Как обслужвате автомобилите си?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Как обслужвате автомобилите си?
Колкото и селски да се заяждаш във всеки втори пост, не променя факта, че не е популярна марка. Ти индуструална химия се използва навсякъде, това не я прави качествена.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Nerta просто не е популярна сред любителите. Професионалистите и автомивките обаче я знаят и ползват постоянно. Продуктите им са супер високо качество въпреки цената им. Доста се хвалят, че продуктите им са 90% биоразградими
Имат един шампоан Car Shampoo 20…уникален за ръчно миене. Изключително обилна и “мазна” пяна прави, щади всякакви покрития (вакса, сийлънт или керамика) и ръцете ти след това са меки като бебешко дупе
. Една туба от 5л ми кара години…сипвам по 50-70мл на миене когато мия на къщата. За безконтактно обаче е слаб, там си трябва нещо конкретно pre-wash, което да разтвори гадостите.
Препарата им за гуми също е мега! Но той е скъп, сравнен с другите им неща.
За мухите вече коментирахме - аз го пръскам директно, без разреждане и няма драми с лака на колата.
Сега съм взел и туба с препарат за джанти - малко по-слаб ми се струва от Work Stuff, но и парите му са наполовина, а при голям автопарк (аз мия 10 коли ежеседмично) си е разход подобен продукт.
Тествам и тяхна вакса в момента…доста съм впечатлен.
Сега чакам новата доставка за да взема и туба препарат за смоли и асфалт. Кох Хеми Еулекс е прекалено силен и може много лесно да съсипе някой по-смотан лак или лайстна ако не се внимава изключително МНОГО!
Имат един шампоан Car Shampoo 20…уникален за ръчно миене. Изключително обилна и “мазна” пяна прави, щади всякакви покрития (вакса, сийлънт или керамика) и ръцете ти след това са меки като бебешко дупе
Препарата им за гуми също е мега! Но той е скъп, сравнен с другите им неща.
За мухите вече коментирахме - аз го пръскам директно, без разреждане и няма драми с лака на колата.
Сега съм взел и туба с препарат за джанти - малко по-слаб ми се струва от Work Stuff, но и парите му са наполовина, а при голям автопарк (аз мия 10 коли ежеседмично) си е разход подобен продукт.
Тествам и тяхна вакса в момента…доста съм впечатлен.
Сега чакам новата доставка за да взема и туба препарат за смоли и асфалт. Кох Хеми Еулекс е прекалено силен и може много лесно да съсипе някой по-смотан лак или лайстна ако не се внимава изключително МНОГО!
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Някой от "левчетата" роптаят като използваш собствени препарати.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
И на мен не ми беше приятно като направиха 3те минути вода от 1лв на 1евро, тъй че, да го си го натаковат. Като руптаят, сменяш мивката.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Говори ми
Само аз си знам от колко левчета са ме гонили за дето си ползвам мои препарати въпреки, че се съобразявах и ходех в часове когато няма други клиенти
Сега “понамалих” малко обема на препаратите, но пак са доста. Преди влачех и една пръскачка с prewash препарат…
Да не ни скочите сега, че имам четка и перо
Текстилните подкалници няма с какво друго да ги почистя хубаво, а перото е само и единствено за колите с фолио…за късмет са все най-големите и ми пести много време и кърпи при подсушаване.
Само аз си знам от колко левчета са ме гонили за дето си ползвам мои препарати въпреки, че се съобразявах и ходех в часове когато няма други клиенти
Сега “понамалих” малко обема на препаратите, но пак са доста. Преди влачех и една пръскачка с prewash препарат…

Да не ни скочите сега, че имам четка и перо
Текстилните подкалници няма с какво друго да ги почистя хубаво, а перото е само и единствено за колите с фолио…за късмет са все най-големите и ми пести много време и кърпи при подсушаване.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
Докато сме на темата с миенето, има ли хотели с автомивка из България? Засега само в Хот Спрингс съм виждал на самообслужване, леко соленичко идва, но от сбъркани по чистотата хора се преживява 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
И аз, малко за Дачията.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Don_Diego написа:https://danubia.bg/Nerta-Anti-Insect ....
Ебаси линка излезе…![]()
Nerta Anti-Insect за тия пари в това количество - няма аналог! Супер доволен съм, чисти повече от чудесно.
Винаги си имам и един пулверизатор като пътувам за междинни миения на стъклото
"Koch Chemie" имат ли нещо подобно? Не ми се поръчват тези големи туби по куриери, а в града е централния офис на фирмата... Трябва да взема нещо, защото одеве мих кабриото и определено ми трябва нещо за предницата, че шампоана вижда малко зор. Отделно, зад гумите понякога хвърля пръски асфалт/битум и той също е по-труден за премахване. Него с какво го миете? Имам един препарат, взех го от завода, на "Foersch" е и се казва Ultra Green или нещо подобно, който ползвам доста разреден за джантите... Дали да не пробвам с него?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Асфалт/битум се отстранява с прост разредител за алкидни бои АМВ , евтин е и не уврежда боята.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Don_Diego
- ентусиаст
-
ildivvy написа:Don_Diego написа:https://danubia.bg/Nerta-Anti-Insect ....
Ебаси линка излезе…![]()
Nerta Anti-Insect за тия пари в това количество - няма аналог! Супер доволен съм, чисти повече от чудесно.
Винаги си имам и един пулверизатор като пътувам за междинни миения на стъклото
"Koch Chemie" имат ли нещо подобно? Не ми се поръчват тези големи туби по куриери, а в града е централния офис на фирмата... Трябва да взема нещо, защото одеве мих кабриото и определено ми трябва нещо за предницата, че шампоана вижда малко зор. Отделно, зад гумите понякога хвърля пръски асфалт/битум и той също е по-труден за премахване. Него с какво го миете? Имам един препарат, взех го от завода, на "Foersch" е и се казва Ultra Green или нещо подобно, който ползвам доста разреден за джантите... Дали да не пробвам с него?
Имат ама цената му е…мамата си джаса
https://fakir.bg/produkt/koch-chemie-th ... insectoff/
За асфалта са казали вече, аз ще пробвам идните седмици и препара на Нерта дали върши работа
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Да, и аз го намерих в сайта им... В Лидъл-а има някакъв също. Дали да не го пробвам?
Ex: 96' BMW318ti

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro / S8 D2
- Мечтае да кара: настрани
Служебните в официален, личните само аз ги правя като изключим реглаж на ходова част, но обмислям и това как да го правя сам. Нямам доверие на никой да ми пипа колите. Даже на прегледните ми е едно неприятно, че трябва да оставя някакви да ми пипат колата, но поне само я проверяват, а не ремонтират.
Нагледал съм се на нещастници дето се пишат "майстори"- например сега си купих един почти 30г дръгел, който се опитвам да възстановя и до сега е ходил само по майстори, предишния собственик е бил файтонджия.
-сложили му тромба с въздух като на камион, обаче я вързали директно + към алтернатора без бушон, че им е било най удобно с реле към норалния клаксон
-предна броня спукара - тръгнва да я свалям от едната страна само на единия водач, другия не се го улучили и съответно стои под напрежение и се е спукала
-собственика ми се кълнеше, че само със скъпи части била правена- възд филтър топран- по малък от отвора,но иначе верен каталожен номер, филтър кутия Феби - най евтиния, термостат топран, носачи - единия се отделила гумата от втулката и носача направо излезнал от леглото- Топран вероятно не стегнат в работно положение, една ролка на ангренажа на почти 15г, другата на 10г, водна помпата на 7г . Дали не са му фактурирали всеки път нови и са сменяни само по една.
И за финал на колата са откраднати изпускателните валове и сложени обикновени, предполагам при някоя смяна на ремъка на някой са му трябвали и са ги гепили. Това го разбирам като отворих за смяна на г-ри на капака на клапаните.
Нагледал съм се на нещастници дето се пишат "майстори"- например сега си купих един почти 30г дръгел, който се опитвам да възстановя и до сега е ходил само по майстори, предишния собственик е бил файтонджия.
-сложили му тромба с въздух като на камион, обаче я вързали директно + към алтернатора без бушон, че им е било най удобно с реле към норалния клаксон
-предна броня спукара - тръгнва да я свалям от едната страна само на единия водач, другия не се го улучили и съответно стои под напрежение и се е спукала
-собственика ми се кълнеше, че само със скъпи части била правена- възд филтър топран- по малък от отвора,но иначе верен каталожен номер, филтър кутия Феби - най евтиния, термостат топран, носачи - единия се отделила гумата от втулката и носача направо излезнал от леглото- Топран вероятно не стегнат в работно положение, една ролка на ангренажа на почти 15г, другата на 10г, водна помпата на 7г . Дали не са му фактурирали всеки път нови и са сменяни само по една.
И за финал на колата са откраднати изпускателните валове и сложени обикновени, предполагам при някоя смяна на ремъка на някой са му трябвали и са ги гепили. Това го разбирам като отворих за смяна на г-ри на капака на клапаните.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
maxpower написа:-собственика ми се кълнеше, че само със скъпи части била правена- възд филтър топран- по малък от отвора,но иначе верен каталожен номер, филтър кутия Феби - най евтиния, термостат топран, носачи - единия се отделила гумата от втулката и носача направо излезнал от леглото- Топран вероятно не стегнат в работно положение, една ролка на ангренажа на почти 15г, другата на 10г, водна помпата на 7г . Дали не са му фактурирали всеки път нови и са сменяни само по една.
Само ще кажа, че Кошмара кара Макларън 720с
друго няма да казвам

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Майсторите дето ти слагат боклук части, а те таксуват като за ОЕМ мисля доста бързо ги отсява пазара. Сега на мода е цакането с работната ставка на час…е там пада голямо дране, по цени на официалните сервизи
Колкото до “кълненето, че слагат скъпи части”….за много хора за съжаление и Топран са скъпи части.
Огромна част от автопарка извън гаранция е в окаяно състояние: веднъж, че хората не осъзнават, че колата им е счупена и второ заради цените в сервизите за много от тях е непосилно да ги отремонтират. Някои специфични части също станаха доста скъпи и без алтернатива и хората просто карат докато тотално не грохне колата.
Само се загледайте в гумите на колите до вас на светофара - ако не е някоя нова от магазина, рядко да видите гума висок/среден клас. Масово се карат незнайни китайци, които аз лично се чудя къде ги купуват дори защото по масовите сайтове ги няма
Колкото до “кълненето, че слагат скъпи части”….за много хора за съжаление и Топран са скъпи части.
Огромна част от автопарка извън гаранция е в окаяно състояние: веднъж, че хората не осъзнават, че колата им е счупена и второ заради цените в сервизите за много от тях е непосилно да ги отремонтират. Някои специфични части също станаха доста скъпи и без алтернатива и хората просто карат докато тотално не грохне колата.
Само се загледайте в гумите на колите до вас на светофара - ако не е някоя нова от магазина, рядко да видите гума висок/среден клас. Масово се карат незнайни китайци, които аз лично се чудя къде ги купуват дори защото по масовите сайтове ги няма

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Това с гумите не го разбирам. 100-200-300 евро отгоре за кола, която струва 10-20-30к евро. И може да те спаси от ПТП.