България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Оказва се, че от юли миналата година до сега МВР не могат да си направят наредбата за общинските камери за скорост. Поредната ганьовщина.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Оказало се е, че в Чехия има издадени 6500 книжки на чужденци от...България. Това са 2.2% от всички чешки книжки издадени на чужденци. Имайки предвид колко малка държава сме, това какво ви говори?
Започнало е разследване с прокурорска заповед за издадените точно тези две книжки от инцидента. Преди време е имало голям скандал в някакво малко село с издадени неправомерно книжки, 7 изпитващи са били в кюпа, получили са обвинения заедно с още някакви за организирана престъпна група, злоупотреба със служебно положение и вземане на подкуп. Жената, която говореше каза, че са рядкост подобни неща, но все пак ги има и каза, че за тези двамата не може да коментира какво разследват никакви са резултатите към момента, понеже тече прокурорско разследване и ви е ясно всъщност.
Издавали се книжки в 250 общини мисля каза и когато някъде светнело, че издадените книжки на чужденци са необичайно повече за кратък период от време, веднага почвали разследване.
Ще видим за манговците какво ще излезе сега. Очаквам ако нещо се случи, там където са издадени техните книжки да се потърсят издадените на Българи през последните години и да изгорят и още хора.
Издавали се книжки в 250 общини мисля каза и когато някъде светнело, че издадените книжки на чужденци са необичайно повече за кратък период от време, веднага почвали разследване.
Ще видим за манговците какво ще излезе сега. Очаквам ако нещо се случи, там където са издадени техните книжки да се потърсят издадените на Българи през последните години и да изгорят и още хора.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- dhtj
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Top Gun Maverick написа:Оказало се е, че в Чехия има издадени 6500 книжки на чужденци от...България. Това са 2.2% от всички чешки книжки издадени на чужденци. Имайки предвид колко малка държава сме, това какво ви говори?
Говори ми, че щом са стигнали до чехия мангалите, значи все пак държим някакво ниво на изпитите тука, което ме изненадва.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ама аз откога пея, че не може да си платиш от много години за тези листовки, които спъват всеки втори манго да е с книжка.
Затова имаше туризъм за книжки в Гърция, Испания, нАглия, Чехия. Скоро един манго тук ми обясняваше, че имал връзка с канал в Чехия, може би преди 5-6 месеца.
А иначе ето един сравнително Хинтелигентен ром от тия калашници:
https://youtu.be/v0xykvHK2o4?is=AEFsEAlVD_Di2fzR
Вижда се как се оправдава де.
Затова имаше туризъм за книжки в Гърция, Испания, нАглия, Чехия. Скоро един манго тук ми обясняваше, че имал връзка с канал в Чехия, може би преди 5-6 месеца.
А иначе ето един сравнително Хинтелигентен ром от тия калашници:
https://youtu.be/v0xykvHK2o4?is=AEFsEAlVD_Di2fzR
Вижда се как се оправдава де.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Ей в такива моменти ми липсва комунизма, щяха да са групата на кирките и лопатите в строителни войски, а калашник щяха да са виждали само по телевизията.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Добри момчета излизат тия калашници значи, помагат на хората, редят павета и си купуват бенвета.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Едната гнида живеела в общинско жилище! Днес имаше интервю с някаква служителка.
Каза, че миналата година искали да го изкарат от това жилище, защото имал официално апартамент на негово име, уж купен от родителите му. Обаче съда казал не, даже глобил 1000лв институция, която искала да да го изкарат!
Каза, че миналата година искали да го изкарат от това жилище, защото имал официално апартамент на негово име, уж купен от родителите му. Обаче съда казал не, даже глобил 1000лв институция, която искала да да го изкарат!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Човека, който загина във вторник в катастрофата до Нареченски бани, беше мой приятел и колега... Светла му памет! 

Последна промяна ildivvy на 11 Юни 2026, 12:20, променена общо 1 път
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Аааа, ще имат да вземат! По-малоумно животно от румънец зад волана не съм виждал! При това не само в Гърция, налЕ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ама ние сме много на брой там бе.
А тези германци...ще са от онези нашите германци, турските германци и разни други такива балкански германци.
Гърците да не се оплакват, че хем парите си харчим там, хем от глобите цоцат.
И да си гледат малко повече техните шофьори защото аз лично никъде в Европа не съм виждал по-неспазващи правилата шофьори от тези с гръцките табели, чак ти и ръкомахат като те минат на непрекъсната, че караш само с 80-90 при разрешени 90.
А да ти спрат на пешеходна по тия курортните места е крайно пожелателно от тяхна страна, почти невъзможно да се случи. Ако някой ти спре ще е Българин. 
А тези германци...ще са от онези нашите германци, турските германци и разни други такива балкански германци.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
При нас, че е тежка простотия, комплексарщина и манталитет - така е. Ама другите не са много по-добре от нас... Ако имаха нашите коли и пътища, в статистиката нямаше да е много по-различно. От тези около нас, гърците даже са добре. Румънци и турци е
Е комшия румънец имам, той си казва, че тука е по-добре
Та манталитета и уменията няма да се оправят, ама ако се оправят пътищата и повече хора минат на FSD
, може да се оправят. Проблема обаче е, че някое блонди ще си пусне FSD , ама ганчо-тариката-шумахер си знае, че си кара по-добре, по-бързо и е бога на асфалта
То даже не мисля, че е липса на умения, а по-скоро простотия проблема.
Е комшия румънец имам, той си казва, че тука е по-добре
То даже не мисля, че е липса на умения, а по-скоро простотия проблема.- drifty
- младши ентусиаст
-
Вчера докато си чакам на светофар за ляв завой и си снимах как аз с бенвето съм единствения, пуснал ляв мигач от цялата колона. Днес ми се случи пак на същото кръстовище, а преди това на още едно. Да не би вече да вървят към сметката за тока мигачите?

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ако лентата е само за ляв завой, аз избягвам да пускам мигач. То е ясно на къде отиваш.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- drifty
- младши ентусиаст
-
Ако не си от града, спокойно можеш да се наредиш зад мен да чакаш примерно, защото можеш да продължиш и напред от лентата, като там няма светофар и дефакто няма да чакаш. Има съседна лента, която си е за направо също. Аз си давам винаги, дори да е лента за ляв завой. Местните си знаем кръстовищата, ама някой нетукашен може да му е от полза.