Море 2026г.?!...
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Море 2026г.?!...
2 годишно е. Това вече сме го обсъждали. До София е 1ч30мин, ако не ми се дават пари за паркинга на летището още 30мин, 1-2 часа преди полета, после като кацна не ме "каца пред хотела", а има още 1 час поне. Та лесно отидохме на 4-5 часа, без закъснения, та не е 1 час. И повече ме притеснява кво става, ако трябва да се приберем на 2 дена по-рано. Ти си споменавал, че си в Младост, та при теб е по-лесно и пак не е 1 час, даже не е и 2 часа, и 3 не е. За догодина все пак ще го обмисля, ама преди това ще го тествам на самолет с една Италия за 2-3 дена.
- bir40o0
- младши ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
TNT написа:2 годишно е. Това вече сме го обсъждали. До София е 1ч30мин, ако не ми се дават пари за паркинга на летището още 30мин, 1-2 часа преди полета, после като кацна не ме "каца пред хотела", а има още 1 час поне. Та лесно отидохме на 4-5 часа, без закъснения, та не е 1 час. И повече ме притеснява кво става, ако трябва да се приберем на 2 дена по-рано. Ти си споменавал, че си в Младост, та при теб е по-лесно и пак не е 1 час, даже не е и 2 часа, и 3 не е. За догодина все пак ще го обмисля, ама преди това ще го тествам на самолет с една Италия за 2-3 дена.
Нашата малката и тя е на 2г., но тази година сме решили да правим София - Мюнхем през септември с една спирка, нощувка в Загреб и да карам само през нощта да може да спят жените в колата.
Миналата година беше на 1г, когато ходихме от Добрич до Уранопули, пак така нощни преходи с нощувка посредата.
Летяхме януари до Италия, отново с нея, абе гадно си е по летищата с малко дете, полетите бяха ранни, тя се събуди на трансферите, не искаше да заспи повече, минаваш граничен контрол, скенери и тн, ако пътуваш през деня пък си губиш 2 дни от почивката.
Поне аз също предпочитам да отскочим с колата някъде, нашия плюс е, че живеем на морето, но пък обичаме да ходим в Родипите и Пирин и се съобразяваме с нощни преходи.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Кажи ми, че е от Не!Новините тая снимка, моля те 
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
Разбира се, че е колаж 
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Прави сметка обаче до къде е стигнала наглостта на тоя мазник, щом не съм сигурен дали наистина не е поискал такива глупости...
- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
Tsureto написа:Някой качвал ли се е до Ипсарио. Най-високия връх на о. Тасос? Ще ходя края на Агвуст в Тасос и ми е интересно, как се стига до там? Какво трябва да знам? Опасно ли е и т.н.? В главата ми се върти да ходя с приятелката ми с АТВ, но не съм запознат, от къде се тръгва, път, условия и всякакви такива. Ако някой е качвал върха, моля да сподели подробности.
Качвал съм се по автомобилният път много пъти. По спомен, под час. Колата е добре да е висока и да има 4х4, което е необходимо за някой друг участък малко преди върха. Тръгва се от Мариес.
Качвал съм се и по пешеходният маршрут, който както казаха колегите започва от горната част на Потамия. На мен ми отне над 3 часа да се кача, да не кажа близо 4, а слезнах за под два часа и половина. Бавен ход с много почивки. Подготвени атлети като Иво (bum-bum), или b_u_b_u, вероятно ще се качат за час и половина-два, но ако не си като тях, моят съвет е да си предвидиш 6 часа за тази разходка, ако сте пеша. Аз допуснах грешки, че тръгнах късно (не съм ранобуден, признавам си) и катерих в голям пек (беше лято). Освен това, имай предвид, че по пешеходният маршрут няма вода и това ми е втората грешка – взех недостатъчно вода, а те се харчи доста при тези условия. Вода има на автомобилният път и точно там двата маршрута са много близо (близо до Астрокъмпинга), но аз не го знаех тогава.
За автомобилният маршрут няма какво да се каже. Последно когато се качвах по него преди няколко години го поддържаха добре. Но да, ако пожарникарите преценят, може да не допускат МПС-та по този път.
Пиша по спомен, защото за пешеходните изкачвания бяха преди 15 години, когато островът беше прекрасно място, преди ние, румънци, северномакедонци, албанци, сърби т.н. да го осерем! Сега нямам представа как е.
П.П.: Написах почти същото мнение преди няколко дни, но непонятно за мен то не беше пуснато в темата. Поради какви причини и кое правило на форума съм нарушил – нямам представа, но дори и да е така, според мен е редно да бъда уведомен!
Лудия.
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Вчера имах малко работа в Бургас и си викам ще направим плаж, бира, цаца
11:00 часа бяхме на Diddi beach Сарафово, гледахме световното по джет ски час и половина, обаче яко народ, паркирахме на майна си и викам да се местим.. Тръгнахме на север, пропуснахме Помориеравдаахелойнесебърслънчакавласелените и хоп на Иракли. НЯМА къде да спреш
После Обзор, същата работа. През Бяла само преминахме - и там тълпи... Накрая около 14:30 се добрахме до Шкорпиловци и най сетне видяхме малко пространство, че откарахме до вечерта...
Цацата на Моста е номер 1
Цацата на Моста е номер 1
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Някой с препоръки за плажове / заведения в Поморие? Ще си направя една соло разходка от петък до неделя да се осоля малко.
Това къде е, че съм фен и аз на цацата?
mr_petroff написа: Цацата на Моста е номер 1

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Шкорпиловциdrifty написа:Някой с препоръки за плажове / заведения в Поморие? Ще си направя една соло разходка от петък до неделя да се осоля малко.mr_petroff написа: Цацата на Моста е номер 1
Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Еххх най-накрая в офиса и с време да понапиша малко куриози от родното Ла*номорие
От настаняване, през забавления и вечери, та до напускане на хотела нямаше нещо, което да мине гладко в Созопол
Настаняване: бяхме голяма тайфа 8-9 стаи бяхме запазили в Аполония (само там можеха да ни настанят всички), в последния момент отказахме 2 (2на и 3на стаи). Дават ни ключове и се оказва, че в една от стаите вече има настанени хора
. Нахлух докато жена си преобличаше бебето...ходи обяснявай какво правиш там. Дадоха друга стая, но само за първата вечер. на другия ден трябвало пак да се местя...неприятно, но ок. Идва следващия ден...до 11 да освободя стаята и да се върна след 14:00 часа да си взема новата...тия 3 часа аз да си измисля къде да си държа багажа
. В крайна сметка стая не им освободих преди да ми бъде готова следващата и те да носят багажа пред мен
Стаите като цяло бяха ок, новички и в отлично състояние. Баните и те, леглата бяха супер удобни за моя вкус.
Закуската според мен беше сцена на скрита камера...изкарваха по 5-10 чинии и 3-4 прибора за хранене. Почти постоянни опашки и за двете като най-скандалното беше когато Моче от персонала дойде с един поднос и остави 2 (ДВЕ!!!) вилици и 4 ножа...без лъжици
Храната на закуската беше meh...
Забавления: брутално стригане на стадото. Сядаш на сепаре...всичкото алкохол пристига на магнум бутилки. Как да е...ама надценките...майкооо. Белведерето беше 400€ бутилката + задължително ти я носят с бенгалски огън, който си го плащаш щеш-нещеш, няма мърдане... 4 свещички за 100€
. Отделно въпреки входната такса имаш и такса за изпълнителя дето са канили...абе за под 600€ няма начин да седнеш на сепаре
Вечери: средни към високи цени предвид грамажите на храната в по-лъскавите ресторанти. Вкус - никакъв! Ходихме обаче няколко пъти на Панорамата в Черноморец, обяд или вечеря няма празно, храната им беше супер добра и прясна. Рибата сигурно мърда до последно преди да я сготвят. Шкембето им е извънземно и ребрата също са голяма порция с много месо за нормални пари (Вечеря за двама без алкохол би излязла около 50€)
После и до Слънчев бряг ходих, че имах работа малко...тия там вече настина са се побъркали. Влизам да си взема някакви студени освежаващи неща за из път към София...тукашните безалкохолни по 2€/кенчето, вносните по 3.50-4€
От настаняване, през забавления и вечери, та до напускане на хотела нямаше нещо, което да мине гладко в Созопол
Настаняване: бяхме голяма тайфа 8-9 стаи бяхме запазили в Аполония (само там можеха да ни настанят всички), в последния момент отказахме 2 (2на и 3на стаи). Дават ни ключове и се оказва, че в една от стаите вече има настанени хора
. Нахлух докато жена си преобличаше бебето...ходи обяснявай какво правиш там. Дадоха друга стая, но само за първата вечер. на другия ден трябвало пак да се местя...неприятно, но ок. Идва следващия ден...до 11 да освободя стаята и да се върна след 14:00 часа да си взема новата...тия 3 часа аз да си измисля къде да си държа багажа
. В крайна сметка стая не им освободих преди да ми бъде готова следващата и те да носят багажа пред мен Стаите като цяло бяха ок, новички и в отлично състояние. Баните и те, леглата бяха супер удобни за моя вкус.
Закуската според мен беше сцена на скрита камера...изкарваха по 5-10 чинии и 3-4 прибора за хранене. Почти постоянни опашки и за двете като най-скандалното беше когато Моче от персонала дойде с един поднос и остави 2 (ДВЕ!!!) вилици и 4 ножа...без лъжици
Храната на закуската беше meh...
Забавления: брутално стригане на стадото. Сядаш на сепаре...всичкото алкохол пристига на магнум бутилки. Как да е...ама надценките...майкооо. Белведерето беше 400€ бутилката + задължително ти я носят с бенгалски огън, който си го плащаш щеш-нещеш, няма мърдане... 4 свещички за 100€
. Отделно въпреки входната такса имаш и такса за изпълнителя дето са канили...абе за под 600€ няма начин да седнеш на сепаре
Вечери: средни към високи цени предвид грамажите на храната в по-лъскавите ресторанти. Вкус - никакъв! Ходихме обаче няколко пъти на Панорамата в Черноморец, обяд или вечеря няма празно, храната им беше супер добра и прясна. Рибата сигурно мърда до последно преди да я сготвят. Шкембето им е извънземно и ребрата също са голяма порция с много месо за нормални пари (Вечеря за двама без алкохол би излязла около 50€)
После и до Слънчев бряг ходих, че имах работа малко...тия там вече настина са се побъркали. Влизам да си взема някакви студени освежаващи неща за из път към София...тукашните безалкохолни по 2€/кенчето, вносните по 3.50-4€

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ся що пишеш такива неща. Алибегов пак ще реве вечерта в някое предаване, ще "изнемогва"
Тоя бенгалски огън знаеш ли, че е 78 евро без да гори ? 
Тоя бенгалски огън знаеш ли, че е 78 евро без да гори ? 
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Lenco написа:Don_Diego написа:....
Пропуснал си Несебър за Голям шлем на южното черноморие.
Точно същото си коментирахме в колата на връщане вчера
Но просто така се случи като организация, че петък и понеделник имахме срещи по морето и зор да сме гостоприемни за гостите да им покажем Черноморието...epic fail
. Те бяха доволни де ама за мен лично преживяването беше потресаващо зле 
Това е щото американците ни управляват. Освен че ни окрадоха златото, ами ни изкупиха Черноморието и го направиха гадно капиталистическо място за дране на кожи. Само на натовските генерали им е добре.
https://informiran.net/lyubopitno/eto-k ... eli-snimki
https://informiran.net/lyubopitno/deput ... vksinograd
Имам един познат плебей, идва миналата седмица и вика: Познай къде ходих - оль инкльозив у хотела на Вальо Златев (друга американска подлога). Смъкнали му гащите, ама той три дена ходи с една зелена гривна на ръката да се 'фали
Че на всичкото отгоре си резервирал друг негов хотел за септември..
Аз почти окончателно скъсах с нашето/тяхното море, когато една леля (US шпионка) ми поиска да си платя допълнителната тоалетната хартия.
https://informiran.net/lyubopitno/eto-k ... eli-snimki
https://informiran.net/lyubopitno/deput ... vksinograd
Имам един познат плебей, идва миналата седмица и вика: Познай къде ходих - оль инкльозив у хотела на Вальо Златев (друга американска подлога). Смъкнали му гащите, ама той три дена ходи с една зелена гривна на ръката да се 'фали
Аз почти окончателно скъсах с нашето/тяхното море, когато една леля (US шпионка) ми поиска да си платя допълнителната тоалетната хартия.