Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Всичко за електрическите автомобили
От дървените уж коната най-безпроблемна била.
За градско си е баш градска кола.
Кроки я кажи със зареждане на бавен контакт за една нощ колко км след това можеш да изминеш.
Да речем аз ако не пипам партиди това най-би трябвало да ме устройва като зареждане теоритично.
Всъщност ми е все тая за времето на зареждане,че имам служебна баничарка и карам моята от неделя на неделя ма е така сметки някакви да се правят.
Кроки я кажи със зареждане на бавен контакт за една нощ колко км след това можеш да изминеш.
Да речем аз ако не пипам партиди това най-би трябвало да ме устройва като зареждане теоритично.
Всъщност ми е все тая за времето на зареждане,че имам служебна баничарка и карам моята от неделя на неделя ма е така сметки някакви да се правят.

- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Nickelback написа:Приемам идеи и за някакво електрическо неголямо SUV-че - нещо една идея по-височко и да не е голям твърдак - не е за подценяване на фона на Софийския лунен пейзаж
Kona, Elroq, Volvo C40, Lynk & Co 02, Toyota CH-R+
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
slatanic написа:От дървените уж коната най-безпроблемна била.
Много грубо за 10 часа на шуко ще заредиш 150-200км в зависимост магистрала или градско. Сметката ми е следната: зареждаш с 3kw и градско харчиш 15kWh/100 а магистрално 20kWh.
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG,XF SV8
- Мечтае да кара: 612
+1 за Кона-та. Близък приятел я търкаля вече доста време и е прилично читава колица. И аз я покарах малко и не мога да се оплача от нищо.
Доста евтина и засега абсолютно безпроблемна.
Доста евтина и засега абсолютно безпроблемна.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
slatanic написа:Кроки я кажи със зареждане на бавен контакт за една нощ колко км след това можеш да изминеш.
Преспокойно си зареждам колата до 80%, което е оптималното - около 300км. Както писах и по-нагоре, не обичат високите скорости. Ако се кара с 90-100 "ще си напълни километража"
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Междувременно Меркендес и те не спят и пускат нова EV платформа. Толкова 'фалене от Дани не съм чувал даже за любимите му тесли
Само ме е страх да проверя цената, не че някога бих си го купил... Тая седмица ще карат iX3, чакам с нетърпение неговото ревю.
https://youtu.be/Xlnf7HQq_3c
Въпреки високите цени на горивото, продажбата на електрички пада
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/22534242
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/22534242
- Kroki
- Дон Кроки
-
Kroki написа:slatanic написа:Кроки я кажи със зареждане на бавен контакт за една нощ колко км след това можеш да изминеш.
Преспокойно си зареждам колата до 80%, което е оптималното - около 300км. Както писах и по-нагоре, не обичат високите скорости. Ако се кара с 90-100 "ще си напълни километража"
Пресно от вчера:
София - 100% - 300км и крайна точка Стара Загора - 1%. Отидохме да зареждаме на "мола", където предния път заредих и в 21:55 бяха вече затворили достъпа до паркинга !? Та успяхме да стигнем до друга и заредихме до 90%, върнахме се на 9% в нас. Зареждането ми струваше 20€. Тоест минахме малко над 500км за 20€.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
На 1% комфортно ли пристигна ? И с каква скорост замина цялата батерия ? Останал съм с впечатление, че често пътувате. Ще ми е интересно да се следи колко деградация ще има с такова ползване.
b_u_b_o написа:Междувременно Меркендес и те не спят и пускат нова EV платформа. Толкова 'фалене от Дани не съм чувал даже за любимите му теслиСамо ме е страх да проверя цената, не че някога бих си го купил... Тая седмица ще карат iX3, чакам с нетърпение неговото ревю.
Сигурно ще струва колкото ГЛЕ 350д на 1 година...
- Kroki
- Дон Кроки
-
TNT написа:На 1% комфортно ли пристигна ? И с каква скорост замина цялата батерия ? Останал съм с впечатление, че често пътувате. Ще ми е интересно да се следи колко деградация ще има с такова ползване.
Честно, бях се притеснил, но отново е защото не съм подготвен. В Мидалидаре имат станция, но нямам кабел за нея и там можеше да сипя и да не ходя чак до Стара Загора, а да си сипя после на магистралата..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Kroki написа:Kroki написа:slatanic написа:Кроки я кажи със зареждане на бавен контакт за една нощ колко км след това можеш да изминеш.
Пресно от вчера:
София - 100% - 300км и крайна точка Стара Загора - 1%. Отидохме да зареждаме на "мола", където предния път заредих и в 21:55 бяха вече затворили достъпа до паркинга !? Та успяхме да стигнем до друга и заредихме до 90%, върнахме се на 9% в нас. Зареждането ми струваше 20€. Тоест минахме малко над 500км за 20€.С комбито щеше да ми е около 60€.
Е вече тотално се отказах от ЕА, баси, ще и треперя аз дали ще стигна... Че и няма кой да ти даде литър ток... Рано е май за жица, адреналин по друг начин ще си създавам
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Викаш пътна помощ с генератор. В краен случай пътна помощ до зарядна станция.
Като на дизела останеш без нафта, отиваш директно на сервиз, но като гледам не са спряли да ги карат.
Като на дизела останеш без нафта, отиваш директно на сервиз, но като гледам не са спряли да ги карат.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
steeN написа:Викаш пътна помощ с генератор. В краен случай пътна помощ до зарядна станция.
Тъпо е да сравняваш ситуацията в момента, къде има дизел и ток , за бъдещето може само да гадаем.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Kroki
- Дон Кроки
-
mr_petroff написа: Е вече тотално се отказах от ЕА, баси, ще и треперя аз дали ще стигна...
но отново е защото не съм подготвен
Абсолютно мой проблем е, че не съм спрял да си зареда някъде по бензиностанциите по пътя(има на всяка една зарядни станции)