двигателя прекъсва при движение
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: двигателя прекъсва при движение
Днес ходих да си поръчвам ремонтен комплект за картерна вентилация и викам искам и капачката с мембраната върху капака на клапаните. Човека гледа частите по рама и казва, че за моя двигател по рама излиза, че на капака на клапаните няма клапан за картерна вентилация, а има само под всмукателния колектор с 3 бр. тръбички. Та явно някога някой преди мене е сменял капака ама не с правилния и сега на практика се оказва, че имам клапан за картерна вентилация върху капака на клапаните и отделно клапана с тръбичките под всмукателния колектор който е супер омазан с масло и тече от него. В крайна сметка взех и клапана който е върху капака на клапаните и този който е под всмукателния колектор, но изниква въпроса наличието на два клапан не пречили на работата на двигателя? В смисъл не е ли възможно грешката която ми дава за неефективен катализатор да се появява от тук ако например дърпа паразитен въздух и бърка нещо смесите?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: двигателя прекъсва при движение
Единия не можеш ли да го премахнеш на цяло и да запушиш тръбичките? Това май беше 'мод' на капака от колегите, че бил по-успешен... Прочети в темата за този двигател.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2