Море 2026г.?!...
Модератор: Общи модератори
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Море 2026г.?!...
Истина е - ще се изисква от всички независимо от регистрацията. Трябва да са на удобно място . И в срок на годност !
Ето списъка на Бг. :
Аптечка със стандарт DIN 13164:
1. Лепяща лента на ролка (5 м x 2,5 см) – 1 бр.
2. Комплект пластири (различни размери) – 14 бр.
3. Стерилен бинт с компрес, малък (6 x 8 см) – 1 бр.
4. Стерилен бинт с компрес, среден (8 x 10 см) – 2 бр.
5. Стерилен бинт с компрес, голям (10 x 12 см) – 1 бр.
6. Стерилна марля за изгаряния (60 x 80 см) – 1 бр.
7. Еластичен бинт (6 см x 4 м) – 2 бр.
8. Еластичен бинт (8 см x 4 м) – 3 бр.
9. Спасително термо одеяло (160 x 210 см) – 1 бр.
10. Стерилни компреси за рани (10 x 10 см) – 3 опаковки по 2 бр. (общо 6 бр.)
11. Триъгълна кърпа за обездвижване (96 x 96 x 136 см) – 1 бр.
12. Ножица за първа помощ (атравматична) – 1 бр.
13. Ръкавици за еднократна употреба (винил или нитрил) – 4 бр. (2 чифта)
14. Мокри кърпички за почистване на кожата – 2 бр.
15. Медицинска маска за лице (тип FFP2 или IIR) – 2 бр.
16. Инструкции за оказване на първа помощ – 1 бр.
Ето списъка на Бг. :
Аптечка със стандарт DIN 13164:
1. Лепяща лента на ролка (5 м x 2,5 см) – 1 бр.
2. Комплект пластири (различни размери) – 14 бр.
3. Стерилен бинт с компрес, малък (6 x 8 см) – 1 бр.
4. Стерилен бинт с компрес, среден (8 x 10 см) – 2 бр.
5. Стерилен бинт с компрес, голям (10 x 12 см) – 1 бр.
6. Стерилна марля за изгаряния (60 x 80 см) – 1 бр.
7. Еластичен бинт (6 см x 4 м) – 2 бр.
8. Еластичен бинт (8 см x 4 м) – 3 бр.
9. Спасително термо одеяло (160 x 210 см) – 1 бр.
10. Стерилни компреси за рани (10 x 10 см) – 3 опаковки по 2 бр. (общо 6 бр.)
11. Триъгълна кърпа за обездвижване (96 x 96 x 136 см) – 1 бр.
12. Ножица за първа помощ (атравматична) – 1 бр.
13. Ръкавици за еднократна употреба (винил или нитрил) – 4 бр. (2 чифта)
14. Мокри кърпички за почистване на кожата – 2 бр.
15. Медицинска маска за лице (тип FFP2 или IIR) – 2 бр.
16. Инструкции за оказване на първа помощ – 1 бр.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Всички аптечки си отговарят на тоя стандарт DIN 13164, в краен случай ако трябва да се смени/поднови е 8-10 евро в магазина. 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Top Gun Maverick написа:Сега пък с аптечките ще ни плащат.
Колкото и да ме плашат с пътния апокалипсис в Гърция, на чернокожието кракът ми няма да стъпи!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
Има няколко неща в повече. Отделно на това нали знаеш, че списъка по DIN 13164 се променя . Мисля 2023 е последната ревизия . Даже и кислородна вода ще искат. Тези неща ги коментирах надълго с един полицай Грък - та информацията ми е точна . Но нищо страшно няма от цялата работа. Следи си човек срок годност и си гледа всичко да е окей и готово 
- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
laviatan написа:Има няколко неща в повече. Отделно на това нали знаеш, че списъка по DIN 13164 се променя . Мисля 2023 е последната ревизия . Даже и кислородна вода ще искат. Тези неща ги коментирах надълго с един полицай Грък - та информацията ми е точна .
…
А коментира ли 2 килограмовия пожарогасител, или това е партенка? И какво значи в “интериора”?
Лудия.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Аптечката си е добре да си е ок по принцип.
Иначе пак нещо са се активирали
) Ама много повече е променено по отношение на скоростите и глобите отколкото за аптечките. И доколко за аптечка трябва да ме спрат, което е почти невероятно, то за другото има камери (а вече и дронове). А и за аптечака е 30 евро глоба за другото е бая повече. Между другото автобусите от градския им са вече с камери и снимат за движение в бус лентата - елементарно, Уили, ама наще не се сещат. Или не искат по-скоро. И за едно лято могат да се купят и инсталират 2500 камери с Аи с всички лицензи, права, настройки,поддръжки и не знам ко си + още 500 мобилни такива па ние немаме 1000 камери общо всички заедно с тола и мобилните. От години насам се се купуват , купуват и накрая нищо.
Иначе пак нещо са се активирали
Хм,хм...
всяка година едно и също - колко скъпа ни е трапезата за Великден/Гергьовден/Коледа - всяка година е двойно по-скъпа от миналата.
наближи лято - не ходете в Гърция - я да пробваме да ви уплашим и с драконовските мерки по пътищата (като наближи съвсем ще пуснем и видео как според наш сънародник полицаи му свалят неправомерно номера и няма на кого да се оплаче).
наближи лято - не ходете в Гърция - я да пробваме да ви уплашим и с драконовските мерки по пътищата (като наближи съвсем ще пуснем и видео как според наш сънародник полицаи му свалят неправомерно номера и няма на кого да се оплаче).
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
driver69 написа:всяка година едно и също - колко скъпа ни е трапезата за Великден/Гергьовден/Коледа - всяка година е двойно по-скъпа от миналата.
Как да няма на кого да се оплаче - точно пък в Гърция ?!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
Аз миналата година ходих за първи път в живота си при византийците. Скоростта ми е била винаги 1-2км под максималната. Видях спряни коли на Халкидики, но никой не ме е спрял или питал за каквото и да е.
Кофти новини от Карибите. Последните няколко години ходихме там все в края на юни и началото на юли. Водорасли, водорасли, водорасли.... Тази година отидохме в края на март и началото на април. Същата работа. Няма влизане във водата. "Сини води", "Лазурни плажове", да, ама не и в Мексико. Е, поне по източното крайбрежие.
И още. ABV.BG и MAIL.BG не отварят в Мексико. Имайте го впредвид, ако там имате важна информация.
Кофти новини от Карибите. Последните няколко години ходихме там все в края на юни и началото на юли. Водорасли, водорасли, водорасли.... Тази година отидохме в края на март и началото на април. Същата работа. Няма влизане във водата. "Сини води", "Лазурни плажове", да, ама не и в Мексико. Е, поне по източното крайбрежие.
И още. ABV.BG и MAIL.BG не отварят в Мексико. Имайте го впредвид, ако там имате важна информация.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
абв.бг не се отваря в над половината свят, не знам кой си го причинява да ги използва.
Водораслите sargassum са така в целия карибски басейн, все повече има и все по-малко месеци има без тях.
В най-добрия случай няма или има малко само октомври, ноември, декември, но пак няма 100% гаранция. На теория януари също е добре, ама вече не е последните 5 години. Аз бях началото на януари зоната на Канкун и на по 200км в двете посоки преди 3 години и беше много зле почти навсякъде. Спасението е по-навътре с корабче или лодка.
Има много информация, как става все по-зле защото се затопля водата генерално, пишат, саргасум дойде по бреговете и остана там.
Водораслите sargassum са така в целия карибски басейн, все повече има и все по-малко месеци има без тях.
В най-добрия случай няма или има малко само октомври, ноември, декември, но пак няма 100% гаранция. На теория януари също е добре, ама вече не е последните 5 години. Аз бях началото на януари зоната на Канкун и на по 200км в двете посоки преди 3 години и беше много зле почти навсякъде. Спасението е по-навътре с корабче или лодка.
Има много информация, как става все по-зле защото се затопля водата генерално, пишат, саргасум дойде по бреговете и остана там.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: RX350 awd / E450 all terrain
Тази и миналата година в Мексико края на януари никакви проблеми. 2022 бяхме края на март и само един ден имаше водорасли. Иначе където ходим по Карибите гледаме хотела и плажа да са със западно или в най-лошия случай запад-югозапад или запад-северозапад изложение и всичко е ОК. Преди 2 седмици се върнахме от Джамейка и водата беше кристално чиста, особено около Монтего Бей, надолу към Негрил също нямаше проблеми.
При наличие на gmail и yahoo ми е чудно как 2026г все още има хора ползващи abv.bg ?

При наличие на gmail и yahoo ми е чудно как 2026г все още има хора ползващи abv.bg ?
keep walking
- laviatan
- старши ентусиаст
-
Двигателист написа:laviatan написа:Има няколко неща в повече. Отделно на това нали знаеш, че списъка по DIN 13164 се променя . Мисля 2023 е последната ревизия . Даже и кислородна вода ще искат. Тези неща ги коментирах надълго с един полицай Грък - та информацията ми е точна .
…
А коментира ли 2 килограмовия пожарогасител, или това е партенка? И какво значи в “интериора”?
2 килограмов . За местоположение : да е на удобно място - да не е под кора в багажника и да има багаж и да се вади трудно. Да е на лесно място за вадене . Ако има стойка в купето под пасажерска седалка, но ми каза, че става и в багажника в някое странично отделение. Просто да има възможност веднага да се извади.
Щях да забравя - може да се "хванат" за светлоотразителни жилетки. Добре е да са на брой колкото са пътниците в колата и да се намират в купето . Може страничен джоб на вратата, или в жабката . Това е
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Може, интересно ако пожарогасителят се търкули някак от тая стойка и иде баш в краката някак. Нали проверявал ти го ушев и не си го сложил идеално на стойката или стойката не е идеална или нещо си. Нали са наясно тези, че и да имаш пожарогасител, ако стане нещо пак може да решиш да не го ползваш...
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Направо всеки пасажер по един пожарогасител да си държи в ръцете, да е готов за всякакви ситуации. 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Това са "пасажи" водорасли, погледнати от самолета. Януари приятели ходиха на юг и имаше едни двадесетина дни с 15С. Тогава във Флорида пък падна под 0С.
АBV и МАIL.BG ги ползвам по различни поводи +25 години. Аз съм от тримата, които още си ползват BITEX.BG. Няма нищо важно, просто за инфо. Смяната ще ми отнеме много време.
Джамайка, не ми хареса. Няма програма, карат като идиоти, навсякъде смрад на трева. Досадници стоят във водата и се опитват да ти пробутат нещо. Имаше ебаси и течението във водата. Аз лягам по гръб и водата ме носи, а моите ходят по брега и ме следват. Вкара ли ме навътре, няма излизане.
Това беше доста отдавна де.
АBV и МАIL.BG ги ползвам по различни поводи +25 години. Аз съм от тримата, които още си ползват BITEX.BG. Няма нищо важно, просто за инфо. Смяната ще ми отнеме много време.
Джамайка, не ми хареса. Няма програма, карат като идиоти, навсякъде смрад на трева. Досадници стоят във водата и се опитват да ти пробутат нещо. Имаше ебаси и течението във водата. Аз лягам по гръб и водата ме носи, а моите ходят по брега и ме следват. Вкара ли ме навътре, няма излизане.
Това беше доста отдавна де.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.