Бонус малус от догодина?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: Бонус малус от догодина?

Мнение от dhtj » 10 Юни 2026, 16:43

alx написа:Казвал съм го и преди- толкова ситуации колкото имам на ден в родината като карам нямам за 6 месеца каране в Щатите. Особено на извънградско…

Аз ситуации съм имал две за ~500 000км
Веднъж тир ме засече, беше на изгрев по хемус, слънцето светеше в огледалата и не ме видя човека че съм със 150 в лява лента, а той ми изскочи с 80-90 колкото си може. :lol: Нищо не стана де, набих си спирачките и го псувах.

И веднъж преди 10г сигурно на двулентов път вървяхме в колона и някакъв тъпак с пикап почна да изпреварва всички, но му излезе кола насреща и реши да се навре пред мене, но явно забрави че има и леген зад кабината и ми се наложи да вляза в банкета, за да не ме удари.

Тва са ми ситуациите за 13г каране по бг пътищата. ПТП-та нямам. Мисля че основно се дължи на тва, че обичам да пазя голяма дистанция и успявам да предвидя кво мислят другите участници в движението.

Та направо ми е странно как имаш няколко ситуации на ден, уж си доста по-опитен от мене, пазиш дистанция и т.н...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Юни 2026, 16:44

TNT написа:Тука хората се трепят с Голф 4, там се трепят с Ф150 :mhihi:

Голфа правилно каран е неуязвим. Като бременна Миата е което пък е стандарта за простосмъртните за неуязвимост като се нагъне пътя пред тебе. Един вид- дс се утрепаш с Голф си трябва “талант”.

От друга страна ф150 само като погледне завоя малко на криво и е в канавката… дори Раптор-а е трагикомичен като динамика на асфалта. Ама той си е Баха камион та му е простено… друга тема

За вината при ПТП- бях края на зимата на Хавайте и там местните ми обясниха, че при катастрофа нвма виновен и невинен- и двете страни са 50% виновни. Демек като стане сакатлъка и двете страни плащат. Ми да ви кажа един клаксон не чух там а не е ксто да нямат трафик в Хонолулу..

За ситуациите- може би не се изразих добре- ситуации които виждам около мене… аз лично рядко изпадам в такива- да. Не че не се е случвало де…
Последна промяна alx на 10 Юни 2026, 16:46, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 10 Юни 2026, 16:44

alx написа:
seimo написа:И все пак в сащ смъртноста е по-висока от БГ :wave: При широки пътища и много по-нов автопарк :dunno:

Гледаш “грешната” статистика- разбира се че в Америка ще е по- висока защото повече хора карат (всички на практика) и повече карат като километри и по- мощни коли. Гледай държави със сравним на нашия начин на живот - втори сме в Европата така- по памет

Казвал съм го и преди- толкова ситуации колкото имам на ден в родината като карам нямам за 6 месеца каране в Щатите. Особено на извънградско…

Ми незнам :dunno: по-голяма смъртност, повече птп-а на глава от населението. Дай правилната да я видим :D

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Юни 2026, 16:51

seimo написа:
alx написа:
seimo написа:И все пак в сащ смъртноста е по-висока от БГ :wave: При широки пътища и много по-нов автопарк :dunno:

Гледаш “грешната” статистика- разбира се че в Америка ще е по- висока защото повече хора карат (всички на практика) и повече карат като километри и по- мощни коли. Гледай държави със сравним на нашия начин на живот - втори сме в Европата така- по памет

Казвал съм го и преди- толкова ситуации колкото имам на ден в родината като карам нямам за 6 месеца каране в Щатите. Особено на извънградско…

Е незнам по-голяма смъртност, повече птп-а на глава от населението. Дай правилната да я видим :D

В Америка карат всички дет се вика. И по много. В родината караме половината от населението реално. Помисли малко. Трябва да се сравняваме с други държави които имат подобен автомобилен битовизъм

… примерно нешо такова:

https://www.europarl.europa.eu/resource ... iginal.png

Само румънците ни “бият”
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Юни 2026, 22:07

Какво значи не караме всички? :shock: За 90-те години ли говориш или за 20-те сега? Защото тука освен манговците и тук там някоя жена, много малко остават да нямат книжки и да не карат. Като сметнеш и колко карат пък без книжки...зарежи.
Честно, аз недоумявам при толкова широки пътища в САЩ и практически магистрала за навсякъде от навсякъде и такова масово спазване на скоростта заради страх от глоби и високи застраховки, как има толкова умрели. :shock: Нещо не е наред, за мен това е малоумие. Ганьо е далеч по-добър шофьор от средностатистическия американец. Ганьо се трепе обикновено щото нещо се е надценил, а в САЩ ако отвориш клипчета с катастрофи, за мен се блъскат масово защото са слабоумни някак, за което пак нямам обяснение с всичките тези университети. Нямат рационално мислене, много като NPC-та са. Дрогата, алкохола и лекарствата(антидепресанти и т.н.)може да са логично обяснение честно казано. В Истанбул май не са чак толкова зле както при вас. В смисъл като цяло масово гледаш спокоен трафик ако си пуснеш видеа пак, но когато някой се блъска го прави качествено и пак казвам, по абсолютно малоумен начин. Изключвам тия с Мутстангите и коли със задно или по-спортни, защото там от много майсторлък както се казва се блъскат и често само има захапани бордюри, храсти, знаци или нещо такова без жертви. Обаче това да караш камион и да се утрепеш...ето това е талант. Нашите тираджии тук не се трепят. И даже да подхлъзне камиона, те масово не могат да вдигат големи километри де.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 10 Юни 2026, 22:43

В Америка карат всички И всеки ден, за всичко. Градски транспорт технически няма. Там където има, НЙ, НДж, Масс, ДС смъртността е по-ниска от БГ, по-ниска и от средната за Европа. Това каране, часове на ден, всеки ден, много по-релаксирани правила и следене(свободна държава) водят до такива данни, но мащабите са толкова големи, че в ежедневието не се сблъскваш с това, освен някое задръстване. Кара се супер спокойно, което също може да е причина, хората са отпуснати и са си в мислите. Но както и при всичко друго, от ерията е :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Юни 2026, 5:59

Честно, аз недоумявам при толкова широки пътища в САЩ и практически магистрала за навсякъде от навсякъде и такова масово спазване на скоростта заради страх от глоби и високи застраховки, как има толкова умрели. :shock: Нещо не е наред, за мен това е малоумие.
Те се имат за гоуемите карачи и като дойдат тука блокират и дават накъсо . Само за сверка часовника на каращите лежерно :
Въпреки високия общ брой, Ню Йорк има най-ниския процент на притежание на коли в Съединените щати, тъй като около 54% от домакинствата са без личен автомобил. Разпределението варира силно в зависимост от района:Манхатън: Над 70% от домакинствата са напълно „car-free“ и не притежават кола.

На глава от населението в град Ню Йорк се падат средно около 0,24 автомобила (или 240 регистрирани коли на 1000 души)
В София има 5 пъти повече автомобили на 1000 души ..
Коли на глава от населението: На всеки 1000 души в София се падат между 700 и 800 автомобила. За сравнение, в градове като Виена това съотношение е около 300 на 1000 души
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Юни 2026, 6:25

Пак донесе вода от на майната си. Нямаш умора ей.

65 милиона живеят във 100те най- големи градове на Америка. Останалите 280 милиона не слизат от колите. Средния пробег на американеца до работата му и обратно е 32 мили. Ти разбираш ли за какво движение става въпрос? Средния пробег на едно американско возило е 13500-14000 мили на година. Средния.

А Манхатън нямат коли щото по улиците се паркира само на определени места и -винаги- е пълно. А паркингите започват от $60 на ден и нагоре. Но както казах- това ти умозрение не е представително. Америка не е Ню Йорк. Или който и да е друг голям град…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 11 Юни 2026, 6:49

alx написа:Пак донесе вода от на майната си. Нямаш умора ей.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

То не се брои за каране да цъкнеш адаптив Круз контрола и да дремеш на магистралата :ok: топ карачите и паркирачи са в БГ :D
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 11 Юни 2026, 8:23

Ей го еНтелекта кво вика по въпроса за сащ :mhihi:
Защо тогава високите глоби не спират черната статистика?
Ако глобите са солени, защо смъртността е толкова висока? Тук се намесват три основни проблема на американската система:

Нисък шанс да те хванат (Липса на автоматизация): Човешката психология реагира не на размера на наказанието, а на неизбежността му. Както споменах, в много американски щати камерите за скорост са забранени. Трябва физически зад теб да застане полицейска кола с пуснати буркани, за да те глоби. Ако шофьорите знаят, че по даден маршрут рядко патрулира полиция, те просто масово нарушават правилата.

Съдебната система и сделките: В САЩ има цяла индустрия от адвокати, които се занимават само с "оправяне на фишове" (traffic lawyers). Плащаш $100-$150 на адвокат, той отива в съда вместо теб и много често успява да намали нарушението до такова, което не носи точки (например "неправилно паркиране"), само и само окръгът да си вземе парите от глобата. Така богатите шофьори просто си плащат за правото да нарушават правилата, без това да се отразява на застраховката или книжката им.

Проблемът с "недосегаемите": Хората с много ниски доходи често нямат пари да платят глобата, застраховката или таксата за подновяване на книжката. Когато системата им отнеме книжката административно, те не спират да карат, защото без кола не могат да отидат на работа (поради липсата на градски транспорт). Така по пътищата в САЩ има милиони шофьори без книжки, без застраховки и с неизправни коли, които изобщо не се вълнуват колко висока е глобата, защото системата вече ги е изхвърлила.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Юни 2026, 9:39

Този ЕйАй живее ли в Бостан ? Не!! Колоко мильона мили навърта в Бостан? Нула ! Тогава няма право да коментира ! Тчк! :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 11 Юни 2026, 9:44

Не е в правилната ериа :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Юни 2026, 12:52

https://www.segabg.com/hot/category-eco ... t-i-zdrave

Комисията за финансов надзор отне лиценза за извършване на застрахователна дейност на "ДаллБогг: Живот и здраве" АД.

Отнемането на лиценза на застрахователната компания не означава, че тя спира да изпълнява задълженията си по сключените и действащи застраховки, обясниха по-късно днес на специален брифинг от финансовия регулатор. Тези застраховки остават валидни и застрахователят ще продължи да обслужва застрахованите лица.

Следва... хора, които са "изненадани", че вноската за гаранционния фонд пак се увеличава.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Предишна

Назад към Извън Темата