Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от BMW_POWER » 06 Мар 2026, 5:40

Гледам първата свободна тренировка, то половината коли се разпаднаха. Да не говорим, че не всички изобщо излязоха на пистата.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 06 Мар 2026, 6:21

BMW_POWER написа:Гледам първата свободна тренировка, то половината коли се разпаднаха. Да не говорим, че не всички изобщо излязоха на пистата.

:mhihi: А се смееше на автономната ИИ формула...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG,XF SV8
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 06 Мар 2026, 10:36

Гледах и първата и отчасти втората. Топ 4те отбора са си там. Никакви изненади. Може би само в някаква степен Алудитата. Очакваше се да са опашкари, но изглежда по-скоро да са твърди средняци/best of the rest.
Гадничко ми е за Астън. :(
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Мар 2026, 12:08

BMW_POWER написа:Гледам първата свободна тренировка, то половината коли се разпаднаха. Да не говорим, че не всички изобщо излязоха на пистата.

Сравнено с първите тестовете и тренировки след предната голяма промяна на регулациите направо са си безпроблемни :mhihi:
Разни дребни проблеми ги спират, не е да гърмят двигатели и кутии като пиратки :mhihi:

Ще бъде интересно...4 отбора с по 2ма силни пилота - ще има екшън.
Хаджар прави супер впечатление във втория Ред Бул. Със сигурност роля играе и новия болид, но кара доста добре и времената са му близки до тези на Макс. Май най-накрая намериха добра опция за второто място и ще печелят повече точки.
Ферари - доста прилично! Почти нямаше оплаквания от пилотите (поне нямаше излъчени такива). Люис май се чувства доста удобно в колата и е доста бърз.
Макларън - и двата болида започнаха с фал старт. Единия проблеми със скорости, другия разни прекъсвания го мъчиха. За втората тренировка обаче бяха в кондиция.
Мерцедес - още крият темпо според мен :dunno:

Интересни бяха стартовете след като на FP2 - едни не могат да тръгнат, а други летят (Шарл как отвя Ръсел :mhihi: . С такива изстрелвания ще печелят доста места на стартовете)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 07 Мар 2026, 9:25

Така...Мерцедес показаха каквото криха - бая скорост имат :kuku: .
Не знам дали е от трика с двигателя или друго ама имаше разлики от почти 20км/ч в максимална скорост :kuku:

Малшанс за Макс с катастрофата в Q1, но Хаджар се представи впечатляващо.

Да видим утре какво ще покаже състезанието :driving:

Лош късмет за Цолов в Спринта: стартира добре, но след няколко грешки и завъртане след контакт пропадна и завърши 17ти. Утре ще стартира 5ти в основното състезание
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 07 Мар 2026, 11:02

Добре, този сезон приключи, много се радвам, че е рано сутринта състезанието, да си пусна 15 мин хайлайти и толкова.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 07 Мар 2026, 14:32

Цолов колкото пъти искаше да напредне, правеше грешки и го изпреварваха задните.
Камара е на друго ново спрямо него.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 07 Мар 2026, 15:34

Камара наистина е топ карач!

И стилът му на каране е готин - натиска здраво, а отстрани изглежда едно плавно и лежерно сякаш се вози :lol: . Но атаките му са смели и отлично премерени. Определено очаквам да расте още в спорта :driving:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Мар 2026, 16:39

nxn написа:Добре, този сезон приключи, много се радвам, че е рано сутринта състезанието, да си пусна 15 мин хайлайти и толкова.

Е защо, той още не е почнал? :shock:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 07 Мар 2026, 18:36

1 сек преднина на куоли, такова нещо не съм виждал.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 07 Мар 2026, 21:44

Всички отбори са на нож за тази разлика, а пилотите (всички) реват срещу трагичните болиди. Говори се, че с този шум целят да се променят правилата в частта за използвана енергия поне за да има някаква интрига. Очаква се още за утре да има промени в energy deployment между Т6 и Т9
Ландо обясни днес, че отнесъл духалката на Мерцедес защото гледал волана си за да види какво прави колата и как да подходи към следващия завой :kuku: .
Цитирам: "волана трябва да се гледа през 3 секунди иначе изхвърчаш от трасето (визира какво се случи с Верстапен)" :banghead:

Излязоха и телеметриите - на правите направо разцепват Мерцедесите, много по-плавно и силно ускорение от Ферари например и едва ли разликата е само заради по-голямото турбо. Говори се, че имат до 45kW предимство в мощността заради трика с компресията. В FP3 Ръсел правеше по 0.2 разлика на сектор на Хамилтън, който беше шокиран :conf:

Ще видим какво ще стане утре...грешктие са напълно възможни от всички пилоти, техниката още не е супер надеждна...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 08 Мар 2026, 6:57

Никола Цолов :bowdown: Голям е :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 08 Мар 2026, 7:29

Не успях да стана да го гледам live, но прецъках неговото състезание сега

:driving: :bowdown: :driving: :bowdown: :driving: :bowdown:

Страхотен! Нищо общо с карането му вчера! Само напред и нагоре!

Колкото до F1 - Фераритата правят ебаси стартовете наистина :lol: . Остава сега и стратегиите да оправят, че май пак осраха нещата :mhihi:
Почнаха и техническите проблеми: един двигател Форд замина, Аудито изобщо не можа да тръгне, Астъните също окапват един по един

Играта с празненето на батерията е интересна: борбата между Шарл и Ръсел е интересна :driving:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Мар 2026, 8:56

nxn написа:1 сек преднина на куоли, такова нещо не съм виждал.

Аз ще ти кажа, понеже като върл ден на Шумахер помня идеално 90-те когато бяха истинските борби все още. Първата титла на Мика Хакинен през 1998-ма, колите им още първото състезание бяха ужасяващо бързи, Шумахер едва в средата на сезона взе да ги стига леко. Помня, че в първото състезание в Австралия затваряха всички с обиколка, мисля някакви размени накрая правеха кой първи, кой втори по нареждания от бокса. Но е факт, затвориха и двете коли цялата колона с обиколка! Такова нещо аз до ден днешен не съм виждал. По-късно се разбра, че това е заради така наречения трети педал, който Ейдриън Нюй беше измислил с гения си и заради който педал всички скочиха срещу тях, понеже твърдяха, че това е система за завиване на 4-те колела. :mhihi: А то хем беше така, хем не защото този педал някак в завой натискаше леко спирачката на задното колело, което се пада вътрешно за завоя и по този начин колата елиминираше недозавиването, което даваше шанс да Макларъните да дават газ ужасяващо по-рано от Шумахер на излизане от завоите и разликите на правите бяха катастрофални. Отделно и самите завои минаваха по-лесно. Цялата схема се разкри от някакъв журналист ли, фотограф ли, който забелязал, че дори на правите задните спирачки на Макларъните светят в червено. :mhihi: Беше издебнал една от колите след състезание, която беше отпаднала ли, не помня, ама беше на пистата и този гад се промъкнал и снимал трите педала с кокпита. :mhihi: Махнаха тоя педал, но те вече бяха толкова напред аеродинамично, че нямаше смисъл. Шумахер през втората половина от сезона си ги стигна, но нямаше как да спечели защото ДОЛНИЯ Култард го изчака на правата в дъжда на Спа като го затваряше с обиколка и си го удари буквално. Щеше да е невероятен обрат този сезон защото пилето отиваше в Япония с преднина, а така изгуби 10 точки.
99-та пак щеше да е шампион, но счупи крак и загуби много състезания без да кара изобщо, та се стигна дотам накрая да помага на Ървайн да се бори за титлата с Хакинен, но Ървайн не беше Шумахер.

Друга доминация за която се сещам беше на Браун с един посредствен пилот Дженсън Бътън, който за мен е най-комичния шампион във Ф1 когато аз гледах редовно всичко, по-комичен и от Хакинен. Да, Хакинен за мен си беше един средняшки пилот, който историята помни с две титли, просто защото имаше най-добрата кола два сезона като в първия спечели заради това трети педал в началото и удара на Култард накрая, а 99-та заради пак по-добрата кола, но счупения крак на Шумахер. Преди тези две години Мика Хакинен си беше даже не и средняшки пилот, а след това даже няма смисъл да се коментира.
Бо формулата беше нечестна в много от годините си защото гениални пилоти като Монтоя не успяха да вземат титла, а други като тези двамата успяха, единия цели две.
Та Бътънът...няма такава гавра с Формулата. Рос Браун тогава излъга всички с двойния дифузьор. :shock: Още на зимните тестове им бил наредил да връщат газта на правите за да не уплашат всички и рано да подадат оплакванията и да им махнат хакчето. На всички ни беше ясно както и при Макларън 98-ма, че има нещо и няма как от ФАЛИРАЛ отбор Хонда купен за 1 долар ли беше да дойде Рос и да са толкова бързи без някакви шменти капели. Тоя дифузьор вкарвал там въздуха не помня по какъв начин, но резултата беше, че имат ужасяващо повече притискане от всички и спечелиха 6 от първите 7 състезания. Още първото щеше да стане както с Макларън 98-ма да затворят всички, но излизаха коли за сигурност, отделно Рос им давал акъл да връщат газта по правите за да може да изкарат максимално дълго с тая шашма. Това го признава и Бътън автобиографията си. :mhihi: Ферари и Ред бул пускат вече жалбите, ама късно, онзи стана шампион на косъм накрая като просто се возеше до края на сезона.
Третият подобен случай за който се сещам беше титлата на Нико Розберг, когато наказа Хамилтън да му покаже, че не само той може да кара. Тогава през първото състезание пак бяха смазващи, имаше случаи с по 2 секунди на обиколка! Но вече ерата беше такава, че колите се пазеха и гледаха да не ги счупят.

А пилот да затвори всички с две обиколки знаете ли кога е? Деймън Хил 1995-та пак в Австралия когато Уилямс пак имаха най-добрата кола, но Шумахер вече беше и той с двигател Рено и направо ги уби след това. Деймън Хил беше добър пилот наистина, но нямаше психиката на Шумахер и като го видеше в огледалата се наакваше, то затова и не успя 94-та да стане шампион когато Шумахер вече с голяма повреда влезе остро в завоя и се удариха, просто Хил трябваше да намали малко и да го изчака да го литне на правата, ама вместо това той реши да се мъчи да го изпреварва още там веднага в острия завой, а Шумахер нямаше как да не се опита да го затвори защото му беше ясно, че трябва просто да го държи да не го изпреварва, понеже се движи, но е по-бавен, а затварянките бяха нещо обичайно за тези години. :mhihi:
Последна промяна Top Gun Maverick на 08 Мар 2026, 9:47, променена общо 2 пъти
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 08 Мар 2026, 9:09

Топ Гън днес е на работа :yes:
Иначе състезанието долу горе добре.