Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Имотният пазар
pampo написа:zAcK написа:Че са високи цените е ясно, ама още чакам някой да каже къде са паднали, да ходя на огледи?![]()
Нещо много бавно работи това търсене в тия сайтове за имоти?pampo написа:Този беше 620 преди седмица. Предполагам също е много скъп и много зле, сградата не е печелила минимум награда сграда на годината, и не отговаря на още 10 несъвместими изисквания, но все пак го пускам.
https://www.imot.bg/obiava-1d1769506899 ... a-lozenets
Освен него, в този ценови диапазон 450-700, имоти с 3+ спални в Лозенец и Иван Вазов последните 5-6 месеца са само надолу и в много редки случаи изчезват (не знам дали са продадени или просто свалени от продажба)...
Don_Diego написа:Снощи ми звъня стария шеф да ме покани на партито за апартамента дето си купил във Виена...няколко стотин квадрата пентхаус в 4ти район (Виден), лични басейн + джакузи + сауна на терасата отгоре, с дребни козметични забележки го е платил на 8300€/кв
Тук подобно нещо ще е минимум х2, да не кажа дори х3
Ти пак се бъзикаш, нали?
595 000 евро за 2004 година точно в тези сгради в Лозенец, които са страшни коптори и в момента се разпадат и т.н.
Да, добре. И още 100000 евро за ремонт на тази кочина, в неподдържан вход и т.н.
Май ще удари цената на горния във Виена
И типичното разпределение от 2000-те, най-яките години на строителството в БГ, как да не платиш 600 000 евро да си го ремонтираш с кеф

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
Точно тая сграда не е страшен коптор, не се разпада и входовете не са неподържани.
Дай обява на имот, който би купил ако струваше колкото ти го оценяваш.
Дай обява на имот, който би купил ако струваше колкото ти го оценяваш.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
https://www.imot.bg/obiava-1j178470496064743
Биг бизнес.. същата къща преди месец-два излезе на обява на 75 000 евро, днес ми излиза пак - 109000.
Не виждам какво се е променило от тогава върте..
Биг бизнес.. същата къща преди месец-два излезе на обява на 75 000 евро, днес ми излиза пак - 109000.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Имотният пазар
Съжалявам, ама драмата на Заки е същата като с емигрирането.
Цял живот плюе, ама си седи тук.
Сега с имотите същата работа.
На всеки е пределно ясно, че и за 500к в Бг ще купиш нещо, ама на улицата на която е ще е леш, а почти сигурно и входа ще е леш, общи части и съседи също. Все ще има нещо.
Неща, които в гетата по света може да се видят, ама у нас са във всеки един квартал бил той лош или набеден за хубав.
Спасение е затворен комплекс, ама там са много маймуни и не са в хубави квартали.
Ако не отиваме на къща някъде без път и канал, ама там отива цената нагоре.
Това са особеностите у нас.
Който иска купува и видно, че има желаещи.
Цял живот плюе, ама си седи тук.
Сега с имотите същата работа.
На всеки е пределно ясно, че и за 500к в Бг ще купиш нещо, ама на улицата на която е ще е леш, а почти сигурно и входа ще е леш, общи части и съседи също. Все ще има нещо.
Неща, които в гетата по света може да се видят, ама у нас са във всеки един квартал бил той лош или набеден за хубав.
Спасение е затворен комплекс, ама там са много маймуни и не са в хубави квартали.
Ако не отиваме на къща някъде без път и канал, ама там отива цената нагоре.
Това са особеностите у нас.
Който иска купува и видно, че има желаещи.
На мен ми е любопитно също, както и текущия имот дали е с много компромиси, защото е временен, или всъщност покрива изискванията.
От моя опит - идеално място няма. В холандия - ще ти мирише боклука, ще е платено паркирането (ама наистина платено, не със стикерче за 100 еврА на година) или ще има достатъчно чернокожи. Може да е в някое селце, там е супер, но си трябва логистика.
В България - ако е в малък град хората средно са по-кофти простаци спрямо новите квартали в София. Паркирането е ужас (поне в Хасково, за другите малки градове не мога да говоря). Ако е в София - строителите са гадни капиталисти и искат да изкарат пари от инвестициите си, та имотите струват много и не са с квадратурата на панелка. Ако са с квадратурата на панелка, вероятно са панелка, там си важат проблемите на малкия град откъм население.
Та ако искаш да не ти харесва нещо, винаги ще намериш, важното е как гледаш на нещата.
От моя опит - идеално място няма. В холандия - ще ти мирише боклука, ще е платено паркирането (ама наистина платено, не със стикерче за 100 еврА на година) или ще има достатъчно чернокожи. Може да е в някое селце, там е супер, но си трябва логистика.
В България - ако е в малък град хората средно са по-кофти простаци спрямо новите квартали в София. Паркирането е ужас (поне в Хасково, за другите малки градове не мога да говоря). Ако е в София - строителите са гадни капиталисти и искат да изкарат пари от инвестициите си, та имотите струват много и не са с квадратурата на панелка. Ако са с квадратурата на панелка, вероятно са панелка, там си важат проблемите на малкия град откъм население.
Та ако искаш да не ти харесва нещо, винаги ще намериш, важното е как гледаш на нещата.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Уф абе да ти кажа с кеф бих живял около Зандворт. Само бели, едни готини къщички, чистичко, подредено... 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Апартамент купен нов преди 20 в който се живее , вече е за основен ремонт . Подмяна на плочки , нова баня , нова кухня , боядисване , ламинати , врати , дограми ...Всеки един имот изисква подръжка , особено къщите . Ако мислите че като се купи нова къща и тя ще стои такава завинаги ....Тия къщи на олигарси дето много хора въздишат по тях , се ремонтират постоянно . Все нещо има да се дооправя или да се освежава и ремонтира . През 3-4-5 години се правят сериозни ремонти ако човека иска имота му де в топ състояние . Дори такива които не се живее постоянно в тях ...Няма нищо вечно на тоя свят .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:През 3-4-5 години се правят сериозни ремонти ако човека иска имота му де в топ състояние .

enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Еми това са дертова за хора с много пари , не те касае тебе . Например единия решил да прави стая да играят карти с аверите , айде слагай климатици , слагай вентилаиция щото пушат пури , кърти , боядисвай ... 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:Еми това са дертова за хора с много пари , не те касае тебе . Например единия решил да прави стая да играят карти с аверите , айде слагай климатици , слагай вентилаиция щото пушат пури , кърти , боядисвай ...
Еее.. какво говориш ти… мъриканските къщи си идват проектирани със стая за картоиграчи, няма нужда да къртиш нищо
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
drifty написа:https://www.imot.bg/obiava-1j178470496064743
Биг бизнес.. същата къща преди месец-два излезе на обява на 75 000 евро, днес ми излиза пак - 109000.![]()
![]()
Намерил се е някой да ги даде тия 75К и ги е ударила алчността. Така преди 8 години наще бяха спазарили една къща и отиват да подпишат предварителен договор и тая вика "вече са ми малко тия пари искам 20К евро отгоре" което тогава си беше 10-12% нагоре. И понеже всеки ден минавам от там, познайте дали я е продала или още си живее там кукумявката
b_u_b_o написа:drifty написа:https://www.imot.bg/obiava-1j178470496064743
Биг бизнес.. същата къща преди месец-два излезе на обява на 75 000 евро, днес ми излиза пак - 109000.![]()
![]()
Намерил се е някой да ги даде тия 75К и ги е ударила алчността. Така преди 8 години наще бяха спазарили една къща и отиват да подпишат предварителен договор и тая вика "вече са ми малко тия пари искам 20К евро отгоре" което тогава си беше 10-12% нагоре. И понеже всеки ден минавам от там, познайте дали я е продала или още си живее там кукумявката
Аз тоя го ядох и тук. Удря цена и чака. Щом някой се навие, вдига цената и чака да види, къде ще е максимума. Ама няма незаменими имоти. Ние спечелихме, защото купихме друг на по-добра локация при практически същата цена.
От друга страна, собственикът си е собственик и може да си иска каквото си поиска. Горната къща ми се видя с оправен покрив, но всичко вътре е ИКЕА. Ако отвън се смени старата мазилка и се покрие с нещо модерно, външният вид ще стане супер. Имам съмнения само, че подът може и да скърца.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Екипировката вътре ИКЕА или каквото е - нали е само за стейджинг, какво те интересува?
Важното е, че има изба да вариш мууншайн и за бидоните с кисело зеле
Готов бизнес ти дават хората, за джобни пари, не като паркинга край реката... 
Важното е, че има изба да вариш мууншайн и за бидоните с кисело зеле

enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Това не е като при вас , да ти я слепят къщата и айде 50 -100 години не пипаш нищо . Казах ти че олигарсите все нещо ги дразни , дали по интериора или екстериора ще намерят кусури за оправяне 
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:Това не е като при вас , да ти я слепят къщата и айде 50 -100 години не пипаш нищо . Казах ти че олигарсите все нещо ги дразни , дали по интериора или екстериора ще намерят кусури за оправяне
То не е до олигарси … някакъв балкански синдром е това, постоянно нещо да се чегърта, да се кърти, да се мъкнат торби цимент, мрамори, теракоти, фонтани, триумфални арки…
При нас олигарсите като искат нещо различно просто си купуват още една къща, която го има … или в Швайц просто се събаря старата и се вдига нова модерна
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ