Смяна на волан F30

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Смяна на волан F30

Мнение от hendrix88 » 20 Апр 2026, 10:26

Здравейте, някой извършвал ли е тази хамалогия ? Искам да сменя волана на моята с М волан понеже не ми харесва обаче колкото повече чета и се интересувам толкова повече въпросителни излизат. Търся човек който се е сблъсквал с такъв казус и знае. Харесал съм волан обаче не е оригинален а от olx. Има ли разлика през годините в буксите на воланите. Колата е внос от Канада и ми стана ясно вече че еърбега е различен. Какво мога да очаквам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: M5

Re: Смяна на волан F30

Мнение от AlonsoBest » 20 Апр 2026, 12:21

hendrix88 написа:Здравейте, някой извършвал ли е тази хамалогия ? Искам да сменя волана на моята с М волан понеже не ми харесва обаче колкото повече чета и се интересувам толкова повече въпросителни излизат. Търся човек който се е сблъсквал с такъв казус и знае. Харесал съм волан обаче не е оригинален а от olx. Има ли разлика през годините в буксите на воланите. Колата е внос от Канада и ми стана ясно вече че еърбега е различен. Какво мога да очаквам

Аз съм сменял. Както си видял има разлика във еърбега, но така или иначе не ти препоръчвам да ползваш бега който продават в OLX. Разлика в буксите на волана няма, но трява волана да е от 1 до 4-та серия, от 5, 6 и 7-ма серия воланите са различни. За бега може да се корида колата да не търси 2-ри и 3-ти стейдж и европейския бег да работи на американска кола, колко адекватно не знам. Освен това за М-ковия волан има два вариант за бег-ове (ако не вземаш използван) - Takata и JSS. Таката е стария производител, като за тези бегове има сервизна акция и са опасни. В момента новите бегове са на JSS и уж казват че проблема е оправен. Ако те интересува още нещо питай.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от hendrix88 » 20 Апр 2026, 12:54

Ясно ами да очевидно ще е най добре да си търся еърбег от американска, като цяло направо целият волан, но ми идват доста скъпичко тука тези американси бегове по 200 евро им искат. В олх продават цял волан за толкова. А защо да избягвам еърбеготе в олх. Гледам че и тях ги водят JSS но колко са оригинални и какво е качествеото божа работа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: M5

Мнение от AlonsoBest » 20 Апр 2026, 14:47

hendrix88 написа:Гледам че и тях ги водят JSS но колко са оригинални и какво е качествеото божа работа

Най-вече заради това. Нов бег е по-скъп от колкото продават целия волан с бега в олх. Не се знае какво е качеството, също това че не са оригинални е сигурно. Има също теории че са ребрандирани Таката бегове, чел съм също че не се отварят в случай на инцидент и такива работи. Иначе американския бег с 3-те пиропатрона си е скъпичък. Аз взех на 290 евро от ибей, на фона на европейски бег който може и за под 100 евро да се намери си е скъпо.
Изображение

Назад към F30/F31/F32/F33/F34