Море 2026г.?!...
Модератор: Общи модератори
- empar
- младши ентусиаст

-
- Кара: 2018 G30 540ix
Re: Море 2026г.?!...
Гърците са болни на темата пожарна безопасност и с право, като гледам всяко лято какво е при тях.
Зимата по Касандра винаги отсядам при едно семейство, мъжът е пожарникар и сме си говорили по темата. Маменцето им се такова на тия хора в топлите месеци и все по-зле става от година на тодина.
Аз навсякъде слагам 2кг и си ги заверявам и подновявам като им дойде времето. Веднъж ми се наложи да вадя пожарогасител, имах два в колата, единият въобще не тръгна(1кг, изтекъл срок преди 10 години), вторият беше някаква китайска подигравка от 750мл и само, дето ме омърля. Добре, че пожарната дойде буквално след секунди.
2кг нито пречат, нито тежат, нито струват кой знае какво.
Зимата по Касандра винаги отсядам при едно семейство, мъжът е пожарникар и сме си говорили по темата. Маменцето им се такова на тия хора в топлите месеци и все по-зле става от година на тодина.
Аз навсякъде слагам 2кг и си ги заверявам и подновявам като им дойде времето. Веднъж ми се наложи да вадя пожарогасител, имах два в колата, единият въобще не тръгна(1кг, изтекъл срок преди 10 години), вторият беше някаква китайска подигравка от 750мл и само, дето ме омърля. Добре, че пожарната дойде буквално след секунди.
2кг нито пречат, нито тежат, нито струват кой знае какво.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
Никъде не пише да е 2 кг пожарогасителя, единствено трябва да отговаря на спецификация 8A / 34B / C и да се намира на място с лесен достъп.
Ето да си четете : https://www.elinyae.gr/sites/default/fi ... 693765.pdf
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Tsureto написа:Дайте някакво прилично хотелче, виличка, стаи за гости и т.н. в Тасос за двама. Хубав плаж, да има къде да се хапне, да е чистичко и нормални условия. Не съм мн запознат с острова и търся идеи. Благодаря.
Търси в Скала Потамя и Скала Амудя (на един и същи плаж са)... Ползвай сайта на 'грийк-хотелс лтд' за съдействие с резервацията, както и снимки на предложенията...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ние сме били в студио Аполон в Хриси Амудиа. Спокойно е. Няма навалица. Плажа е интересен, че е като гипсов ))) Има оси по целия остров, ама зависи от сезона. Района е хубав като цяло Ако не сте пътували на ферито си вземете някакви гризинки да давате на чайките )))
https://www.google.bg/maps/place/Studio ... FQAw%3D%3D
е тука.
https://www.google.bg/maps/place/Studio ... FQAw%3D%3D
е тука.
Последна промяна Моджо на 09 Юни 2026, 17:33, променена общо 1 път
Хм,хм...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
streetz написа:Никъде не пише да е 2 кг пожарогасителя, единствено трябва да отговаря на спецификация 8A / 34B / C и да се намира на място с лесен достъп.
8а/34b/c това е прахов пожарогасител 1 кг. Погледнах в багажника на Пежото, първо помислих, че нямам такъв, то в чантата с другите работи са го сложили.
Дали ще го вадя да го слагам някъде под седалката - ми най-вероятно не. То па кат, че ще ви земата колата..най-много 30 евро да платите глоба и толкоз. Ако ви спрат изобщо. Аз за толкова години не съм спиран никога. Камерите са по интересни, а не аптечки и пожарогасители.
Хм,хм...
ако ви спрат, няма да е за пожарогасителя.
както и тук - ако се правим на интересни/прекалено тъпи и неразбрали, ще ни обуят за всичко възможно.
колега, цитирал си стар закон/наредба.
ето по последния от миналата година:
https://nikana.gr/en/blog/7459/mandator ... -in-greece
но да, в общи линии нашите сладури пускат по медиите слухове колко драконовски са мерките в гърция, а реално последния път като бях там един камионджия искаше да се шамарим, защото карах в ограничението на междуградски път
весело лято и внимавайте да не се качите пили, по света и у нас, другото са дреболии.
както и тук - ако се правим на интересни/прекалено тъпи и неразбрали, ще ни обуят за всичко възможно.
колега, цитирал си стар закон/наредба.
ето по последния от миналата година:
https://nikana.gr/en/blog/7459/mandator ... -in-greece
но да, в общи линии нашите сладури пускат по медиите слухове колко драконовски са мерките в гърция, а реално последния път като бях там един камионджия искаше да се шамарим, защото карах в ограничението на междуградски път
весело лято и внимавайте да не се качите пили, по света и у нас, другото са дреболии.
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Ще се пътува на юг в Гръцко и понеже няма как да изчакам транспондера по куриер , питането ми е дали мога от някъде в Гърция на място да си купя и заредя
Щото ясно , че не съм подготвен
,а не ми се чака на опашки пред бариерите ...
- Don_Diego
- ентусиаст

-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ако минаваш през Кулата, мисля че преди първата тол будка има опция да си купиш и заредиш 
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Можеш, ама трябва да е в работно време:
на първата диодия: https://maps.app.goo.gl/ze7rgwCLohmomgPFA
Ако не искаш да правиш нарушения със спирането, може да подминеш първата диодия и после на светофара се връщаш обратно в локалното до офиса им.
Такива офисчета има и на други места надолу по магистралата.
За по-лесно им дай талона на колата.
Като ти свършат парите в сметката, зареждането става или по интернет, или на самите будки за плащане им даваш транспондера и те ти го зареждат.
на първата диодия: https://maps.app.goo.gl/ze7rgwCLohmomgPFA
Ако не искаш да правиш нарушения със спирането, може да подминеш първата диодия и после на светофара се връщаш обратно в локалното до офиса им.
Такива офисчета има и на други места надолу по магистралата.
За по-лесно им дай талона на колата.
Като ти свършат парите в сметката, зареждането става или по интернет, или на самите будки за плащане им даваш транспондера и те ти го зареждат.
Последна промяна msi200 на 13 Юни 2026, 9:15, променена общо 1 път
I love the sound of V8 in the morning...
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Благодаря 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
То по куриер и без това приключи, вече не пращат.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Маляките пак започват да се правят на интересни: https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgari ... ki-2980874 . Идват пак преговорите за вода и леко 'натискат' ситуацията май...

Здравейте колеги. Някой ходил ли е в Sunny Hotel Thassos на Golden Beach? Запазих там с половинката и ми е интересно какви са ви отзивите. На снимки изглежда топ и цената му беше добра.
Life’s too short to drive boring cars.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
'Ситуацията' с туризма в БГ била плачевна през този сезон... Говорят за сериозен спад навсякъде! На въпрос към министъра, къде са германците от нашите курорти, той отговорил, че може да им ги покаже ... на снимка
! Ами нормално! Хората не са прости! Много добре виждат съотношението цена/предлагано ... и просто не им излиза сметката! Съответно, започнаха и платените новини по медиите, че 96% от плажовете били с отлични качества на водите и т.н.
Колко са елементарни само!

ildivvy написа:'Ситуацията' с туризма в БГ била плачевна през този сезон... Говорят за сериозен спад навсякъде! На въпрос към министъра, къде са германците от нашите курорти, той отговорил, че може да им ги покаже ... на снимка! Ами нормално! Хората не са прости! Много добре виждат съотношението цена/предлагано ... и просто не им излиза сметката! Съответно, започнаха и платените новини по медиите, че 96% от плажовете били с отлични качества на водите и т.н.
Колко са елементарни само!
Вчера гледам 5 звезди Албена, 5 звезди Лефкада - гърците са надолу 15-30% , но не предлагат ол инклузив.
Интересен факт, че турците май са вдигнали цените на ол инклузив курортите си, макар че близките години не съм ходил, че съм дебел и се връщам по-дебел.
Честно казано нашето черноморие си има доста приятни местенца, гръцкото също, просто може би при нас шанса да попаднеш на кофти място е по-голям, т.е. готиното местенце не е стандарта.