Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от BMW_POWER » 27 Мар 2026, 2:11

Макс е изгонил журналиста Giles Richards от пресконференцията в Япония. Вторият сега плаче като вдовица и се оправдава по всички възможни сайтове. Тия досадници (журналистите) все някога трябва да се научат, че има теми и моменти, които не трябва да се засягат. И пилотите са хора (някои почти, ама това е друга тема) и могат да грешат, за което после да съжаляват. Защо трябва да ровиш в раната? Имам лично отношение към тия (журналистите). Представям си Шумахер да се възстанови и да излезе сред хора. Ако направи пресконференция, бас ловя, че един от първите въпроси ще е "Кога пак ще започнете да карате ски?" или нещо подобно.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 27 Мар 2026, 13:53

Е нагличанина нормално да рови в раната и да го рита Верстапен когато е на земята :mhihi:

Миналата година обаче като им стопи 100 точки разлика не и беше толкова забавно :mhihi:

Леко събуждане от Макларън до момента този уикенд, дано успеят и да тръгнат в неделя :lol:

Ферари сякаш ще се явяват на дрифт шампионат :driving:

Заради сипер клипинга колите губят по 50км/ч скорост в сектор 3…. Правилно Албом казва, че вече няма бързи завои, всичко е със средна скорост :ranting:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Мар 2026, 12:37

Пълна подигравка със спорта. Радват се на времена по-ниски спрямо 10 години..
2017, 2018, 2019, както и 2025 пола е 1,27,
Сега Кими е в отделна лига с 1,29 почти

55-60км/ч спад в Р130, представям си на Спа и Монца какво ще става..
Обаче вече не дават онлайн с данните в този завой! Дават на други места, ама там не, да не се разучва много много.
Предполагам за следващите състезания няма да подават данни, да не става работата за смях.

Гледам на запис и превъртам, но скоро и това ще приключи. Епоха на джендъри, зелени, кафяви, много лампички и копчета, ама двигател и каране няма..
В реалния свят е същото, може да се види какви боклуци е 95% от колите, играчка ли е, китайка ли е, не е ясно, ако не погледнеш емблемата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 28 Мар 2026, 17:54

Гледах сутринта….беше мъка да се гледа, представям си на пилотите какво им е :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Мар 2026, 17:56

Алонсо пак е казал нещо за готвача.
Този път е бил по-умерен, каза е, че поне 50% от екипа могат да карат колата на пистата в Сузука.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Мар 2026, 8:19

Ооо, Пиастри голям старт направи. Дано успее да задържи интрига. Жалко за Антонели, че не чу петлите на старта. На повторението гледам, че ги чу всъщност по-добре от Пиастри даже, но някак превъртя гумите. :shock:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 29 Мар 2026, 9:54

Мерцедес са както Макларън миналата година, дори те да искат не могат да се бият. Пилотите им са посредствени, всеки един от участниците няма да е по-зле от тях.
Свръх бързи автомобили, но са нерешителни и не особено добри, не са ли сами най-отпред общо взето нищо, дори потъват с толкова бързи коли. Нищо общо с Льоклер и Хамилтън, които са значително по-добри от пилотите на Мерц и Мак

Обаче не дадоха нито веднъж какво се случва в завоя Р130, ама и без данни за скоростта, се чува и вижда как умират, няма такава гавра.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Мар 2026, 10:11

Антонели е посредствен пилот според теб? :shock: Честно казано ако не бе тази грешка на старата, той пак щеше да спечели с разлика. Да не говорим, че самия той и Пиастри казаха, че щеше да е интересно ако не бе излезналанколата за сигурност. За мен Антонели можеше пак да спечели, нямаше чак фрапиращо изоставане и както каза Иван Тенчев, личеше си, че е по-бързоя пилот от Ръсел. Самият Ръсел да, може би е по-слабият пилот, но си е изчакал момента да е тук на това място и си заслужава шанса да се бори за титла. Миналата година едва ли му е било хубаво да гледа колите на Макларън да летят, а предишните сезони на Верстапен, който също колкото и добър пилот да е...печелеше заради колата. Ето сега виж го, цяло състезание не може да изпревари някакъв анонимник от някакъв посредствен отбор. Уж има батерия, не знам си какво, само трябва да е близо, ама не става като нямаш кола.

Иначе за другото си прав, ама той Алонсо правилно го каза, завоите са бензиностанции. :ahah: Това туристическите автомобили да дават по-добри времена...че то дайте на мен да си направя колата и да се пробвам и аз срещу формулите. :mrgreen: Какви формули вече и какъв е смисъла ако туристическите автомобили са с техните времена? Давайте поне тях да гледаме и без това са по-красиви на форми и ще се заформи голямо фенство, а не само да лансират формулата за гледаемост, както едно време осакатиха рали шампионата да не е конкурент.

Както и да е, дано изчистят тези тъпотии за следващите състезания, няма да отърват парите лесно като видят, че гледаемостта спада защото чувам, че има хора бойкотиращи като не гледат, ама ще е временно това. Историята на Формулата е прекалено силна за да допусне всичко да се срине тотално и безвъзвратно.

Много съм радостен за Пиастри аз, след като миналата година му откадрнаха титлата от отбора. Дано тази финишира с разлика пред Норис за да им покаже, че са сгрешили.
А Антонели...каквкто и да се каже ще е малко. Типичните грешки за младок и в миналото и в това състезание, но кара. И да, след години го виждаме във Ферари. :mhihi: Гледам доста хора с червени знамена го аплодираха, тази година всички италианци ще имат поводи да са радостни дори Ферари да не печели, а аз по принцип симпатизирам на Италия във всеки един спорт и Антонели ми идва като подарък от нищото във Ф1. :mhihi: Даже миналата година симпатизирах първоначално на Пиастри защото името ми звучеше близко до италианско. :mhihi: А и не бях много далеч от истината защото баща му има италиански корени, подушвам ги аз още като чуя името. :ok: А и откровено не харесвам британски пилоти. Хвани единия, удари в другия, само Хамилтън беше изключение през годините като уважаван от мен карач, но флага си е флаг. Хил, Култард, Бътън...мани, мани. Менсъл само пред тях беше добър, за по-ранните, които не съм гледал не знам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 29 Мар 2026, 14:10

Кими е още много далеч от това да бъде топ пилот...има всички предпоставки да стане такъв и искрено му го желая защото ме кефи, но има още доста състезания и битки на пистата да води преди да стане такъв. Все още е склонен да прави прекалено много грешки, атаки/защита има какво да се желае...изобщо така наречения race craft има още доста да го развива.

Днес Ръсел беше с компромисна кола, през всички тренировки се оплакваше от баланса, а между FP3 и Q1 направиха промени в задното му окачване, които не донесоха търсения резултат. Ако колата му правеше каквото иска - щеше да догони Кими и да издуха останалите между тях. Като цяло е много по-постоянен в представянето си, но и той има още много да учи преди да стане топ пилот. Отделно поведението и изказвания извън писта дразнят изключително много :bang:

Брутална катастрофа направи Оли...50G според сензорите в колата, видимо куцаше след излизането от колата.... 92км/ч разлика в скоростите когато застига Колапинто, чието каране допълнително влоши ситуацията :kuku:
Пилотите отдавна казаха, че е въпрос на време да се случи подобно нещо - дано най-накрая има реакция от страна на ФИА. Лично аз вече съжалявам, че набих пари за Премиум абонамент за F1TV :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 29 Мар 2026, 14:17

На 99% съм уверен, че повече няма да плащам за ф1. Ако изобщо гледам нещо, ще е резултатите от догодина.

Точно това имах предвид, че пилотите на Мерц са посредствени, то няма слаби там.

А силните са пилотите на Ферари, Макс, Алонсо да речем, които са над останалите и са го доказали.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Мар 2026, 14:37

То е малко смешно, ама Алонсо е наистина силен пилот и ако го сложат във водещ отбор не се знае дали няма да понесе изненадата. :mhihi: Сега преди да скачаме от вълнение и да викаме, че ще ги убие защото сме фенове на старата школа пилоти и че се е доказал трябва и малко реализъм. ЕГН-то не прощава на никой и това е видно във всеки един спорт по света, дори в Снукъра, където дълголетието е по-лесно постижимо. Но във спорт като Ф1 си мисля, че няма да успее да стане шампион все пак ако конкурентите му си играят правилно картите. Да, ако беше младия Алонсо, нямаше да имам съмнение, но нека бъдем реалисти. Той в сегашната си форма може да се вози до безкрайност във Ф1, ако е с бърза кола може и състезания да печели, но да бъде цял сезон на топ ниво в състезанията не мисля, че ще успее. Дори за Хамилтън не мисля, че ще се случи защото и днес се видя, че издиша пред Льоклер, който каквото и да си говорим, няма пилотските данни на Хамилтън, но...е доста по-млад. :yes: Какво да правиш, природа. Пак казвам, това е във всеки спорт с който и да е голям шампион.

Що се касае до Антонели...той е на 19. :mrgreen: и е толкова бърз, води в състезания, сигурен победител е и прави пак най-бързо обиколки. Според мен има всички шансове още този сезон да е световен шампион. Бъдещето е пред него. Няма как да казваме за пилот, който написа историята и ВЕЧЕ държи рекорди с първите си две състезания, че е не е топ пилот. Държи рекорди, нали знаем какво значи това? Той вече е с едни гърди пред младия Шумахер, младия Сена и младия Хамилтън, тоест в момента има по-добри шансове да задмине постиженията им. Дали ще стане вече е друг въпрос. И да, съоркпеки грешките си той върви напред. И трябва да допуска грешки, иначе как ще се научи? Питайте Майкъл Джордан, всички малки и големи провали са пътя към успеха. Първото състезание допусна кофти грешка когато се виждаше вече сигурен победител, днес допусна ли я? Не. Днес стартира зле и ще види зашоне станало така, това говори и след края. Та спокойно. Самият факт, че е втори пилот в Мерцедес, а вече се говори е показателен за качествата му. А грешки допускат и водещи пилоти, изградени с времето, Верстапен пък е живия пример.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 29 Мар 2026, 18:02

Верстапен в момента кара трактор, буквално и преносно. Проблеми с deployment-a на батерията, много високо тегло, което му съсипва гумите за норматив (никой друг отбор не страда така от гуми при сегашните правила). Дори Хаджар каза, че днес колата им е била опасна за каране :kuku:

Хване ли сносна техника Макс слага конкуренцията в малкия си джоб…гледа ли му карането на Нюрбургринг и после изказванията на дългогодишни пилоти в тази серия? Човека просто е извънземен и си го може :driving:

Правил бил най-бързи обиколки…в чист въздух и Колапинто ще ги прави с добра кола :kuku: .
Ще видим от Маями където се твърди, че Ферари ще докарат новия двигател, с който ще могат да се борят с Мерцедес колко е топ като го погнат Шарл и Люис. Последните им нитки на пистата са наслада за окото да се гледат и дори само заради тях си струва да се каже, че състезанието е било интересно. Огромен респект между двамата, но карат на макс и изцеждат всичко от колите си
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 30 Мар 2026, 15:06

Аз лично си спрях абонамента за Ф1ТВ.

Когато дойде време Никола да кара в Монако може и да го пусна пак.
При това съм страшен Ф1 фанатик. До степен през годините да съм издевателствал над близките си, за да гледам на живо.

Завои 9-10 в Австралия, а и цялата писта в Австралия мога да ги прежаля. Новите писти, не ги броя за писти, та Китай много не ме интересуваше.

Сузука обаче е свещено място, което американските костюмари успешно съсипаха. :banghead: Дори във Ф1ТВ Про, превключвайки на онборд беше орязана телеметрията и манипулираха звука... :banghead: volume up при ускорение и volume down при суперклипинг, както и разместване на синхронизацията.

Завой 1 на Сузука съсипан, Senna S само с мижави 500 коня все едно малолитражка тегли товар по баир, Дегнер 1, който е един от най-трудните завои изобщо - Lift and coast, Spoon - съсипан заради суперклипинг, а 130R..... :censored: :censored: :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG,XF SV8
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 30 Мар 2026, 15:23

+1
Мдамм. И аз бих си го спрял, ако го плащах. А се броят на пръстите на едната ръка състезанията които съм изпуснал в последните сигурно над 20 години...
Хванах се че ставам по никое време пускам го и малко след старта го оставям като фон и зяпам нещо друго. Поглеждам само като се напрегне коментатора и така.
Тъжна работа. :(
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

Предишна

Назад към Извън Темата