кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол

Мнение от drifty » 21 Май 2026, 21:15

Green Star ли е APC-от?

Ще покажеш ли какви апликатори ползваш за гумите, а и за кожения салон?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Май 2026, 21:57

https://fakir.bg/produkt/mzr-mehrzweckreiniger-1l/

Towa e APC-то

https://danubia.bg/микрофибърни-кърпи/гъба-за-нанасяне-на-силикон-за-автомобилни-гуми

Това са апликаторите дето ползвам, хубаво се нанася с тях, но задължително с ръкавици :idea:

За кожения салон съм си поръчал от тему - обикновени микрофибърни апликатори.
Чистя с препарата за кожа и четка, подсушавам с кърпа и след това нанасям Koch Leather Star. С новия препарат Pol Star май е 2 в 1, но ще го видя как е във времето. За момента не смятам да спирам употребата на Leather Star-a
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 21 Май 2026, 22:01

Аз жертвам някоя друга гъба за миене на чинии като слагам от Leather Star-а. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 21 Май 2026, 22:03

Става и с такова ама пак се цапаш доста, с микрофибърните е по-чист процеса

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 21 Май 2026, 22:04

Стават ли за повече от веднъж?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 22 Май 2026, 1:21

Хах, същите апликатори поръчах и аз, днес дойдоха с още няколко дреболии. За пастиране/полиране ги дават уж.
Изображение
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 22 Май 2026, 7:50

Don_Diego написа:За кожения салон съм си поръчал от тему - обикновени микрофибърни апликатори.
Чистя с препарата за кожа и четка, подсушавам с кърпа и след това нанасям Koch Leather Star. С новия препарат Pol Star май е 2 в 1, но ще го видя как е във времето. За момента не смятам да спирам употребата на Leather Star-a

Малко се отклоняваме от темата, ама имам лека питанка, понеже поръчах една "бангия" от Германия и скоро, живи здрави, ще ми е на дневен ред да й мажа салона, че е някакво хубаво Merino :bchug:

Как стои въпроса със салоните с обдухване като се нанасят подобни кремове? Не се ли пълнят дупчиците на перфорираната кожа с крем? Каква трябва да е техниката на нанасяне?

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Май 2026, 8:51

Аз лично мажа салона с 'Ледър Стар'-а, ползвайки кърпичка от пакета с кърпи за кожа в ЛИДЪЛ. Екстра са! Ако нямам от тях, взимам едни подобни кърпи от завода :mhihi: ... Дупчиците не са проблем, защото това попива в кожата и не е 'крем', а по-скоро гъст лосион (или много рядък крем). Няма остатъци след изсъхване...

Диего, обзалагам се, че разходите ти за гориво са не повече от 20% в дигиталната статистика, която си водиш за колата :D ...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Май 2026, 9:00

drifty написа:Аз жертвам някоя друга гъба за миене на чинии като слагам от Leather Star-а. :dunno:

Това не съм убеден, че е много добре, особено за стара и вече позахабена кожа. С микрофибър по-добре. Тея горе спокойно се перат. А гъбите за чинии аз ги ползвам за гела по гумите :ok: От него иначе съм много доволен, доста е траен - мисля е този https://detailingbg.com/produkt/q2-tire-500ml/ Моя е като този в клипа, син, не като това на картинката. Преди това бях с друг на Gyeon - този е доста по-траен. Плюса на това да са трайни е, че гледам съм го поръчвал 2022 и е наполовина сигурно :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 22 Май 2026, 11:26

Nickelback написа:
Don_Diego написа:За кожения салон съм си поръчал от тему - обикновени микрофибърни апликатори.

Малко се отклоняваме от темата, ама имам лека питанка, понеже поръчах една "бангия" от Германия и скоро, живи здрави, ще ми е на дневен ред да й мажа салона, че е някакво хубаво Merino :bchug:

Как стои въпроса със салоните с обдухване като се нанасят подобни кремове? Не се ли пълнят дупчиците на перфорираната кожа с крем? Каква трябва да е техниката на нанасяне?

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk

Няма драма! Приготви си хубава четка с мек, естествен косъм, аз съм с такава заради формата - много е удобна и можеш да бръкнеш на повече места по гънките: https://detailingbg.com/produkt/q²m-leatherbrush/
Има и на друго марки със същата форма, но най-важното е косъма да е естествен :!:
Изображение

Изображение

Taкъв сет четки също е супер да имаш: ако си с кожа по вратите и таблото с такава е по-удобно да търкаш. А със суха такава можеш да чистиш духалките на климатика и разни ъгълчета дето не можеш да бръкнеш хубаво с кърпа например.

После всичката кожа аз лично я мажа с Koch Chemie Leather Star (доколкото разбирам е с ново име и марка вече: Colourlock Leather Care: https://fakir.bg/produkt/koch-chemie-co ... ther-care/).
Уникален продукт, аз го ползвам дори за кожени обувки :lol: . чистиш веднъж кожата детайлно и мажеш с това, след това веднъж месечно е напълно достатъчно да се минава само с това (чистене ако е зацапана повече кожата) и кожата винаги ще бъде матова, мека и ще мирише цялата кола на кожа. Едно шише кара години, а аз мажа 9 кожени салона... :yes:

ildivvy написа:Диего, обзалагам се, че разходите ти за гориво са не повече от 20% в дигиталната статистика, която си водиш за колата :D ...

Минавам ги тия неща за служебен разход и не ги вписвам там, че наистина ще е страшно :mhihi: . Последната поръчка на всичко гони 200€, вярно че ще го ползвам на 10 коли и близо година ама все пак :lol:

По: Забравих за стелките да дам жокер…За мокетени стелки най-доброто решение е четка с твърд косъм: прахосмукачка, после мокриш четката и търкаш…стават чисто нови. Аз ползвам едни мини четки от Практикер за 90цента, във всяка кола имам по една в шофьорската врата и за 2 минути колата става нова вътре където и да съм
https://praktiker.bg/bg/Mopove--metli-- ... O/p/129938
Последна промяна Don_Diego на 22 Май 2026, 14:35, променена общо 2 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Май 2026, 11:45

Май и при тях има увеличение на цените...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 22 Май 2026, 14:57

Don_Diego написа:Няма драма! Приготви си хубава четка с мек, естествен косъм...

Супер и аз си мислех за мека четка :yes:
Благодаря много за съветите :bchug:

И все пак по темата - намерих си чисто ново, неотваряно, едно конкретно Лего моя мечта от детството ми :ok: Имам още едно такова, с пластмаси неразличими от нови, доста запазена кутия и книжка, но не е запечатано :ok:
Дойде чак от Окланд, Нова Зеландия :D
Надявам се, някога като (ако) го отворя, вътре наистина да има каквото очаквам :mhihi: Големият ми син му е хвърлил око, ама не го давам :mhihi: А малкият още не разбира :mhihi:

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 22 Май 2026, 16:12

Nickelback написа:ама не го давам

Напълно те подкрепям! Ние с дъщеря ми си имаме ясни разграничения кое ЛЕГО чие е, къде седи, при какви условия може другия да го пипа и няма това-онова! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Предишна

Назад към Извън Темата