реален разход 320 м52 + бензиностанции статистики
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
реален разход 320 м52 + бензиностанции статистики
ъъ понеже това е заключено
(последния коментар ->
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 621#466621 )
а и беше за 318ис, мисля да продължа тук.
значи и втория резервоар еко-100 ми даде 11.5. сметнато с разликата в цената, не си струва май ако с 95 ми дава 12.5.
та сипах сега лукойл-95, и ще има ъпдейт и сметки... но като цяло с литър надолу разход си струва като цена, ако е грубо до 15 стотинки разликата, иначе излиза по-скъпо да се кара с 98/100 а и не се усеща разлика ако 95 е читав....

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 621#466621 )
а и беше за 318ис, мисля да продължа тук.
значи и втория резервоар еко-100 ми даде 11.5. сметнато с разликата в цената, не си струва май ако с 95 ми дава 12.5.
та сипах сега лукойл-95, и ще има ъпдейт и сметки... но като цяло с литър надолу разход си струва като цена, ако е грубо до 15 стотинки разликата, иначе излиза по-скъпо да се кара с 98/100 а и не се усеща разлика ако 95 е читав....
- stevie_v_dj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 M54,B22 '05 Тouring
- Детайли за колата: Е46 M54,B22
жгжогжо
Много зависи и от бензина
М52 мотор карам от 4-ри месеца и скоро направих една засечка с 95 от бензиностанцията на Петрол Сложих 25 кинта и минах 170 км в смесено каране Ебаси не можах да повярвам
Това идва към 8,8 л на 100 км и то при градско и извън градско А скоро взех 40 литра от един приятел (контрабанда) уж хубав уж бил 95 и градско и извън градско смесено ми даде 10 на 100 разход А иначе градско 10 винаги си ги лепи при нормално каране 
М52 мотор карам от 4-ри месеца и скоро направих една засечка с 95 от бензиностанцията на Петрол Сложих 25 кинта и минах 170 км в смесено каране Ебаси не можах да повярвам

BMW - Един живот не стига
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Аве хора какви са тия 10 градско с 320ка, ще взема да я сменя моята ИСка
Те ако ви чуят разни Цвик маниаци ще си захвърлят и Хондите 

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Ми ще ти кажа как се прави.През деня карам в задръстването 30 км и
ми дава 13,5 л.Обаче вечерта се прибирам примерно от Люлин по
Околовръстното и ми дава 7.Та средния разход става около 10л.
Мисля,че от тази тема няма смисъл,защото всеки кара по различен маршрут
и съответно разхода не е еднакъв.Мога да дам пример с моя :
-излизане от Дървеница-почти невъзможно заради строящото се метро-около 15 мин
-Цариградско шосе-около 15 мин от 4-ти км до Орлов и то в добрия случай
-Жълтите павета - според зависи
- бул. Т Александров - наваксване на време с гонитба на зеленото
Та ако може,нека някой кара при 11/100 при този маршрут

- бул. Т Александров - наваксване на време с гонитба на зеленото

- Andronoff
- триногата
-
Туй с разхода.. Всеки различно казва, всеки различен бензин слага, всеки по различен път минава, а някои карат и извън града.. Тъй, че си е прекалено относително! Моята като я купих, заредих на ОМВ до горе, в София навъртях почти 100 км, ама само задръствания в пиковите часове, на другия ден от Обеля, през Студентски град и на "Черната котка" стрелката на бензина беше точно посредата между 30 и full, което би трябвало да е 45, нали? Та значи ако се има поне малко вяра на тоя уред, аз за 92-93км градско в София съм изгорил 17 литра.. След като излязох от града спрях на първата бензиностанция за кафенце и като тръгнах стрелката пак там си беше. От "Черната котка" занулих дневния километраж и до Студентски град в Стара Загора (215км) , стрелката ми беше на 30, което прави 7,5/100.. Е, знам, че тия стойности са приблизителни, щото не е това начина да си засечеш разхода, ама мен не ме интересува, имам си отговор на въпроса "колко ти гори колата?" и той е "12 плюс/минус 5 литра"

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bmwdriver, моят маршрут е почти същия... само че аз тръгвам от Боила и отивам за към Люлин (на теб крайната точка май е Люлин)...
Боила - цариградско - жълтите павета - обикаляне на Ал. Невски - Раковска - Дондуков - Адаша чак до тунела за Люлин - Люлин 9.... ако не е от там е Боила - цариградско - Ситняково - булеварда към Сочна Бара - Сочна бара - Лъвов мост - Сливница до Орион...
Сутрин минавам по смесен от двата маршрута, като от Орлов мост карам чак до Боила....
Преди почти 2 седмици заредих до горе на Lukoil Люлин преди тунела на Люлин.... вчера отидох и пак до горе.... 560км, 54 литра... от тия 560км съм минал около 70 извънградско, ама пък 35 от тях се гонихме с баща ми по ботевградско, та не е било много извънградско
та 560км и 54 литра идва към 9.5.... не карам като пенсионер определено... но безпричинно не минавам 3к оборота.... та не знам за 320-ките, ама и iS-а има какво да каже като нисък разход 
Боила - цариградско - жълтите павета - обикаляне на Ал. Невски - Раковска - Дондуков - Адаша чак до тунела за Люлин - Люлин 9.... ако не е от там е Боила - цариградско - Ситняково - булеварда към Сочна Бара - Сочна бара - Лъвов мост - Сливница до Орион...
Сутрин минавам по смесен от двата маршрута, като от Орлов мост карам чак до Боила....
Преди почти 2 седмици заредих до горе на Lukoil Люлин преди тунела на Люлин.... вчера отидох и пак до горе.... 560км, 54 литра... от тия 560км съм минал около 70 извънградско, ама пък 35 от тях се гонихме с баща ми по ботевградско, та не е било много извънградско

- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
Мойта с ОМВ супер 100 градско ми дава около 11,5 даже по някога пада и по надолу но то си зависи от трафика 

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Може, може
То трябва и аз да засека някой път да видя какво ще излезе, проблема е че не обичам да стигам до червеното. Навиците са ми като падне под средата да налея за 30, 40 лв.

- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
vitamincpp написа:Може, можеТо трябва и аз да засека някой път да видя какво ще излезе, проблема е че не обичам да стигам до червеното. Навиците са ми като падне под средата да налея за 30, 40 лв.
То кой ли не обича така

Само на лукойл, 98 - дава ми разход към 12 - 13 на 100 при нормално каране, което се случва много рядко 

Последна промяна euroto на 22 Фев 2007, 15:59, променена общо 1 път

- КУНИ
- младши ентусиаст
-
колеги да споделя и аз . карам 320 м52 със пълен резервар без да загасвам минавам между 750-780 км.като това е 70 процента извън градско със скорост 120-150 км.резерварами е 62 литра.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аз пък със 316 - ката под 10.3 градско не можах да слезна
Нормално каране ,което значи ,че не съм и удрял прекъсвача.
Извънградско 7.8 със средна скорост 140км/ч. ,като пикова скорост 180км/ч. и най ниска 110км.ч. изминати грубо 400км. засичане пълно и допълване.
За градското пак така го сасичам пълно минавам ~200км. и допълвам.
Извънградското е засичано с преебан термоста като температурата на мотора е била в диапазона между синьото и средата.

Нормално каране ,което значи ,че не съм и удрял прекъсвача.
Извънградско 7.8 със средна скорост 140км/ч. ,като пикова скорост 180км/ч. и най ниска 110км.ч. изминати грубо 400км. засичане пълно и допълване.
За градското пак така го сасичам пълно минавам ~200км. и допълвам.
Извънградското е засичано с преебан термоста като температурата на мотора е била в диапазона между синьото и средата.

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ако се мери от пълен до празен резервоар, и караш по подобни маршрути, спокойно ще видиш разилката в бензиностанциите
всъщност това ми стана интересно, защото доста хора сипват и 'ми аз съм доволен' - 'и с коя друга бензиностанция го сравни?' - 'аа не аз съм си доволен'
отделно темата май си трябва, за да се трият от раз "верно ли 'арчи ацки ноу бенз и мссссло дори кат ни я каръш"
а тези засичания с по 10-20лв просто дават +/- огромни, няма смисъл да ги пишете

отделно темата май си трябва, за да се трият от раз "верно ли 'арчи ацки ноу бенз и мссссло дори кат ни я каръш"
а тези засичания с по 10-20лв просто дават +/- огромни, няма смисъл да ги пишете
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
bmwdriver написа:Ми ще ти кажа как се прави.През деня карам в задръстването 30 км и
- бул. Т Александров - наваксване на време с гонитба на зеленото![]()
ааа аз мога ,ама ми липсват 2 цилиндъра

пс: за Тош виждам че колата ти харчи малко,ако почне да връща сипвай в моя резервоар

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Абе хора тоя спор е много условен така или иначе.
То и аз като се прибирам, за да избегна трафиците в час пик въртя малко повечко и съответно ми пада разхода на 100 км, но полезните километри от цялата работа са малко.
Ужасно нагледен пример (и малко груб), който просветлява горното ми изказване:
Имаш да минеш до работа да речем 5 км, но в тея километри колата аха да загрее и ти земеш, че спреш. Седи цял ден вечерта тръгваш и хоп таман да загрее и ти си се прибрал.
Сега, ако вместо да идеш директно на работа хукнеш към някое село дето е на 10 км примерно и после +5 какво ще се получи? 20 километра извънградско и само 5 в града. И к'во става като идеш да заредиш и колата ти е горила 9 на сто, а не 12-13 да речем. Верно, че е добре за мотора да си влезе в работна температура, но полезното разстояние пак си е 5 км.
Това всичкото съм го установил и си карам по по-дългия маршрут като се прибирам (без да ходя по селата де
), за да ми е спокойно от трафика пък и колицата да си отдъхне малко.
То и аз като се прибирам, за да избегна трафиците в час пик въртя малко повечко и съответно ми пада разхода на 100 км, но полезните километри от цялата работа са малко.
Ужасно нагледен пример (и малко груб), който просветлява горното ми изказване:
Имаш да минеш до работа да речем 5 км, но в тея километри колата аха да загрее и ти земеш, че спреш. Седи цял ден вечерта тръгваш и хоп таман да загрее и ти си се прибрал.
Сега, ако вместо да идеш директно на работа хукнеш към някое село дето е на 10 км примерно и после +5 какво ще се получи? 20 километра извънградско и само 5 в града. И к'во става като идеш да заредиш и колата ти е горила 9 на сто, а не 12-13 да речем. Верно, че е добре за мотора да си влезе в работна температура, но полезното разстояние пак си е 5 км.
Това всичкото съм го установил и си карам по по-дългия маршрут като се прибирам (без да ходя по селата де

49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4