СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от enigma » 17 Юли 2026, 2:02

Абе все недоволен... ОК като има трафик - лодка ще е. Зимата - моторна шейна.
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 17 Юли 2026, 7:52

b_u_b_o написа:За я има, я няма 6-7 седмици в годината, дето ще пуснеш някой приятел или братовчед да спят у вас и те ти дадат някой лев, пардон евро, да се занимаваш с данъци за мен е безумие...

Така е, прав си! Аз също не умирам от желание да плащам данъци, но ... исках да видя, какво и колко всъщност би се дължало за подобно нещо! Отделно, ако сумата е някаква 'смешна', както изглежда с патента, защо да не се плати и да си сигурен, че някой завистник няма да ти 'отвори' проблем?

П.П. Явно е вярно, че ниските данъци 'стимулират' тяхното плащане, след като такива мисли ми се въртят в главата...
Последна промяна ildivvy на 17 Юли 2026, 8:18, променена общо 1 път
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Юли 2026, 7:54

За роднини и приятели - абсурд да си помисля. И ако някой ти "каже нещо" - не е забранено да имаш гости, поне засега.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: вара, каравара...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 17 Юли 2026, 9:57

С патент може само ако обекта е категоризиран. В общината се прави.
Имаш после да събираш туристически данък, да въвеждаш хората в ЕСТИ ...
Ставаш автоматично самоосигуряващо се лице и ще си плащаш и осигуровки като такова.
Хм,хм...

gangstera
Аватар
Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION

Мнение от ryan83 » 17 Юли 2026, 10:30

Какво става
Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 17 Юли 2026, 13:13

ildivvy написа:
b_u_b_o написа:За я има, я няма 6-7 седмици в годината, дето ще пуснеш някой приятел или братовчед да спят у вас и те ти дадат някой лев, пардон евро, да се занимаваш с данъци за мен е безумие...

Така е, прав си! Аз също не умирам от желание да плащам данъци, но ... исках да видя, какво и колко всъщност би се дължало за подобно нещо! Отделно, ако сумата е някаква 'смешна', както изглежда с патента, защо да не се плати и да си сигурен, че някой завистник няма да ти 'отвори' проблем?

П.П. Явно е вярно, че ниските данъци 'стимулират' тяхното плащане, след като такива мисли ми се въртят в главата...

Проблема е в бюрокрацията която ще си докараш до главата, не толкова в сумата. Абсурдно е какви усилия трябва да положиш, за да си дадеш парите на държавата. Моето виждане е, че ако не са го направили лесно за мен и шанса да си ги потърсят е нищожен...еми да си гледат работата. Ако процедурата е 10 мин попълване на една декларация по електронен път и плащане с картова транзакция - нямат проблем. Ама като слушам какви са процесите и ми се отщява да плащам каквито и да е данъци, докато не се научат, че данъкоплатеца не е крепостен селянин, а клиент на услугите им които са хем калпави хем скъпи...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 17 Юли 2026, 13:54

При фолиране на целия автомобил се сменяше талона нали ?
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 40i M-sport и Grand Cherokee WK
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: :)

X7: G07 pre-LCI, M-sport, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...

GC: ...SRT

Мнение от Nickelback » 17 Юли 2026, 14:53

ivanski_2 написа:При фолиране на целия автомобил се сменяше талона нали ?

Да, освен ако не оставиш поне един основен детайл в оригинален цвят, доколкото помня :dunno:
Моето Чероки беше фолирано от Германия, и за да го регистират искаха да отлепя например предния капак, за да се вижда оригиналния цвят. Не става да отлепиш капачката на резервоара например :ok:

...
Ей човек да не си купи нова кола, старата веднага го изревнува и се счупи :mhihi: :ok:
Оня ден тръгнах от вкъщи нанякъде с Черокито. Ускорявам си леко по една улица, а то вместо да ускори, намалява и мига тракшън лампата :conf: Някаква форма на limp mode прояви.
Викам, мама ти стара, нещо проблем със ABS сензорите ще да e, или кой знае какво по ESP-то. Викам си, не ми трябват такива глупости, ще изключа ESP-то, и отивам да си върша работа, че бързах. С изключено ESP - по-добре, не мига тракшъна, ускорява си, но излязох на един главен булевард. Тръгвам още да ускорявам, пак почна да забавя, но едновременно с това и чувам чегъртане, към ромолене дори, някъде отдолу :paranoid: Викам айде, или кутия, или раздатка припатка. Обратен и у нас.

Та сега се чудя, четох по форуми, и като че ли проблема клони повече към раздатка (тя е и по-кекавата уж), а кутията е мерцедесовия 5G-tronic и на нея имам повече вяра да е здрава.
Сега ще се чуя с моя майстор (не е специалист точно по американски (по-скоро по БМВ-та е)), но подозирам, че ще ми каже че няма да има място и време да ми обърне внимание (за сравнително дълъг период докато се реши проблема), и вероятно ще ме насочи към специалисти.

Та с две думи според вас, към специалист по американски (SRT-та) ли да се насоча, или да търся по-скоро специалисти по трансмисии и раздатки, да кажат и да свършат надеждно каквото трябва? :dunno:
Сърдечно приемам препоръки и за двата вида специалисти :bchug:

ПП: И другия въпрос ми е, ако някой знае - дали временно безопасно може да се изключи предното предаване и да си го карам, докато намеря време за ремонти? :dunno:
Изображение Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Юли 2026, 16:03

Раздадка. Една дебела верига е и като се разтегне почва са бие там на едно място дето е близо и може да се скъса, може да изрони зъбчатки… малко кекаво е направено там… не я карай, че може да я строшиш още по- лошо.

Това което леко ме смущава, е че казваш че свети лампата на есп-то. Проблем с раздадката обикновено е тракане, но не и лампи. Раздадката е тъпа - в повечето й версии няма никакви сенсори в нея така че лампи не се палят… та е възможно дс е някакъв друг проблем които дава ефект върху абс сенсорите- тракане и лампи като се замисля може да заключен преден/ заден диф (дисковете са се заключили и не приплъзват)- това би щракало/ тропало плюс би запалило есп лампата …

Така наизуст- знаеш, че е трудно…
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 17 Юли 2026, 17:08

При мен новия гранд щракаше като на каре кардан...оказа се свършили накладки на ръчната и там една уйовина щръкнала и щрака ли щрака.
Минахме метър.
Та идеята ми е първо виж после решавай.
Така на око файда.
Моя гранд го правя във квартала при един пич дето бая грандове е направил и продаваше и продава и на части.
Ако искаш контакт свиркай.
Моя и без това ще е при него другата седмица по някое време.

старши ентусиаст
Аватар

X7: G07 pre-LCI, M-sport, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...

Мнение от Nickelback » 17 Юли 2026, 18:20

alx написа:...

:bchug: :yes:

slatanic написа:Ако искаш контакт свиркай.

Имаш ЛС :ok:

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 17 Юли 2026, 20:48

Честито и безаварийно :bchug: А защо не го махнеш и не караш новото само :dunno:

Иначе да ще сменя талона , но ще видя дали да не я фолирам същия цвят че иначе ще трябва да свалям фолиото на прозорците и пак да го слагам а не ми се занимава май с такива галамации вече ...
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Юли 2026, 20:54

ivanski_2 написа:Честито и безаварийно :bchug: А защо не го махнеш и не караш новото само :dunno:

Иначе да ще сменя талона , но ще видя дали да не я фолирам същия цвят че иначе ще трябва да свалям фолиото на прозорците и пак да го слагам а не ми се занимава май с такива галамации вече ...

Не може да го махне- срт-то е идентити. Учудвам се, че точно ти зададе тоя въпрос :bchug:

Не по темата. Днеска на един светофар с едно дълго, празно и широко шосе напред спирам на първа линия и до мене се нарежда една буса с (поне) генерация. Бутвам 10-20см напред да знае кво ще се случи и на зеленото смачквам газта. До към 100-120 един Икарус напред. Изчаквам го, и към 160 наравно пак натискам (той не е пуснал) и до към 240 съм две коли напред и той не наваксва… това в Мексико на писта разбира се. This shit just doesn’t get old I tell ya… lol
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 17 Юли 2026, 21:01

ivanski_2 написа:Честито и безаварийно :bchug: А защо не го махнеш и не караш новото само :dunno:

Мерси :bchug:
И да го махна трябва да е продаваем все пак, та ще си го направя :ok: "Счупен" кой ще го вземе... :dunno:
Пък и планирам да си го карам до догодина, и живи-здрави да взема един Enyaq vRS MY'27 от Еуратек за градска кола :ok: Тогава чак планирам продажба на SRT-то. Освек ако VW не починат съвсем както са тръгнали :ok:
Абсурд е всяка делнична сутрин да търся да паркирам по центъра с X7 :dunno: Никога не ми е била такава идеята за тая кола, ама ей го, налага се :)

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 17 Юли 2026, 22:21

alx написа:Днеска на един светофар

А като се събуди? Юрганът паднал на пода и ти изстинали петите?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата