в този район за покупка на къща.. Само като си помисля, че всеки ден ще карам по този път поне по 2 пъти и ми се повдига. И то с колата, а да изкарам симсонката там - това вече си е руска рулетка.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Този най накрая му казаха в прав текст какъв е ...
https://www.youtube.com/watch?v=4x2Ujhoa25E
https://www.youtube.com/watch?v=4x2Ujhoa25E
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
b_u_b_o написа:Колкото до тоя изрод, аз ако съм на мястото на бащата и установя, че тоя си кара след тоя опит за убийство срещу мен и детето ми...еми просто ще се погрижа примерно десния му глезен да е неспособен да работи с педали дълго време, ако не и завинаги. Знам, че много хора ще кажат, че да взимаш закона в свои ръце не води до нищо добро, ама щом явно живеем в дивия запад и примати като тоя живеят по неговите правила, редно е да понесат отговорност по същите...
на същото мнение съм...
установявам къде живее и ще му счупя поне един крак... после да се жалва на кой иска

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
А беееееееее, аз не съм много, много по конспирациите, ама тая гъстота на случки с тежки машини и мантинели започва леко да ми намирисва!

Top Gun Maverick написа:Не, че нещо, но не се взема книжка за такова нещо, дори да беше ударил някой и да има счупване. В смисъл не се взема на място, а когато се произнесе съда ако има счупване. Ако няма, няма да му я вземат. Това относно самото нарушение и последвалото ПТП.
Ето тука возя един, комшийката му чукнала някакъв съвсем леко, даже нищо и нямало на колата, но напуснала ПТП-то и ченгетата я намерили веднага на адреса си. И казал куката от 1 до 3 месеца ще и вземат книжката. Толкова е чул месеците, ама интересното е друго. Тая е от типа за които си говорим нагли жени с разни сувчета. В случаят с Киа Соренто и се държала нагло с другия участник защото онзи и казал да викнат КАТ или да се разберат, но тя понеже имала претенции дали за негова вина, дали за липса на щети не знам, но му казала "айде гледай си работата, ще се видим в съда".![]()
От къде да знае, че автоматично си го слага така.
То се учи на листовките, ама тя нещо като заведение за хранене държала в центъра, голяма работа ще е, дори да е под наем. Къде ще спира да се разбира на ПТП-та с простолюдието.
Че и тя сега ще е като горния абориген за закона.
Това много точно си го написал. Нещата отдавна не са баш както ги описват във интернета дет се вика. Все още има чадъри, минали между капките това онова, но като цяло нещата не са толкова безнаказани както ги рисуват някои…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
b_u_b_o написа:Маверик наистина ли изписа пак цял ферман да обясниш как и пешеходеца има вина? В случая няма НИКАКВА. Както си личи ясно от записа тва е добре осветено място, мъжа и детето са на метър от тротоара вече когато тоя се появява и започва да завива. Той дори го прави без мигач, т.е. ти като пешеходец няма от къде да знаеш, че трябва да се пазиш от него ако го виждаш, че идва в далечината. Или според теб видим ли кола в околност от 100 метра трябва да се крием зад някое дърво?
Маверика ти написа, че просто човек трябва да внимава щото колкото и да е в правото си все ще се намери някой да те влоши деня…
А ти понеже си бял цивилизован човек с някакви възможности- като вземеш закона във свой ръце и после няма да можеш да излезеш от съдилищата. Кинетичното решение никога не е стратегическо… да го знаеш от мене…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
alx написа:Маверика ти написа, че просто човек трябва да внимава щото колкото и да е в правото си все ще се намери някой да те влоши деня…
А ти понеже си бял цивилизован човек с някакви възможности- като вземеш закона във свой ръце и после няма да можеш да излезеш от съдилищата. Кинетичното решение никога не е стратегическо… да го знаеш от мене…
Не ми говори безсмислени общи приказки като Маверика, а ми кажи в конкретната ситуация какво трябваше да направят пешеходците. Да се скрият за дървото, защото по съседната улица идва кола с която към момента на взимане на решение нямат пресечна точка?
Колкото до втората част, точно защото съм такъв мога така да ги направя нещата, че тоя да си понесе отговорността, а мен същевременно да не могат да ме барнат. Предполагам не ме мислиш за идиот който ще отиде да му счупи краката пред всички/самостоятелно.

b_u_b_o написа:alx написа:Маверика ти написа, че просто човек трябва да внимава щото колкото и да е в правото си все ще се намери някой да те влоши деня…
Не ми говори безсмислени общи приказки като Маверика, а ми кажи в конкретната ситуация какво трябваше да направят пешеходците. Да се скрият за дървото, защото по съседната улица идва кола с която към момента на взимане на решение нямат пресечна точка?
Колкото до втората част, точно защото съм такъв мога така да ги направя нещата, че тоя да си понесе отговорността, а мен същевременно да не могат да ме барнат. Предполагам не ме мислиш за идиот който ще отиде да му счупи краката пред всички/самостоятелно.
Какво по- конкретно да ти напиша от “човек трябва да внимава”?
За кинетичното решение- не ме разбра, но може би е друга тема.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Чудя се, защо слушате алх-то. Човекът няма идея кое как е и не живее тук от миналия век, но пък както винаги знае най-много, включително и за нещата тук..