Колко сме със Z-ки...?

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Колко сме със Z-ки...?

Мнение от Don_Diego » 06 Май 2026, 15:35

Аз пък продължавам да наливам пари без да я карам :mhihi:

Поднових си СБА картата…пак взех Златна + Спокойствие на пътя, пак важащо за цяла Европа

Яко са надули цените вече…от 69€ през 2023, сега е 94€ за същото нещо…поне има включен преглед :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 06 Май 2026, 16:53

Don_Diego написа:Аз пък продължавам да наливам пари без да я карам :mhihi:

Поднових си СБА картата…пак взех Златна + Спокойствие на пътя, пак важащо за цяла Европа

Яко са надули цените вече…от 69€ през 2023, сега е 94€ за същото нещо…поне има включен преглед :mhihi:

Не и ли правиш каско :dunno:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 06 Май 2026, 23:09

ildivvy написа:Довърших нещата! Дисковете са сменени, сп.течност е сменена изцяло, дренажите проверени и проходни... Последния болт на последното колело, което свалях, за да обезвъздуша, не можах да го развия... Ходих до вулканизатора, за да го 'лашне'... Преди това си счупих един преходник на 3/8 де... Както и да е! Има голяма вероятност да си оправя и старото моторче на хидравликата на гюрука, макар, че поръчах ново... Ще видим! Е, иска да се сменят и предните дискове с накладките, но ще го оставя за есента. Сега ще търся канал/подемник на някой познат/приятел да сменя маслото в дифа и скоростите и нещата вече се нареждат, както трябва. Позанемарени бяха тези възли, няма какво да се лъжем.

После само каране!

Дон Диего, добре звучи с преглед, та то прегледът ти е 50 евро само.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 07 Май 2026, 9:41

Ивански: не, без каско съм. Предвид колко малко се кара са си пари на вятъра…първите няколко години правих, но нямам нито една заведена щета до момента. Единствено ме притеснява кражба, но и там мисля че съм усложнил максимално нещата за мераклиите пък и колата изключително рядко нощува навън.

Sub_eleven: да, дори само заради включения гтп си е все още далавера картата от сба. Аз просто взимам важащата за цяла Европа защото не рядко излизам извън страната с нея и да не го мисля. Един-единствен път съм им ползвал услугите и бяха без грешка - дойдоха за 20 минути и след още 20 колата беше натоварена и закарана в сервиза
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 09 Май 2026, 12:57

Мислих ... мислих и накрая се зачудих, какво толкова мисля? Поръчах и ОЕ предни дискове с накладки от Роби. Човека ми направи страхотна оферта, която няма как да се пропусне!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 09 Май 2026, 16:45

Няма по-добро от ОЕМ :yes:
Веднъж, че не го мислиш ще пасне ли, второ че чувството е яко да слагаш ОЕМ части

Аз пък днес взех нови държачи (май така се казват) за регистрационните номера, като се оправи времето следващия уикенд ще се гъзорча да ги слагам
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 09 Май 2026, 19:42

Мисленето не беше, дали да сложа ОЕМ дискове, защото поне за отпред е задължително, след тези статистики с качеството на другите, а дали изобщо да слагам сега. Решението натежа, след като видях, че накладките са доста изтънели... Е, ще премеря дебелината на дисковете, просто за да съм сигурен, че решението е било правилно!

Май намерих и плат за полу-покривалото, което мисля да си правя... Говоря за такъв 'вариант': https://www.temu.com/bg/%D0%BF%D0%BE%D0 ... x0xk56uvnq

Движат се нещата, макар и малко по-бавно, отколкото ми се искаше!

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 09 Май 2026, 20:38

Внимавай с темуто,че аз си поръчах един масажор за врат след последното каране и така като гледам юли месец ще дойде...евентуално. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 09 Май 2026, 20:54

Това е само за пример, какво мисля да направя... Самото покривало ще си го шия аз! Иначе, бързо са пристигали нещата от там до сега - 10-ина дена, примерно...

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 09 Май 2026, 23:31

Аз пък днес се повозих в количката на дон диего , това е доста забавно и изключително тихо на 140, представям си какво ще е в бокстера, добре че в момента нямам абсолютно никакво физическо време, че иначе ще кажат че ме е ударила кризата на средната възраст хаха

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 10 Май 2026, 0:35

Не, че ти паля фитила ама бокстера вади супер звук като се развърти мотора :lol:

Със свален таван е супер яко…
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 10 Май 2026, 19:41

:mhihi: :mhihi: Със свален таван ли бяхте? Къде те повозиха? За човек обичащ шофирането, дори едно кръгче с някоя Z-ка е достатъчно да ти ... 'запали фитила' !

Нещо са отказали доставката на новото моторче за хидравликата на гюрука. За момента е добре за мен, че старото май успях да го реставрирам и ще тръгне без проблеми. Ако не, поръчвам друго от друг търговец!

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 10 Май 2026, 20:23

Бяхме на една сбирка заедно :bchug:

Със свален таван разбира се :ok:

Стига да не си мисли човек, че Z4 е истинска спортна кола…ще остане очарован. В противен случай - разочарован.
Доста пъргава и способна количка за път със завои, завидна динамика в по-спънати участъци, но без подобрения по окачване и спирачки си остава cafe racer, без значение с кой мотор е.

Днес направих чудна разходка в дефилето, до манастир “Седемте престола” където запалихме свещички за здраве на цялото семейство. Страхотно време, уникална природа, малко движение, прилично състояние на пътя - Отличен 6 пиша на неделния ден.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 11 Май 2026, 17:03

Зависи с какво ще се сравнява! Z4 не е състезателна, но Е85 поне, е доста спортна, сравнено с останалия авто-парк... Иначе си прав :yes: ! Зависи от 'подхода' и как ще я 'погледне' човек! При всички случаи е пристрастяваща и очарователна - всички поколения на Z-ките!

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 11 Май 2026, 17:08

О да, в това последното няма съмнение!!!

Който се е качил е останал очарован от пътното поведение.
Отделно е визията - вчера където съм минавал бавно покрай хора, все имаше възклицания и впечатление от колата. Щом мотористи ми вдигаха палци - добре е количката :lol:

От всички Z4 поколения, Е85 е най-спортно ориентирано дори само заради ниското си тегло и “спартанско”-то усещане в салона, следващите са си направо слончета и сякаш BMW сама иска са ги позиционира повече като GT/roarstar модели :lol:

Аз за себе си съм открил, че най-голямо удоволствие ми доставя карането по планински или крайбрежен път, със свален таван и 80-100км/ч.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Други модели