СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
Re: СПАМ ТЕМА
Ако не е късно, четвъртък пътувам до Истанбул и се връщам в неделя. Ако го има и ми го дадат, ще пробвам да взема
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Когато след вечеря поискаш от жена си коктейлче

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Моджо написа:Трябва ми медикамент, който не се продава на територията на БГ. Има го във всички страни наоколо.
Имам рецепта, но в Гърция ще ида чак лятото та ако някой ходи ще му я снимам да ми го купи.
Около 100 евро струва, за съжаление е от "специалните" та само със снимка може и да не стане.
При нас дали има въпросният медикамент? На осми април ще се прибера за малко, мога да погледна ако искаш
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Би трябвало да го има навсякде в ЕС Без бг де.
Пишете ми на лично да ви пратя снимата рецепта.
Пишете ми на лично да ви пратя снимата рецепта.
Хм,хм...
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Някой разбира ли от оранжерии? Искам да взема за домати, краставици и други зеленчуци. Първоначално загледах тия зелените найлоновите, но ми се виждат доста кекави, та май се спрях на такава от поликарбонат. Трябва ми да е с дължина 8 метра. Примерно: https://parnici.bg/primaterrastandart/ Дават я със снежно натоварване - 80кг кв м, но какъв вятър издържа и на практика как ще е, си нямам идея. Ако някой има подобна нека сподели впечатления как се представя в бурите и като цяло заслужава ли си инвестицията.

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Superexstatic написа:Някой разбира ли от оранжерии? Искам да взема за домати, краставици и други зеленчуци. Първоначално загледах тия зелените найлоновите, но ми се виждат доста кекави, та май се спрях на такава от поликарбонат. Трябва ми да е с дължина 8 метра. Примерно: https://parnici.bg/primaterrastandart/ Дават я със снежно натоварване - 80кг кв м, но какъв вятър издържа и на практика как ще е, си нямам идея. Ако някой има подобна нека сподели впечатления как се представя в бурите и като цяло заслужава ли си инвестицията.
Тази е от тунелен тип. Те са по-евтини, но достъпът до крайните редове отстрани е неудобен, а и не може да порасне нависоко самото растение /все едно апартамент със скосявания си представи./ Мен не ме кефи, защото се губи пространство. В момента има найлони, които издържат по 10+ години, така че не е задължително поликарбонат.
Също, лятото ще трябва да я затъмняваш с нещо. Някои хора пръскат отгоре върху оранжерията с варов разтвор, а може да и опънеш и мрежа.
За вятъра - ако е затворено отвсякъде, не би трябвало да се притесняваш.
I love the sound of V8 in the morning...
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Благодаря, колега
Не се бях замислил за скосяването, както и за затъмняването. Отделно при 8м дължина ще трябва да поръчвам и капандури и то най-вероятно ще е добре да са по 2 от всяка страна. Мислех да поръчвам първия парник, който ми допадне по снимки, ама май няма да стане толкова просто
Можеш ли да препоръчаш някой стабилен найлонов модел да погледна?
msi200 написа:В момента има найлони, които издържат по 10+ години, така че не е задължително поликарбонат.

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Superexstatic написа:Благодаря, колегаНе се бях замислил за скосяването, както и за затъмняването. Отделно при 8м дължина ще трябва да поръчвам и капандури и то най-вероятно ще е добре да са по 2 от всяка страна. Мислех да поръчвам първия парник, който ми допадне по снимки, ама май няма да стане толкова просто
msi200 написа:В момента има найлони, които издържат по 10+ години, така че не е задължително поликарбонат.
За съжаление не мога да препоръчам. Нашата я правиха преди много години по поръчка. Най-добрия найлон за нашите условия е израелския.
Може и тунелна, ама стените и да вървят вертикално нагоре да кажем 1.5-2м, т.е. скосяването да започва по-високо.
Виж нещо подобно на това, да прилича на къщичка. И е хубаво конструкцията да е от материал, който не ръждясва.
И дали има значение външният вид, защото тези с найлон са по-грозни /според мен/.
https://gardenway.bg/aluminieva-oranzhe ... -antratsit
I love the sound of V8 in the morning...