СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Re: СПАМ ТЕМА
Абе все недоволен... ОК като има трафик - лодка ще е. Зимата - моторна шейна.
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
b_u_b_o написа:За я има, я няма 6-7 седмици в годината, дето ще пуснеш някой приятел или братовчед да спят у вас и те ти дадат някой лев, пардон евро, да се занимаваш с данъци за мен е безумие...
Така е, прав си! Аз също не умирам от желание да плащам данъци, но ... исках да видя, какво и колко всъщност би се дължало за подобно нещо! Отделно, ако сумата е някаква 'смешна', както изглежда с патента, защо да не се плати и да си сигурен, че някой завистник няма да ти 'отвори' проблем?
П.П. Явно е вярно, че ниските данъци 'стимулират' тяхното плащане, след като такива мисли ми се въртят в главата...
Последна промяна ildivvy на 17 Юли 2026, 8:18, променена общо 1 път
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
За роднини и приятели - абсурд да си помисля. И ако някой ти "каже нещо" - не е забранено да имаш гости, поне засега.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
С патент може само ако обекта е категоризиран. В общината се прави.
Имаш после да събираш туристически данък, да въвеждаш хората в ЕСТИ ...
Ставаш автоматично самоосигуряващо се лице и ще си плащаш и осигуровки като такова.
Имаш после да събираш туристически данък, да въвеждаш хората в ЕСТИ ...
Ставаш автоматично самоосигуряващо се лице и ще си плащаш и осигуровки като такова.
Хм,хм...
- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
ildivvy написа:b_u_b_o написа:За я има, я няма 6-7 седмици в годината, дето ще пуснеш някой приятел или братовчед да спят у вас и те ти дадат някой лев, пардон евро, да се занимаваш с данъци за мен е безумие...
Така е, прав си! Аз също не умирам от желание да плащам данъци, но ... исках да видя, какво и колко всъщност би се дължало за подобно нещо! Отделно, ако сумата е някаква 'смешна', както изглежда с патента, защо да не се плати и да си сигурен, че някой завистник няма да ти 'отвори' проблем?
П.П. Явно е вярно, че ниските данъци 'стимулират' тяхното плащане, след като такива мисли ми се въртят в главата...
Проблема е в бюрокрацията която ще си докараш до главата, не толкова в сумата. Абсурдно е какви усилия трябва да положиш, за да си дадеш парите на държавата. Моето виждане е, че ако не са го направили лесно за мен и шанса да си ги потърсят е нищожен...еми да си гледат работата. Ако процедурата е 10 мин попълване на една декларация по електронен път и плащане с картова транзакция - нямат проблем. Ама като слушам какви са процесите и ми се отщява да плащам каквито и да е данъци, докато не се научат, че данъкоплатеца не е крепостен селянин, а клиент на услугите им които са хем калпави хем скъпи...
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
При фолиране на целия автомобил се сменяше талона нали ?
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: X7 40i M-sport и Grand Cherokee WK
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: :)
X7: G07 pre-LCI, M-sport, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...
GC: ...SRT
ivanski_2 написа:При фолиране на целия автомобил се сменяше талона нали ?
Да, освен ако не оставиш поне един основен детайл в оригинален цвят, доколкото помня
Моето Чероки беше фолирано от Германия, и за да го регистират искаха да отлепя например предния капак, за да се вижда оригиналния цвят. Не става да отлепиш капачката на резервоара например
...
Ей човек да не си купи нова кола, старата веднага го изревнува и се счупи
Оня ден тръгнах от вкъщи нанякъде с Черокито. Ускорявам си леко по една улица, а то вместо да ускори, намалява и мига тракшън лампата
Някаква форма на limp mode прояви.Викам, мама ти стара, нещо проблем със ABS сензорите ще да e, или кой знае какво по ESP-то. Викам си, не ми трябват такива глупости, ще изключа ESP-то, и отивам да си върша работа, че бързах. С изключено ESP - по-добре, не мига тракшъна, ускорява си, но излязох на един главен булевард. Тръгвам още да ускорявам, пак почна да забавя, но едновременно с това и чувам чегъртане, към ромолене дори, някъде отдолу
Викам айде, или кутия, или раздатка припатка. Обратен и у нас.Та сега се чудя, четох по форуми, и като че ли проблема клони повече към раздатка (тя е и по-кекавата уж), а кутията е мерцедесовия 5G-tronic и на нея имам повече вяра да е здрава.
Сега ще се чуя с моя майстор (не е специалист точно по американски (по-скоро по БМВ-та е)), но подозирам, че ще ми каже че няма да има място и време да ми обърне внимание (за сравнително дълъг период докато се реши проблема), и вероятно ще ме насочи към специалисти.
Та с две думи според вас, към специалист по американски (SRT-та) ли да се насоча, или да търся по-скоро специалисти по трансмисии и раздатки, да кажат и да свършат надеждно каквото трябва?
Сърдечно приемам препоръки и за двата вида специалисти
ПП: И другия въпрос ми е, ако някой знае - дали временно безопасно може да се изключи предното предаване и да си го карам, докато намеря време за ремонти?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Раздадка. Една дебела верига е и като се разтегне почва са бие там на едно място дето е близо и може да се скъса, може да изрони зъбчатки… малко кекаво е направено там… не я карай, че може да я строшиш още по- лошо.
Това което леко ме смущава, е че казваш че свети лампата на есп-то. Проблем с раздадката обикновено е тракане, но не и лампи. Раздадката е тъпа - в повечето й версии няма никакви сенсори в нея така че лампи не се палят… та е възможно дс е някакъв друг проблем които дава ефект върху абс сенсорите- тракане и лампи като се замисля може да заключен преден/ заден диф (дисковете са се заключили и не приплъзват)- това би щракало/ тропало плюс би запалило есп лампата …
Така наизуст- знаеш, че е трудно…
Това което леко ме смущава, е че казваш че свети лампата на есп-то. Проблем с раздадката обикновено е тракане, но не и лампи. Раздадката е тъпа - в повечето й версии няма никакви сенсори в нея така че лампи не се палят… та е възможно дс е някакъв друг проблем които дава ефект върху абс сенсорите- тракане и лампи като се замисля може да заключен преден/ заден диф (дисковете са се заключили и не приплъзват)- това би щракало/ тропало плюс би запалило есп лампата …
Така наизуст- знаеш, че е трудно…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
При мен новия гранд щракаше като на каре кардан...оказа се свършили накладки на ръчната и там една уйовина щръкнала и щрака ли щрака.
Минахме метър.
Та идеята ми е първо виж после решавай.
Така на око файда.
Моя гранд го правя във квартала при един пич дето бая грандове е направил и продаваше и продава и на части.
Ако искаш контакт свиркай.
Моя и без това ще е при него другата седмица по някое време.
Минахме метър.
Та идеята ми е първо виж после решавай.
Така на око файда.
Моя гранд го правя във квартала при един пич дето бая грандове е направил и продаваше и продава и на части.
Ако искаш контакт свиркай.
Моя и без това ще е при него другата седмица по някое време.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
X7: G07 pre-LCI, M-sport, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...
alx написа:...
slatanic написа:Ако искаш контакт свиркай.
Имаш ЛС

Лето две и седемнаесто.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Честито и безаварийно
А защо не го махнеш и не караш новото само
Иначе да ще сменя талона , но ще видя дали да не я фолирам същия цвят че иначе ще трябва да свалям фолиото на прозорците и пак да го слагам а не ми се занимава май с такива галамации вече ...
А защо не го махнеш и не караш новото само
Иначе да ще сменя талона , но ще видя дали да не я фолирам същия цвят че иначе ще трябва да свалям фолиото на прозорците и пак да го слагам а не ми се занимава май с такива галамации вече ...
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
ivanski_2 написа:Честито и безаварийноА защо не го махнеш и не караш новото само
![]()
Не може да го махне- срт-то е идентити. Учудвам се, че точно ти зададе тоя въпрос

Не по темата. Днеска на един светофар с едно дълго, празно и широко шосе напред спирам на първа линия и до мене се нарежда една буса с (поне) генерация. Бутвам 10-20см напред да знае кво ще се случи и на зеленото смачквам газта. До към 100-120 един Икарус напред. Изчаквам го, и към 160 наравно пак натискам (той не е пуснал) и до към 240 съм две коли напред и той не наваксва… това в Мексико на писта разбира се. This shit just doesn’t get old I tell ya… lol
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
ivanski_2 написа:Честито и безаварийноА защо не го махнеш и не караш новото само
![]()
Мерси

И да го махна трябва да е продаваем все пак, та ще си го направя
"Счупен" кой ще го вземе... 
Пък и планирам да си го карам до догодина, и живи-здрави да взема един Enyaq vRS MY'27 от Еуратек за градска кола
Тогава чак планирам продажба на SRT-то. Освек ако VW не починат съвсем както са тръгнали 
Абсурд е всяка делнична сутрин да търся да паркирам по центъра с X7
Никога не ми е била такава идеята за тая кола, ама ей го, налага се Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
Лето две и седемнаесто.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
alx написа:Днеска на един светофар
А като се събуди? Юрганът паднал на пода и ти изстинали петите?