СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: СПАМ ТЕМА
slatanic написа:Дурангото ще ти е най-близо до светлоусещането до сега.
Само дето е добре да е 6.4 ама ....айде за детевоз не е задължително.
5.7 е доста по-добре от 6.4 като надеждност, доказало се е с времето....
Иначе от към вървеж си има разлика и се усеща, 6.4 си е 6.4
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
ivanski_2 написа:slatanic написа:Дурангото ще ти е най-близо до светлоусещането до сега.
Само дето е добре да е 6.4 ама ....айде за детевоз не е задължително.
5.7 е доста по-добре от 6.4 като надеждност, доказало се е с времето....
Иначе от към вървеж си има разлика и се усеща, 6.4 си е 6.4
Съгласих се ама той кара в момента 6.1 във WK и ще му се стори и то не на шега,че е минал на 3.6 в предвид габарита и теглото на колата.
Иначе както казах за детевоз...дуранго.
Не че не съм изгледал моето с фиат пунто 1.1 на газ нали...ама подробности.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:...
Въпросът е какво правим с N63B44T3 ?![]()
Малко от малко подобрили ли са надежността спрямо първите N63-ки, или все са си калпави?
Много е подобрен. Рядко счупени мотори, ако има, обикновено са тунинговани или много неглижирани/изтезавани.
Страхотен мотор. В 'жипка не знам как се усеща, но в 8ма серия например е топ - харесва ми доста
Основния проблем е казанчето на антифриза (цепи се по шевовете) - протича върху инжекторите и ... кофти
За тва се сменя превантивно - има и афтърмаркет, алуминиеви версии
Проблема с цепенето май го няма при Х5/Х7 и казанчето не е над инжекторите и свещите а е в предния ляв отсек на коша, далеч от мотора. Тези дето се цепят, направиха ревизия на казанчето и дадоха 15 години гаранция за тоя проблем.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Благодаря на всички за инфото и мненията - ценни са ми много
Така като чета тук и там последните N63B44T3-ки са доста пооправени, та ако човек попадне на читава не би трябвало да има сериозни драми
Набелязах си 3 доста натоварени M50i-ки в mobile.de, та искам да ги проверя
Някой може ли да препоръча някой проверен онлайн VIN checker за история и сервизно обслужване? Важно ми е да дава колкото се може повече информация за колата, нямам проблем да е платен стига да върши добра работа
Вижда ли се информация при събитие "смяна на масло" в такива онлайн системи, че всички знаем колко често се сменя маслото в Европа вече на по-нови коли?

Така като чета тук и там последните N63B44T3-ки са доста пооправени, та ако човек попадне на читава не би трябвало да има сериозни драми
Набелязах си 3 доста натоварени M50i-ки в mobile.de, та искам да ги проверя
Някой може ли да препоръча някой проверен онлайн VIN checker за история и сервизно обслужване? Важно ми е да дава колкото се може повече информация за колата, нямам проблем да е платен стига да върши добра работа
Вижда ли се информация при събитие "смяна на масло" в такива онлайн системи, че всички знаем колко често се сменя маслото в Европа вече на по-нови коли?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Здравейте, Колеги. На Първи май смятам да посетя Перник за изложбата на Дали. Понеже, освен култура, си трябва и бахур, препоръчайте читаво заведение я Перник, а може и в близката околност.
Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Carvertical съм ползвал, имам даже едно търсене останало, ако искаш може да ти го дам.Nickelback написа:Благодаря на всички за инфото и мненията - ценни са ми многоТака като чета тук и там последните N63B44T3-ки са доста пооправени, та ако човек попадне на читава не би трябвало да има сериозни драми
![]()
Набелязах си 3 доста натоварени M50i-ки в mobile.de, та искам да ги проверя![]()
Някой може ли да препоръча някой проверен онлайн VIN checker за история и сервизно обслужване? Важно ми е да дава колкото се може повече информация за колата, нямам проблем да е платен стига да върши добра работа![]()
Вижда ли се информация при събитие "смяна на масло" в такива онлайн системи, че всички знаем колко често се сменя маслото в Европа вече на по-нови коли?![]()
Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Благодаря, колега, няма да има нужда понеже я проверих вече в Carfax и check.com.
Прекрасен екземпляр, фул екстри, и като видях маслото... ми стана лошо
Три смени през 24000км
Ей това не мога да го разбера - даваш за нова кола ~200к евро или завърташ лизинга, ама не ти се дават едни къси пари за "intermediate oil change" и сменяш маслото веднъж на високосна, щото "екологии", нали, и БМВ така казали
Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
Прекрасен екземпляр, фул екстри, и като видях маслото... ми стана лошо

Три смени през 24000км
Ей това не мога да го разбера - даваш за нова кола ~200к евро или завърташ лизинга, ама не ти се дават едни къси пари за "intermediate oil change" и сменяш маслото веднъж на високосна, щото "екологии", нали, и БМВ така казали
Лето две и седемнаесто.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Според мен си вземи 40i - по-здраво и по-лесно за намиране, поддръжка и продаване. Нормалното въздушно окачване е идеално. Върви предостатъчно и за този автобус няма смисъл от повече.
I love the sound of V8 in the morning...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Проблема на 40i е, че още от 2020-та средата, почват майлд-хибридните истории, което ми се ще да избегна...
А при M50i е конвенционална архитектура докъм края на 2022-ра чак.
После, във фейслифта, M50i си сменя името на M60i, и става и там хибридна история
А и търся кола на малко километри, което при нехибридно 40i, свежда избора до 2019-2020 само, което почва да става несъвместимо с изискването за малко километраж...
M50i ми отвори по-голям прозорец за избор на коли на малък километраж, но за сметка на това с доста екстри, които евентуално биха държали цена, наред с една хубава поддържка идните години
Ама може и да разсъждавам грешно... търпя критика
А при M50i е конвенционална архитектура докъм края на 2022-ра чак.
После, във фейслифта, M50i си сменя името на M60i, и става и там хибридна история

А и търся кола на малко километри, което при нехибридно 40i, свежда избора до 2019-2020 само, което почва да става несъвместимо с изискването за малко километраж...
M50i ми отвори по-голям прозорец за избор на коли на малък километраж, но за сметка на това с доста екстри, които евентуално биха държали цена, наред с една хубава поддържка идните години

Ама може и да разсъждавам грешно... търпя критика
Лето две и седемнаесто.
Гледай американки, първо са продадени повече М50ки тук, но и маслото се сменя на около 15К км средно
- msi200
- ентусиаст
-
Не съм сигурен, че майлд-хибрида е някаква проблемна технология. Преди фейслифта всичко е отпред при мотора и поне имаш достъп да го ремонтираш. По спомен, имаха някаква сервизна акция за стартерите, ама дали засягаше тези с майлд-хибрид? След фейса вече електромоторът е в скоростната кутия.
За мен проблем са дългите интервали за смяна на масло. Хората си взимат коли от САЩ и Канада, където маслото се сменя двойно по-често, а и самите коли излизат по-евтино и има на малко км.
Такова V8 S63 съм имал и ставаше супер горещо в двигателния отсек, даже някой път отварях капака в гаража, щото перките въртяха по половин час след като паркираш колата... капризен мотор и си заслужава при истинска М-ка, според мен. Също, 50и има толкова лош имидж, че колата си остава вечно твоя.
Според мен, 40I ще изкара двойно повече км при еднакви други условия.
За мен проблем са дългите интервали за смяна на масло. Хората си взимат коли от САЩ и Канада, където маслото се сменя двойно по-често, а и самите коли излизат по-евтино и има на малко км.
Такова V8 S63 съм имал и ставаше супер горещо в двигателния отсек, даже някой път отварях капака в гаража, щото перките въртяха по половин час след като паркираш колата... капризен мотор и си заслужава при истинска М-ка, според мен. Също, 50и има толкова лош имидж, че колата си остава вечно твоя.
Според мен, 40I ще изкара двойно повече км при еднакви други условия.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Nickelback написа:Три смени през 24000км
Въздушния филтър в БМВ го сменят на всяка втора смяна на масло, тоест на 45-50 000 км. И после били чупливи новите двигатели ...
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
msi200 написа:Също, 50и има толкова лош имидж, че колата си остава вечно твоя.
Първо, едва ли. Всичко се продава на правилната цена. Второ, никога не съм го разбирал това, за теб ли си купуваш кола или за следващия? Ако флипваш коли постоянно или си търгаш, да кажем, че има логика. Ако купуваш нещо да го караш с години, си го купуваш както на теб ти харесва най-много и не би трябвало да ти дреме за следващия.
- msi200
- ентусиаст
-
Spunky написа:msi200 написа:Също, 50и има толкова лош имидж, че колата си остава вечно твоя.
Първо, едва ли. Всичко се продава на правилната цена. Второ, никога не съм го разбирал това, за теб ли си купуваш кола или за следващия? Ако флипваш коли постоянно или си търгаш, да кажем, че има логика. Ако купуваш нещо да го караш с години, си го купуваш както на теб ти харесва най-много и не би трябвало да ти дреме за следващия.
Това е така, но със сигурност трудната продажба не е плюс.