Море 2026г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Море 2026г.?!...

Мнение от Don_Diego » 07 Юли 2026, 9:19

2 дни са малко за цяла Сардиния, избери няколко неща и се фокусирай върху тях
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 07 Юли 2026, 12:18

Don_Diego написа:2 дни са малко за цяла Сардиния, избери няколко неща и се фокусирай върху тях

Разбира се, даже ще седя само на едно място Alguer. Ако се обикаля поне 7-10 дни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tsureto » 08 Юли 2026, 9:39

Някой качвал ли се е до Ипсарио. Най-високия връх на о. Тасос? Ще ходя края на Агвуст в Тасос и ми е интересно, как се стига до там? Какво трябва да знам? Опасно ли е и т.н.? В главата ми се върти да ходя с приятелката ми с АТВ, но не съм запознат, от къде се тръгва, път, условия и всякакви такива. Ако някой е качвал върха, моля да сподели подробности. :bchug:
Life’s too short to drive boring cars.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 08 Юли 2026, 12:11

Двама познати са се качвали... Единия с АТВ, другия с голямо ендуро. Черен път е... В мапс-а трябва да се вижда от къде да се тръгне... Те имат и 'стриит вю' на черни пътища, както разбрах наскоро...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 08 Юли 2026, 13:20

Tsureto написа:Някой качвал ли се е до Ипсарио. Най-високия връх на о. Тасос? Ще ходя края на Агвуст в Тасос и ми е интересно, как се стига до там? Какво трябва да знам? Опасно ли е и т.н.? В главата ми се върти да ходя с приятелката ми с АТВ, но не съм запознат, от къде се тръгва, път, условия и всякакви такива. Ако някой е качвал върха, моля да сподели подробности. :bchug:

От Потамия има маршрут пеша - 2 часа, средна трудност. Май и от Скала Рахони може.
Юли, Август пожарникарите едва ли ще ти се зарадват с кросак или АТВ.

Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Мнение от Двигателист » 08 Юли 2026, 13:59

Качвал съм се много пъти по автомобилният път с кола и отнема под час. Колата е добре да е висока и да има 4х4 за някои участъци накрая. Тръгва се от Мариес.

Качвал съм се пеша, по пешеходният маршрут (различен е от автомобилния), който, както писа колегата започва от горния край на Потамия. Във форума има много колеги в много добра физическа форма, но аз се качих за над 3 часа и половина. Под 4, но почти. Вярно, бавно темпо с доста почивки. Спуснах се за около 2 часа и половина. Вероятно хора като Иво (бум-бум), или Бубу сигурно се качват за час и половина, но по-добре си предвиди едни 6 часа за цялото ходене, освен ако не си атлет.

Аз допуснах грешка, че тръгнах късно (не съм ранобуден, признавам си) и реално се изкачвах в як пек. Отделно, не си разчетох водата, а тя се харчеше много. Доколкото помня по пешеходния маршрут няма вода. Има на автомобилният и то на място (близо до беседките на Астрокъмпинга), при което двата маршрута са много близо, но тогава не го знаех. Пиша доколкото помня, защото става въпрос за преди 15 години, когато островът беше по-добро място, преди ние, румънци, сърби и прочие да го осерем тотално, но това е друга тема!

С кола няма какво важно да се отбележи. До последно когато съм се качвал така (преди 5-6 години) пътя го поддържаха.
И да, ако пожарникарите преценят, може да не пускат МПС-та нагоре.
Лудия.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Юли 2026, 9:49

Нещо ме сърби да пробваме нещо по-далечно в Гърция - покрай Волос. AI каза Афисос и Кала Нера :dunno: Приемам и други предложения за там, като да не ескалират много часовете, че мисля да го взимам наведнъж от Пловдив. План Б са Халкидики или Тасос, ама то почти същото като време, пък надолу не съм ходил и всички много хвалят :mhihi:

И с тоя Шенген от догодина трябва да започнем от по-далече да се ориентираме с резервациите, че всичко е фул :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Юли 2026, 10:10

mr_petroff написа:
drifty написа:
mr_petroff написа:
Моджо написа:Тоя с нафтата във водата къмпинг ли?
И с общи тоалетни. Мерси. Едно време ходехме на Нестинарка на бунгала...че съм бил дете и имам прекрасни спомени...ама сега на таклива условия не отивам!
Както и по нашето море си има прекрасни места /ама малко/ така е и в Гръц / ма там са много повече/. То кат че само северна Гърция има и друго нема.

Нафтата е към Росенец, тук водата е като в Гърция, пък и с кемпера хич не ми дреме какви са кенефите, само да е спокойно и на крачка от водата. Преди не знам как е било, сега е доста добре, плажът е само на къмпинга и си е супер.

Къде е това тук, където паркираш кемпер до плажа?

https://maps.app.goo.gl/y73skQhtDshoXn2n9
Последно тук, но и на много други места и в БГ, и в Гърция. И на къмпинг, и на диво... Има уникални местенца, само вземи кемпер и ще ти покажа :yes:

Далеч съм от възможността за кемпер, че и за каравана, но миналата година бях на Паша Дере на палатки и ми харесва, та бих отишъл някъде пак на палатка на диво / къпминг, или бунгало. :bchug:

Аз направих няколко плажа тия дни, хубаво е да си на море деева, по цял ден мога да вися по плажовете.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Юли 2026, 12:03

TNT написа:Нещо ме сърби да пробваме нещо по-далечно в Гърция - покрай Волос. AI каза Афисос и Кала Нера :dunno: Приемам и други предложения за там, като да не ескалират много часовете, че мисля да го взимам наведнъж от Пловдив. План Б са Халкидики или Тасос, ама то почти същото като време, пък надолу не съм ходил и всички много хвалят :mhihi:

И с тоя Шенген от догодина трябва да започнем от по-далече да се ориентираме с резервациите, че всичко е фул :banghead:

Иди в Крит и ще забравиш за северна Гърция. Или от Солун или от София със самолети.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 09 Юли 2026, 12:04

В момента има и директни полети до Корфу. :wave:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Юли 2026, 12:19

А бе с малко дете още искам да го огранича до дестинации с кола. Ако цъфне с температура, искам да мога да си вдигна багажа във всеки един момент.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 09 Юли 2026, 12:52

Разбирам те в това отношение!
Колко часа ви е прага на търпимост за пътуване, в такъв случай?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Юли 2026, 12:55

6-7 :dunno: До 5 правим редовно, 8-10 много идват.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Юли 2026, 12:59

На колко години е това дете?
7-8 часа ви е добре по пътищата, а 1 час самолет не, не го разбирам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 09 Юли 2026, 13:03

TNT написа:А бе, с малко дете още искам да го огранича до дестинации с кола. Ако цъфне с температура, искам да мога да си вдигна багажа във всеки един момент.

Проблема на колегата с 1ч пътуване със самолет е 'удебеленото'... Сам си го казва!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата