Препъри и други
Модератор: Общи модератори
Re: Препъри и други
Jordana написа:Grumpy Old Men, единия са засяга на лютеница другия на токНе отчитат факта че ако се стигне до там зомбитата да плъзнат , ще му вземат лютеницата на Пауъра и ще счупят солара на Алха като стой та гледай . И нищо не могат да им направят...
Йордане- нали усещаш, че при така зададените въпроси твоите отговори са точно по работната теза?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Jordana написа:Grumpy Old Men, единия са засяга на лютеница другия на токНе отчитат факта че ако се стигне до там зомбитата да плъзнат , ще му вземат лютеницата на Пауъра и ще счупят солара на Алха като стой та гледай . И нищо не могат да им направят...
Препърството си е ментално отклонение, дето го изучава психологията и като всяко такова, при истинска ситуация са с пълно разминаване с реалността и ще заминат първи. Аз лично, ако се окажа в такава нещастна ситуация да ме хване армагедона на неблагоприятна географска ширина, ще се оправя без нищо да съм препнал. Мога да цепя дърва, мога да си направя лък и да го ползвам и мога да разфасовам елен. Това трябва да е достатъчно да покрия всички нужди. Ток, бензин, консерви са за глезльовци и дето викаш, най-много да им ги вземат зомбитата.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Е, нали седяхме без отопление по цяла зима, спираха тока през няколко часа и нямаше нищо по магазините? У един приятел замръзваше конденза по прозорците. Стояхме постоянно наметнати с одеала и чакахме да дойде петък/събота, за да направим купон! Младост
!
!Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
В този ред на мисли в Украйна е пълно с препъри на много места. Едва ли са се готвели предварително, но човека е адаптивно животно и в движение много неща научава ако не се предава.
В Русия сине пълно с крепостни селяни, които от столетия са така. В Щатите в резерватите сигурно има някой индианец, който си живее както преди. Всичко останало е малко като онези клипчета в нета в които бай Пешо хваща ножка и лопата(сгъваема със сигурност
)и изкопава дупка, която я прави ебати къщата и всички викат ехееее...колко е лесно и готино, че и истинско.
Да останеш с акъла си е най-важното препърство.
В противен случай нещата от живота има да те бият по каската, която си се сетил евентуално да сложиш. А в животът идват толкова много новости, че като не си препър и само се чешеш по канчето гледайки с недоумение това сега защо се случва и онова защо стана като даже разчиташ някой в нета да ти го обясни или някой извън него. 
В Русия сине пълно с крепостни селяни, които от столетия са така. В Щатите в резерватите сигурно има някой индианец, който си живее както преди. Всичко останало е малко като онези клипчета в нета в които бай Пешо хваща ножка и лопата(сгъваема със сигурност
Да останеш с акъла си е най-важното препърство.

In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Според мен изначало тук се бърка понятието препърство. Така, че моля уточнявайте
Едните го разбират тип Беър Грилс.с един нож и въже да изкарат една седмица в мега мизерия, накрая да дойде хеликоптера и щастливо да ги изведе от батака в цивилизацията
За другите е тип баба и дядо на село. Ток не им трябва ама имат свещи, избата пръщи от суджуци и буркани, кокошките снасят и всички са хепи
За нас според мен втория варянт е по познат и приложим. За съжаление вече бабата и дядото на село е все по голяма рядкост
Едните го разбират тип Беър Грилс.с един нож и въже да изкарат една седмица в мега мизерия, накрая да дойде хеликоптера и щастливо да ги изведе от батака в цивилизацията
За другите е тип баба и дядо на село. Ток не им трябва ама имат свещи, избата пръщи от суджуци и буркани, кокошките снасят и всички са хепи
За нас според мен втория варянт е по познат и приложим. За съжаление вече бабата и дядото на село е все по голяма рядкост
kiko написа:Според мен изначало тук се бърка понятието препърство. Така, че моля уточнявайте![]()
препърството е ... комбинация от двете които си написал... но със фокус върху окопаването някъде и оцеляването. както казах- хората които живеят в градовете/ панелките - те нямат -никакъв- шанс... аксиоматична истина е, че ако се случи нещо градовете са капани от които ако не излезеш овреме шанса ти за оцеляване е нищожен.
препърството не трябва да е сложно и да се съобразява със разни кинетични сценарии (война, бунт и тн)- то не че няма и такова препърство ама то е както казах тема за много напреднали... препърството за което говориме тука е породено от природни стихии, повсеместни повреди по канализация, енергоподаване... такива по-реални трудности дет се вика.
идеята е да ви накарам да се замислите ако се случи такава беля - какво правите? къде ще ходите? какво ще ядете? вода откъде ще намерите? има една теория, че всеки проблем с времето в един момент става кинетичен. демек след месец-два като тръгнат зомбитата какво ще правите? ще се отбранявате? къде? как? отчаяния човек е способен на -всичко-... при обсадата на сталинград в един момент след като са изяли домашните любимци е имало и случаи на човекоядство... немислимо в 20тия век- нали? в условия на беззаконие много хора се превръщат в животни само с една цел- те да оцелеят...
препърството е много общо понятие със много фактори и много конкретни решения. не очаквам да копаете бункери, но е хубаво все пак човек да има някаква идея ако се сговнят нещата как ще отреагира.
аз лично съм решил, че ако се случи нещо- се окопавам тука - и съм се приготвил дет се вика - имам храна, безкрайно количество вода, всякакви инструменти, части за моторните триони, надеждно дизелово возило без електроника, основни медикаменти, снаряжение/оръжие/ боеприпаси... не разчитам и не ми трябва електричество... имам малък генератор да си зареждам разни неща (акумулатори/фенери и тн), още по- малък соларен генератор... но нямам нужда от електричество в контактите. един вид- имам някаква груба идея какво ще правя. та това ми е идеята на темата...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тоест нямаш нищо съществено което ти гарантира оцеляване ....Нямаш сериозни запаси от храна , нямаш запаси от вода . Имаш триони генератор които сами по себе си не ти дават нищо . Нямаш пречиствател за питейна вода , нямаш и аптечка на практика . Два бинта аспирин и риванол не са аптечка . Първата инфектирана рана ще те утрепе без антибиотици . Да не говорим че дори да имаш оръжие не можеш сам да отбраняваш бунгалото щото ще те напитят други препъри с оръжие . Рано или късно ще те приклещят и ще ти вземат всичко . Всеки препър в апартамент има същите шансове като тебе , дори и по добри с една бутилка газ може да си приготвя храна месеци наред . Стига да има сериозин запаси от дълготрайни продукти . Проблема е водата но и това се решава с подходящи средства ако човек се подготви .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:Тоест нямаш нищо съществено което ти гарантира оцеляване ....Нямаш сериозни запаси от храна , нямаш запаси от вода . Имаш триони генератор които сами по себе си не ти дават нищо . Нямаш пречиствател за питейна вода , нямаш и аптечка на практика . Два бинта аспирин и риванол не са аптечка . Първата инфектирана рана ще те утрепе без антибиотици . Да не говорим че дори да имаш оръжие не можеш сам да отбраняваш бунгалото щото ще те напитят други препъри с оръжие . Рано или късно ще те приклещят и ще ти вземат всичко . Всеки препър в апартамент има същите шансове като тебе , дори и по добри с една бутилка газ може да си приготвя храна месеци наред . Стига да има сериозин запаси от дълготрайни продукти . Проблема е водата но и това се решава с подходящи средства ако човек се подготви .
е нали затова го писах надявайки се да напишеш -ТИ- какво имаш и как ще решиш проблемите които могат да възникнат. барем нещо конкретно научиме най- накрая от тебе а не само ии каламбури

.. и се научи да четеш с разбиране. написах какво имам, ти реши, че точно това го нямам по някаква (грешна) схема на езиковия ти модел...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:Jordana написа:Тоест нямаш нищо съществено което ти гарантира оцеляване ....Нямаш сериозни запаси от храна , нямаш запаси от вода . Имаш триони генератор които сами по себе си не ти дават нищо . Нямаш пречиствател за питейна вода , нямаш и аптечка на практика . Два бинта аспирин и риванол не са аптечка . Първата инфектирана рана ще те утрепе без антибиотици . Да не говорим че дори да имаш оръжие не можеш сам да отбраняваш бунгалото щото ще те напитят други препъри с оръжие . Рано или късно ще те приклещят и ще ти вземат всичко . Всеки препър в апартамент има същите шансове като тебе , дори и по добри с една бутилка газ може да си приготвя храна месеци наред . Стига да има сериозин запаси от дълготрайни продукти . Проблема е водата но и това се решава с подходящи средства ако човек се подготви .
е нали затова го писах надявайки се да напишеш -ТИ- какво имаш и как ще решиш проблемите които могат да възникнат. барем нещо конкретно научиме най- накрая от тебе а не само ии каламбури
.. и се научи да четеш с разбиране. написах какво имам, ти реши, че точно това го нямам по някаква (грешна) схема на езиковия ти модел...
Бутилка уиски от избран от тебе етикет и възраст, както и пура по избор, ако получиш отговор със снимка
(няма го в софтуера
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Пак да ти го напиша с разбиране - ТИ - нищо нямаш .. вода храна оръжие солар ...бла бла бла . Това не те прави препър и още по малко подготвен за оцеляване . Важно е как си играеш картите , не колко консерви имаш . Тези неща дето си ги изброил са просто един малък бонус , който пак зависи как го използваш . Такива препъри като тебе в момента в който им се счупи генератора или не запали колата и са аут от играта . Още само с тези гръмки изявления че си "подготвен" за оцеляване щото имаш генератор и оръжие , вече е ясно че си загубил мача . Самонадеяните препъри като тебе уверени че няма кой да ги пипне , едва ли не вече им е в кърпа вързано оцеляването са първите които ще са аут .е нали затова го писах надявайки се да напишеш -ТИ- какво имаш и как ще решиш проблемите които могат да възникнат. барем нещо конкретно научиме най- накрая от тебе а не само ии каламбури

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
BMW_POWER написа:alx написа:Jordana написа:Тоест нямаш нищо съществено което ти гарантира оцеляване ....Нямаш сериозни запаси от храна , нямаш запаси от вода . Имаш триони генератор които сами по себе си не ти дават нищо . Нямаш пречиствател за питейна вода , нямаш и аптечка на практика . Два бинта аспирин и риванол не са аптечка . Първата инфектирана рана ще те утрепе без антибиотици . Да не говорим че дори да имаш оръжие не можеш сам да отбраняваш бунгалото щото ще те напитят други препъри с оръжие . Рано или късно ще те приклещят и ще ти вземат всичко . Всеки препър в апартамент има същите шансове като тебе , дори и по добри с една бутилка газ може да си приготвя храна месеци наред . Стига да има сериозин запаси от дълготрайни продукти . Проблема е водата но и това се решава с подходящи средства ако човек се подготви .
Бутилка уиски от избран от тебе етикет и възраст, както и пура по избор, ако получиш отговор със снимка![]()
(няма го в софтуера![]()
![]()
)
внимавай, че знаеш ли кви уискита има- дай да си останеме приятели...
ми.. даката не се усеща, че на този етап единствения начин да не изглежда като дървен философ е да започва изреченията не с "ТИ" а със "АЗ" и да казва как той ги мисли нещата И какво той е направил по въпороса. ама... данчови работи- страшна фога е ей

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Недей намесва Пауърката , той си е редови препър с мазе лютеница и генератор . Докато при тебе нещата са доста сериозни , висшата лига така да се каже в препърството . Стрелби в неделя с фбр , релоуд на снаряди в мазето , снайпери , дигъли , карамултуци....МС в стрелбата така да се каже . Скокове с парашут , пилотиране на изтребител , пилотиране на състезелен болид на писта , оф роуд , он роуд , военни дизел генератори и т.н да не изброявам всичките ти препърски умения само гинеколог още не си станал . Каза че имаш аптечка за домсдея така че ако отбираш и от това , извини ме за невежеството ...внимавай, че знаеш ли кви уискита има- дай да си останеме приятели...
Последна промяна Jordana на 25 Мар 2026, 19:11, променена общо 3 пъти
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:
ми.. даката не се усеща, че на този етап единствения начин да не изглежда като дървен философ е да започва изреченията не с "ТИ" а със "АЗ" и да казва как той ги мисли нещата И какво той е направил по въпороса. ама... данчови работи- страшна фога е ей
The "GRU technique" or general art of deflecting questions involves evading direct answers to uncomfortable or loaded questions by staying on topic while changing the focus, often using playful inversion, humor, or answering with a counter-question to regain control of the conversation without seeming uncooperative.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
enigma написа:alx написа:
The "GRU technique" or general art of deflecting questions involves evading direct answers to uncomfortable or loaded questions by staying on topic while changing the focus, often using playful inversion, humor, or answering with a counter-question to regain control of the conversation without seeming uncooperative.
о, къде го буташ в "А" група и ти...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Всички прилики с действителни лица и събития са случайни ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.