Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Цените на горивата
Идеята му е да не минават и ирански кораби, най-вероятно...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
За 10 дни бензинът скочи с 23 цента. Сега е около 1,17/л в евро. Дизелът не го и гледам. Трафикът се засилва, защото правителството принуди държавните служители да се върнат по три и някои по четири дена в офиса. Сега тия хрантутници вият, защото разходите им скочиха до небето. Седейки си у дома е едно. А когато трябва да изваждаш едни (средно) $50 за бензин на седмица и още едни $100 за паркиннг ($600 месечно), на никого не му е приятно. Паркингите в центъра след 9:30 са пълни.
Мен цената на горивата ме притесняват единствено като фактор, който ще вдигне цените на храните. +/- $10-20 на седмица не са нищо.
Не знам, дали е за икономическата или за тук, ама ще допълня мнението. Да не пускам ново. Защо не расте бензина? Ми ето състоянието на стратегическите запаси на САЩ. Само дето те не са безкрайни

За последната седмица са вадили по 1 милион барела на ден. Същото се отнася и за бензина и дериватите.
Мен цената на горивата ме притесняват единствено като фактор, който ще вдигне цените на храните. +/- $10-20 на седмица не са нищо.
Не знам, дали е за икономическата или за тук, ама ще допълня мнението. Да не пускам ново. Защо не расте бензина? Ми ето състоянието на стратегическите запаси на САЩ. Само дето те не са безкрайни

За последната седмица са вадили по 1 милион барела на ден. Същото се отнася и за бензина и дериватите.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Цените на бензина на колонка и петрола са само косвено свързани , върху крайната цена на петролните продукти имат тежест маса субективни фактори не свързани пряко с добива на петрол . Амърика и Канада нямат проблем с петрола , на континента има достатъчно петрол и се добива достатъчно петрол . Те не са членки на ОПЕК , и с излизането на ОАЕ от картела ще се освободят още количества петрол . До момента цените на петрола в световен мащаб са предимно спекулативни и определяни в голяма степен от картела на ОПЕК . По същество това е организация която има основна цел поддържане на високи цени на петрола чрез налагане на квоти за добив. Високите цени на фючърсните сделки са основно заради волатилноста на петролния пазар , следствие от войната в залива и политиката на САЩ . Петрола от близкия изток като себестойност е най ниския в света от сорта на 5-10 долара за барел , и намаляването добива от там оказва влияние на целия световен пазар в посока нагоре цените .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...