Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Всичко за електрическите автомобили
Мобилната има и преходник(син) за индустриален контакт(7kw/32A). Аз действам с него, а като пътувам я взимам с преходника към шуко.
Та синия преходник се купува от немския сайт на тесла, със сигурност го има наличен и у нас, на леко завишена цена.
Та синия преходник се купува от немския сайт на тесла, със сигурност го има наличен и у нас, на леко завишена цена.
Благодаря за информацията колега, мисля че ми спести едни 540е
Следващата питанка - какъв dashboard display да си избера , идеята е да мога да ползвам Android Auto - Waze , музика през телефона , google voice commands. На старата кола бях свикнал доста с това влизам и общо взето забравям - тръгваше си Waze веднага , на аудиото на колата излизат предупрежденията за полицай и т.н. , музиката си вървеше от RadioPlay , а обажданията ги правя само с voice команди примерно - "Hey google, call my son" и т.н.
Та гледах някакви решения , но май най-много ми допадна варианта в който има преходник за духалката, понеже дисплея на Enchance блокира въздушния поток.

Само че незнам дали това чудо може да се обажда , пуска музика към фабричното аудио на колата ? И предполагам Теслата ще иска да се вързва по bluetooth , тоя дисплей също и може да стане някаква каша
Следващата питанка - какъв dashboard display да си избера , идеята е да мога да ползвам Android Auto - Waze , музика през телефона , google voice commands. На старата кола бях свикнал доста с това влизам и общо взето забравям - тръгваше си Waze веднага , на аудиото на колата излизат предупрежденията за полицай и т.н. , музиката си вървеше от RadioPlay , а обажданията ги правя само с voice команди примерно - "Hey google, call my son" и т.н.
Та гледах някакви решения , но май най-много ми допадна варианта в който има преходник за духалката, понеже дисплея на Enchance блокира въздушния поток.

Само че незнам дали това чудо може да се обажда , пуска музика към фабричното аудио на колата ? И предполагам Теслата ще иска да се вързва по bluetooth , тоя дисплей също и може да стане някаква каша
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
don_gori написа:Мобилната станция с каква мощност е ? Идеята ми за по-големият чарджър е да имам възможност да заредя батерията от 5-10% до 100% за една вечер. Към шуко макс предполагам ще е 3kW , което за 1 вечер няма да ми свърши работа.
Мобилната няма да ти върши работа, а и тя е общо взето да си седи в колата и като отидеш примерно на някоя вила в Гърция и видиш, че има онтакт да си боцнеш колата да се зарежда. Аз съм си взел две зарядни у нас от алиекспрес и вършат идеална работа. Едната ми е 7кв другата 11кв. Вече 5г. ги ползвам и няма ядове.
Какво означава "няма да ти върши работа"? От над 3 години зареждам само с нея в гаража(на 7kw) и я взимам като пътувам.
https://shop.tesla.com/en_ie/product/bl ... --16a_32a-
Потвърждавам за мобилното зарядно. Върши чудесна работа, накрайниците за индустриален/шуко при нужда се сменят за секунди. През приложението си настройваш кога да започне да зарежда колата, включваш кабела и си готов.
The Power Of Dreams
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
3186 написа:Какво означава "няма да ти върши работа"? От над 3 години зареждам само с нея в гаража(на 7kw) и я взимам като пътувам.
е тя зарежда на 2кв и нещо. Ако се прибереш от някъде и ти е паднала батерията на под 20% и на другия ден пак ще пътуваш надалеч сутринта какво правиш? А и всеки път да го сгъваш в чантичката му...... Според мен си е най удобно една зарядна с кабел цъкваш кабела и това е
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
И аз си карам за сега с мобилното зарядно, 7кв си е достатъчна мощност да си зареждаш вкъщи поне за мен. Като си направя гаража най-после сигурно ще бодна една стационарна да има, ама за сега не ми е проблем с мобилната.
А за даша - според мен не бързай, поживей месец с колата и тогава прецени дали ти трябва изобщо нещо такова.
А за даша - според мен не бързай, поживей месец с колата и тогава прецени дали ти трябва изобщо нещо такова.
b_u_b_o написа:И аз си карам за сега с мобилното зарядно, 7кв си е достатъчна мощност да си зареждаш вкъщи поне за мен. Като си направя гаража най-после сигурно ще бодна една стационарна да има, ама за сега не ми е проблем с мобилната.
Аз съм със 7кв зарядно в къщи и в момента от него се хранят 3 електрички които се карат всеки ден общо около 250км…. И не съм усетил да не ми стига….
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
BMW отваря ранни поръчки за новото електрическо i3 от семейството Neue Klasse
https://todaytech.eu/2026/06/19/bmw-i3- ... ayqmF1r7dQ
https://todaytech.eu/2026/06/19/bmw-i3- ... ayqmF1r7dQ
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: TESLA MODEL Y AWD
- Мечтае да кара: BMW IX5
Здравейте има ли някой да кара Michelin crossclimate 3 sport или Continental allseasoncontact 2 и има ли впечатления за Tesla y awd?
BMW E36 318 93;BMW E36 328i 97; BMW E60 530D 2004; HONDA HORNET CB600F 2008
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: X7 40i M-sport и Grand Cherokee WK
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: :)
X7: G07 pre-LCI '22, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...
GC: ...SRT
Още малко, по повод на това, дали ни е дорасъл манталитета за електрички на местна почва 
Идиоти, сър!

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk

Идиоти, сър!

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Манталитета ни е кофти там няма оправяне, ще се оправим само с лопатата, т.е. със солени глоби.
Докато на тея фиша им е във вид на стойност , няма кой да ги спре да паркират където си поискат. Това че кара кола за 150к+ € и прави сметки по 400€ дали го бърка да плати някакви къси 50€ за глоба ... не мисля
P.S> интересно ми е в другите държави , където хората нямат такива комплекси като нас и са една идея по-цивилизовани какви са наказанията за подобно нарушение ?
Докато на тея фиша им е във вид на стойност , няма кой да ги спре да паркират където си поискат. Това че кара кола за 150к+ € и прави сметки по 400€ дали го бърка да плати някакви къси 50€ за глоба ... не мисля

P.S> интересно ми е в другите държави , където хората нямат такива комплекси като нас и са една идея по-цивилизовани какви са наказанията за подобно нарушение ?
don_gori написа:Манталитета ни е кофти там няма оправяне, ще се оправим само с лопатата, т.е. със солени глоби.
Глобата в моя щат за паркираме на двг на място за зареждане на електрички е $50. Но задаваш грешния въпрос. Верния е - колко струва репатрирането което често следва? Отговор $425 минимум.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Няма пари за 'паяци' ли? То в градовете затова всичко е леш с паркирали малоумници... Да ги почват и тях наред!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!