Препъри и други
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Препъри и други
дизелов резервоар на стопанска техника може да се проверява целогодишно с горяща клечка кибрит.
бензинов - не много пъти в живота
бензинов - не много пъти в живота
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Може би трябва да пиша с главни букви за да се чете всичко а не избирателно
"при правилна употреба"
Дайте ми 1 път в който бензина се е съхранявал правилно и е имало инцидент, е пак казвам за ел колите не мога да кажа същото.
ПП:Не ме разбирайте погрешно аз също бих си взел тесла като пооправят пробега и мрежата.
ПП2:Опасно било, мхм ок а да се кара с 200 , да имаш пистолет и още 1000неща не са опасни и давай да изгорим човека на клада .....
"при правилна употреба"
Дайте ми 1 път в който бензина се е съхранявал правилно и е имало инцидент, е пак казвам за ел колите не мога да кажа същото.
ПП:Не ме разбирайте погрешно аз също бих си взел тесла като пооправят пробега и мрежата.
ПП2:Опасно било, мхм ок а да се кара с 200 , да имаш пистолет и още 1000неща не са опасни и давай да изгорим човека на клада .....
Последна промяна ivanski_2 на 06 Мар 2026, 12:23, променена общо 1 път
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Първо, все още ти е некоректно сравнението, щото електричка и "неправилно" да я ползваш няма да я запалиш още по-малко взривиш. Да не говорим, че и да искаш да я запалиш мнооого зор ще видиш. При съхранението на бензин малко невнимание може да доведе до ужасяващи последици. И да, всеки си мисли "на мене няма да се случи, аз съм безгрешен и го съхранявам правилно". Е да ама не си, никой не е. И риска поне за мен е прекалено голям, а ползата никаква. Това е моето мнение по въпроса, пък всеки сам си решава...дано само съседите на такива хора са далечко, да не изгорят и те без вина.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Надали ще се запалиш, освен ако не си идиот или страшен карък,за мен по големия проблем е че тоя бензин след няма и 12 месеца не става за употреба въобще, та в тоя ред на мисли ми беше интересно колегата как процедира ама той така и не отговори
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Като бях малък един приятел замалко да се запали от уж празна туба бензин, изглежда е имало пари и го поопърлиха
истината си е в нафтата
По темата - аз мога да изкарам много време, ама с децата и жената задачата се усложнява многократно.
По темата - аз мога да изкарам много време, ама с децата и жената задачата се усложнява многократно.
I love the sound of V8 in the morning...
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Парите са много опасни, особено в мазе, където няма как да се разсеят...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
DigitalExile написа:Надали ще се запалиш, освен ако не си идиот или страшен карък,за мен по големия проблем е че тоя бензин след няма и 12 месеца не става за употреба въобще, та в тоя ред на мисли ми беше интересно колегата как процедира ама той така и не отговори
Преди доста години пуснах тема:
viewtopic.php?f=4&t=438424
Повече от шест години имам малко или много бензин в мазето. Температурата е постоянна, проветрявам и тубите не ги отварям и затварям вътре. Правя го навън. Горя около 30л на седмица. В петък (основно) зареждам. Една туба в колата и доливам, колкото се налага. Реално горивото седи в тубите по макс два месеца.
Бубо, имам питане. Как можеш да взривиш туби с бензин?
Знам, че не е много "легално" да държа гориво у дома. Но и нямам право да снимам с видеокамери в дворовете на съседите. Обаче миналата година Полицията с голямо задоволствие взе копие от записите ми и бяха безкрайно благодарни. Още повече, че камерите са свързани със сървър и часът на записа е абсолютно точен.
Да продължавам ли с нещата, дето нямам право да ги правя и заради които могат да ми дадат глоба?
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Бубо, имам питане. Как можеш да взривиш туби с бензин?
Много е трудно всъщност
Трябва да направиш цяла поредица от сложни инженерни стъпки:
1. Слагаш няколко туби бензин в затворено мазе.
2. Уверяваш се, че поне една не е затворена както трябва (или уплътнението е решило да се пенсионира).
3. Чакаш търпеливо бензинът да се изпарява и да напълни помещението с приятно запалими пари.
4. Влизаш вътре и геройски щракваш ключа на лампата. Или още по-хубаво, газовото ти котле е в същото помещение и то свършва работата. Или дори имаш хладилник/фризер чийто компресор също може да направи искра...
После вече оставяш физиката да довърши проекта, на нея винаги може да се разчита
Помещението трябва ли да е херметично затворено?
Теориите на бабичката пред блока ми харесват. Само дето тези неща се случват обикновено във филмите. Всъщнох намерих един случай
https://www.plovdiv-press.bg/2026/01/05 ... CoHZLoECng
Ще кажа на хлапето, да не хвърля пиратки в мазето
Теориите на бабичката пред блока ми харесват. Само дето тези неща се случват обикновено във филмите. Всъщнох намерих един случай
https://www.plovdiv-press.bg/2026/01/05 ... CoHZLoECng
Ще кажа на хлапето, да не хвърля пиратки в мазето

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Всъщност не е нужно, защото бензиновите изпарения са тежки, освен ако нямаш помещение под мазето където да отидат тия газове, няма къде да бягат. Както казах физиката никога не разочарова и си работи 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Има само едно нещо по лошо от туба бензин в мазето , и то е ....електричка в гаража
https://www.youtube.com/watch?v=HZNAkND-LrI
Понеже темата е за препъри , тия солари със литиева батерийка имайте предвид че също се палят . Тука в БГ знам за няколко случая на пожар от такива соларни запалителни инсталации . Вероятно са много повече ....
https://bslbatt.com/bg/blogs/how-put-ou ... tery-fire/
https://www.youtube.com/watch?v=HZNAkND-LrI
Понеже темата е за препъри , тия солари със литиева батерийка имайте предвид че също се палят . Тука в БГ знам за няколко случая на пожар от такива соларни запалителни инсталации . Вероятно са много повече ....
https://bslbatt.com/bg/blogs/how-put-ou ... tery-fire/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
b_u_b_o написа:Всъщност не е нужно, защото бензиновите изпарения са тежки, освен ако нямаш помещение под мазето където да отидат тия газове, няма къде да бягат. Както казах физиката никога не разочарова и си работи
Хайде физиката да каже, колко пари ще отделят пет туби с бензин за шест години. И после същата да каже, колко години още ще трябва да чакам, та да думнат горните?
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Айде и Джордана се включи с мъдростта си.
Отказвам се да ви убеждавам в някви физични процеси, щом 5 години 5 туби не са гръмнали, значи няма как да гръмнат
Живи и здрави и дано късмета е с всеки от нас, че някои бая разчитат на него 
Живи и здрави и дано късмета е с всеки от нас, че някои бая разчитат на него - Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Какъв препър си ако се отказваш толкова лесно ? Препърите не се отказват никога , борят се за оцеляване до като има надежда ! 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Aко бензина беше толкова опасен, щеше да има забрана за бензинови коли в подземните паркинги на моловете, не само за АГУ.
Излишно се плашите, не е нова технология бензина, нито пък тубите, пък не съм чувал за много битови инциденти с него...
Излишно се плашите, не е нова технология бензина, нито пък тубите, пък не съм чувал за много битови инциденти с него...
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3