България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Top Gun Maverick написа:Ще и смекчи вината малко, но нищо съществено. Тя е длъжна да спре ЗАД спиращия внезапно по всеки един един закон.
това колега беше опит за обир... ама не им се получи.
и колега тнт- определено е грешната ериа е- щото не е америка. гледах го този клип като част от един клас/изпит - разиграва се в сантиаго, чили...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Ghostdriver
- Потребител
-
Да ви предупредя от 01.02. вече глобяват макетата с техните стационарни камери камери +50км/ч. = 15€.
Уж от 01.01. щяха да глобяват, но минах гратис миналия месец, само предупреждение във вайбър пращаха, това на тяхна регистрация и тел.
Уж от 01.01. щяха да глобяват, но минах гратис миналия месец, само предупреждение във вайбър пращаха, това на тяхна регистрация и тел.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Всички папагали наоколо ни глобяват, само ние не можем да глобяваме чужденците! 

In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Мда, това е част от планът за унищожение на Бг шофьора.
В момента проблем са тези извън ЕС, но и на тях ще им скроят шапката.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Това за гейгите е вярно, но пък разликата е, че ги знаеш и един вид знаеш(или не) да се пазишalx написа:mr_petroff написа:Това което гледате в тубата по пътищата на САЩ не е вярно . Всичко е дело на гадни хакери от ЕС ,направено е с AI . Масовите стрелби и убийства пък са руска пропаганда с цел очерняне на демокрацията в Америка. Кофти улици и шосета с дупки там няма ,това което гледате е снимано в Буркина Фасо. Мизерия , престъпност и кофти квартали също са фейк. Органиирана престъпност , наркомания , проституция -не съществуват! Никой не спи в кашони по улиците .Няма случай полицай , агент или нещо от сорта да си е превишил правата , камо ли да убие човек. САЩ са спокойна държава , без растящ външен дълг , готин и нормален президент.
всичко което си написал надсмешливо (защото ти липсва контекст и опит) е разбира се вярно. всичките тези неща ги има в америка. никой не го отрича.
но това което се опитвам да кажа (за пореден път) е, че америка е -огромна- държава и шанса да се случат такива неща винаги е голям... но шанса да се случат на -тебе- е нищожен.
аз лично се чувствам далеч по-сигурен в америка от колкото в родината. ще ти кажа защо- защото в америка всеки е "някой" докато в родината 99.99% от хората са "никой" и като ти се случи нещо или тръгне да ти се случва много трудно можеш да противодействаш- лично ти или (смях в залата) чрез закона. докато в америката и двете са опции- едно, че ти можеш да противодействаш, две, че закона е на твоя страна. ще ти го напиша много просто- тебе страх ли те е от тези с "гегите" по пътищата в родината? страх те е разбира се, щото знаеш, че ако нещо се изнерви - шанса е голям да стане лошо за тебе а после последствия за него най- вероятно никакви. е, мене не ме е страх от "геги" в америка. разбираш ли?
и пак дебело ще подчертая- за всичките тези години нито аз нито тези около мене са били свидетели на -нищо- от тези лоши неща с които интернета е пълен и човек остава със впечатлението, че америка е някава военна зона.
и друго- сега го видях- ти виждал ли си такова нещо в мирната европа? и аз не съм виждал. ама явно има. баш като по филмите... експлозиви, калашници, пожари, шипове по асфалта... алооооо .... `човек ще рече - война по пътищата... да- ама къв е шанса на тебе да ти се случи? и ти на колко обира с дълго оръжие и експлозиви си бил свидетел? нула, нали?![]()
https://www.wantedinrome.com/news/armed ... italy.html
и така.
а в сша (разбира съм в грешка) както си на опашката за сладолед в увеселителния парк (почивен ден с приятели и децата) и някой вади 'калшника' и наред, разбира се ти си въоръжен до зъби и ще противодействаш, и после прокурора ще ги разкатае, ако изобщо се случи това, защото както сам казваш няма шанс да ти се случи, все е на другите
или пък в училище (с голяма тъга го пиша това) пращаш си детето, и Хойт е взел на баща си Дик автомата и ги мята наред
образно пиша колега, знам че ще извадиш от 10 като лейк Мичиган вода
Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
barabqga написа:образно пиша колега, знам че ще извадиш от 10 като лейк Мичиган вода
ми аз ти го написах- кое от "аз лично и тези около мене никога не сме виждали извадено оръжие в обществото" не се разбира?
хайде да ти го напиша съвсем простичко - шанса да ти се случи в родината нещо "случайно" лошо е в пъти по-голям от този в америка. в пъти. говоря ти го като човек които познава и двете реалности много много.. много години.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Тоест искаш да кажеш, че в родината са ти се случвали много, много лоши неща на пътя, а в САЩ нон? В смисъл някой тука ти е слизал да те заплашва с пистолет или брадва да речем(че е разрешена да я носиш)а там нито пистолет си виждал извън стрелбището, нито джобно ножче? Или някакъв друг пример дай, специално за карането, понеже това за масовите стрелби е за друга тема. Но то най-вероятно някой ако ти извади пищов ще е за първи и последен път и затова не си виждал. Вероятно тези, които са видяли, сега не могат да го кажат.
Аз поне не знам как мъртвия полицай от някой си клип може сега да излезе и да ми каже, че е виждал издаденото оръжие на негъра, който го е гръмнал докато му иска документите. 
Аз поне не знам как мъртвия полицай от някой си клип може сега да излезе и да ми каже, че е виждал издаденото оръжие на негъра, който го е гръмнал докато му иска документите. 
In God we trust, all others we track.
Top Gun Maverick написа:Тоест искаш да кажеш, че в родината са ти се случвали много, много лоши неща на пътя, а в САЩ нон? В смисъл някой тука ти е слизал да те заплашва с пистолет или брадва да речем(че е разрешена да я носиш)а там нито пистолет си виждал извън стрелбището, нито джобно ножче? Или някакъв друг пример дай, специално за карането, понеже това за масовите стрелби е за друга тема. Но то най-вероятно някой ако ти извади пищов ще е за първи и последен път и затова не си виждал. Вероятно тези, които са видяли, сега не могат да го кажат.Аз поне не знам как мъртвия полицай от някой си клип може сега да излезе и да ми каже, че е виждал издаденото оръжие на негъра, който го е гръмнал докато му иска документите.
да. в родината съм се сбутвал с разни субекти по пътищата няколко пъти за последните 10-тина години. хем съм изключтелно кротък и толерантен карач и не се бутам въобще... в америка обаче- никога... за доста по-дълъг период- дори не е имало потенциален вариант да се случи.
за това че, понеже те острелят не можеш да говориш - сигурно е така. ама пък ще се разчуе, нали? а аз не съм чул от хората около мене за такива изпълнения. да не говориме, че в родината съм виждал хора да се бият- даже виноват. в америка - не. сигурно се бият- ама аз не съм виждал за едно 30 години. факт.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
И аз потвърждавам, че в БГ са ми се случвали безброй случки и ситуации на пътя, както и на близки около мен. Едно време съм и правил глупости, а и сега не прекарвам чак толкова време там. Но преди няма и година, един служител на баща ми беше набил шамари на някакъв очилатко на светофар, дето го натискал нещо преди това
За по-ранните години ме е срам да пиша. Брейк чекове ми се случват често все още, щото аз на такива светкащи отзад, ако съм си в правото, ги дразня нарочно и те решават да ме "наказват".
В щатите се сещам само за един случай на агресия да видя, като аз бях пешеходец, късно вечер на една улица с барове, някъв пиян пешеходец удари едно огледало на един трък и нещо му каза и тръка даде газ и се махна от ситуацията. Това беше в НЙ, ако беше в тексас можеше да има ответна реакция, но и можеше пияния да няма такава смелост. Друго нито съм видял, нито съм чул някой да е видял.
В щатите се сещам само за един случай на агресия да видя, като аз бях пешеходец, късно вечер на една улица с барове, някъв пиян пешеходец удари едно огледало на един трък и нещо му каза и тръка даде газ и се махна от ситуацията. Това беше в НЙ, ако беше в тексас можеше да има ответна реакция, но и можеше пияния да няма такава смелост. Друго нито съм видял, нито съм чул някой да е видял.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
alx написа:...мене не ме е страх от "геги" в америка...
И мен не ме е страх от геги.
В БГ като видя гега и някак автоматично, подсъзнателно си представям, че вътре е китосана силиконка/пръдла.
Грам не се шегувам, така съм от доста време. То само такива ги карат.
ПС. И гегите не са това, което бяха