X3 E83 Нестабилност, олекване на волана
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
X3 E83 Нестабилност, олекване на волана
Здравейте на всички.
Имам следния проблем, колата след 110/120км/ч става нестабилна, сякаш волана олеква. Това се влияе най-вече от дупки или рязка промяна на пътя, също и получавам мъртъв ход от 5/6 градуса.
Наскоро са подменени предните и задните амортисьори с тампоните и прашниците, тампони на криви носачи отпред (полиуретан), биалетки, отзад под прага тампони полиуретан, рейката е рециклирана, нови кормилни накрайници. Всичко друго е здраво и проверявано. С 2 чифта гуми летни и зимни на различни джанти няма разлика. Предни 2.4, задни 2.6 се карат.
Минат е стенд за сходимост. От там единственото, което ми изглежда нередно е кастъра, на долната граница е.
След рециклирането на рейката, волана сякаш е една идея по-лек.
Та, предположения?
Имам следния проблем, колата след 110/120км/ч става нестабилна, сякаш волана олеква. Това се влияе най-вече от дупки или рязка промяна на пътя, също и получавам мъртъв ход от 5/6 градуса.
Наскоро са подменени предните и задните амортисьори с тампоните и прашниците, тампони на криви носачи отпред (полиуретан), биалетки, отзад под прага тампони полиуретан, рейката е рециклирана, нови кормилни накрайници. Всичко друго е здраво и проверявано. С 2 чифта гуми летни и зимни на различни джанти няма разлика. Предни 2.4, задни 2.6 се карат.
Минат е стенд за сходимост. От там единственото, което ми изглежда нередно е кастъра, на долната граница е.
След рециклирането на рейката, волана сякаш е една идея по-лек.
Та, предположения?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Aleksandar.7
- Потребител
-
- Кара: e60 530xd
- Мечтае да кара: g30
Re: X3 E83 Нестабилност, олекване на волана
Следя. Имам същия проблем на е60 530хд, не е нестабилна но точно на 110-120км/ч има вибрация, но не достатъчна да я нарека тресене, като за баланс на гуми, но не е балансът, не е реглаж, няма криви джанти, само полуоските и главините не съм оправил/сменил. Казват, че ако сменя гумите могло да се оправи, но нямам втори чифт да пробвам, и не мисля че това би решило проблема.
За момента съм стигнал до кастъра, минимален е и вероятно причината е монтиран "назад" преден мост. Ще го разхлабя и бутна напред тези дни, ако е възможно и ще дам резултат. Не карам колата често с такива скорости и не мога да бъда 100% сигурен за момента, кога се е получило това, но определено не беше така, а здраво залепена за пътя.
- DiscontroL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ВАЗ 2106 Turbo / BMW E46 330xi
- Мечтае да кара: E30 M3 SPORT EVOLUTION / Е36 М3 / E46 M3 / G82 M4
Едва ли е от надлъжния наклон (кастър). Според мен има проблем с луфт в някоя част от окачването или доста мек/омекнал тампон.
Race cars is my escape from all bullshit in life...
- mrtnslavchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 3.0I
Пробвай , да натегнеш леко рейката . С 1/4 оборот примерно .
А преди да пробваш на пътя , направи пълен ляв , пълен десен с волана , да видиш дали не затяга.
П.П. Ако ще го правиш , внимателно да не прецакаш гайката на рейката. Аз си изпилих един камък , специално за това
П.П.2 Следя и аз , че и моята има проблем със стабилността . Бях ти писал , под поста в фейса в Е83 групата
А преди да пробваш на пътя , направи пълен ляв , пълен десен с волана , да видиш дали не затяга.
П.П. Ако ще го правиш , внимателно да не прецакаш гайката на рейката. Аз си изпилих един камък , специално за това
П.П.2 Следя и аз , че и моята има проблем със стабилността . Бях ти писал , под поста в фейса в Е83 групата
Проблема е решен.
Оказа се, че съм минавал регулиране на ходовата част на място, където стенда е яко декалибриран. Минах днес при човек, който наистина знае, какво прави с техника, обновена преди 3 месеца. Неговото мнение беше, че въпреки на разпечатката да е наред, всичко беше наопаки, обясни ми внимателно, гледах и стойностите на живо. Отне му около 1 час да я направи идеално.
Разпечатка няма да качвам, всичко е същото, но този път наистина.
Оказа се, че съм минавал регулиране на ходовата част на място, където стенда е яко декалибриран. Минах днес при човек, който наистина знае, какво прави с техника, обновена преди 3 месеца. Неговото мнение беше, че въпреки на разпечатката да е наред, всичко беше наопаки, обясни ми внимателно, гледах и стойностите на живо. Отне му около 1 час да я направи идеално.
Разпечатка няма да качвам, всичко е същото, но този път наистина.
6 мнения
• Страница 1 от 1