СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G05 / E92 M3
Re: СПАМ ТЕМА
Баща ми кара аурис 2008ма, 1.4. д4д, изкара го от магазина и досега никакви ядове (освен че една година мишки се бяха завъдили в гаража и изядоха мокета под предния капак. Не са ръфали кабели). Още го викат от тойота за някакви сервизни акции, дреболии, нищо по мотора.
За конкретния Ярис, освен ръжди, не знам на тая кола какво има да и се коментира на тия години - ходи се, гледа се и проверява.
Преди 6 години взех на жената следващия модел, 2016та година, 1.33 бензин, CVT, на 66к км. Сега е на близо 80к, пак никакви грижи, зае*ал съм я отвсякъде, даже на дебица всесезонки и си драпа само градско без ядове. Чак ме е срам с 2 бмв-та в гаража, тая стои отвън като куче. Наскоро сменях предни накладки сам, отивам в ауто+, казаха имаме само от скъпите - 50лв... Жената вика дай да я сменяме с електричка. На тоя престъпно нисък разход и подръжка, има да чака докато стане поне малко икономически изгодно да го говорим даже.
За конкретния Ярис, освен ръжди, не знам на тая кола какво има да и се коментира на тия години - ходи се, гледа се и проверява.
Преди 6 години взех на жената следващия модел, 2016та година, 1.33 бензин, CVT, на 66к км. Сега е на близо 80к, пак никакви грижи, зае*ал съм я отвсякъде, даже на дебица всесезонки и си драпа само градско без ядове. Чак ме е срам с 2 бмв-та в гаража, тая стои отвън като куче. Наскоро сменях предни накладки сам, отивам в ауто+, казаха имаме само от скъпите - 50лв... Жената вика дай да я сменяме с електричка. На тоя престъпно нисък разход и подръжка, има да чака докато стане поне малко икономически изгодно да го говорим даже.
---
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Значи и добре да живее човек , колкото и БМВ-та да има , до тях трябва да има и една Тойота 
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
theraven_nz написа:Преди 6 години взех на жената следващия модел, 2016та година, 1.33 бензин, CVT, на 66к км. Сега е на близо 80к, пак никакви грижи, зае*ал съм я отвсякъде, даже на дебица всесезонки и си драпа само градско без ядове. Чак ме е срам с 2 бмв-та в гаража, тая стои отвън като куче. Наскоро сменях предни накладки сам, отивам в ауто+, казаха имаме само от скъпите - 50лв... Жената вика дай да я сменяме с електричка. На тоя престъпно нисък разход и подръжка, има да чака докато стане поне малко икономически изгодно да го говорим даже.
Т.е. за 6 години сте навъртяли "близо 14к км" на кола под 80к км и много здрава
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Малко рант в понеделник сутрин
Тия новите коли тотално не са мислени за студено и снежно време
Вчера като валя сняг обикалях с Х1цата...цялата предница се скри и половината кола спря да функционира:парктроник, дистроник, аварийно спиране...всякакви асистенти излязоха отпуск
. И най-големия идиотизъм - при уж disabled парктроник, на всяко спиране на светофар си го активира и пищи на умряло щото предните засичат нещо пред тях
Измих я вечерта, подсуших всички уплътнения (които + това са и третирани срещу замръзване) и днес сутринта...няма влизане в колата, а бях си пуснал предварително да затопли купето, че да размрази леда от стъклата. Стъклата чисти, влизане обаче - йок
.
После вечерта изкарах 7цата...на 15 минути каране спираш да чистиш долапите на фаровете щото се задръстват със сняг и спират да осветяват
Сега Х1 е на подземния топъл паркинг в офиса, преди да си тръгна пак ще мажа уплътнения явно
Тия новите коли тотално не са мислени за студено и снежно време
Вчера като валя сняг обикалях с Х1цата...цялата предница се скри и половината кола спря да функционира:парктроник, дистроник, аварийно спиране...всякакви асистенти излязоха отпуск
. И най-големия идиотизъм - при уж disabled парктроник, на всяко спиране на светофар си го активира и пищи на умряло щото предните засичат нещо пред тях
Измих я вечерта, подсуших всички уплътнения (които + това са и третирани срещу замръзване) и днес сутринта...няма влизане в колата, а бях си пуснал предварително да затопли купето, че да размрази леда от стъклата. Стъклата чисти, влизане обаче - йок
.После вечерта изкарах 7цата...на 15 минути каране спираш да чистиш долапите на фаровете щото се задръстват със сняг и спират да осветяват
Сега Х1 е на подземния топъл паркинг в офиса, преди да си тръгна пак ще мажа уплътнения явно

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Е как за толкова години на е36 и на е83 не са ми замръзвали вратите. Само веднъж, но то колата беше цялата в един пръст дебел лед....но така да ми залепне уплътнение....ми не. Никога не съм ги "пудрил" нито с течни парафини, нито с вазелини, нито с чудодейни спрейчета на някой голям бранд. Ама на, винаги вратата се е отваряла. Е не като лятото, но леко като дръпнеш и се отваря, понеже уплътнението ми явно винаги е било сухо. Не знам....
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
То не замръзва цялата врата или голямото уплътнения, а само рамката на прозорците...вратата (металната част) се движи, но горе не помръдва
А заради малоумния дизайн на самите дръжки не можеш да я дръпнеш хубаво, че да отлепи...малко по рязко да дръпнеш и дръжката ти е останала в ръката
Едно тънко гумено уплътнение (най-външното) и едно друго под него, някаква мъхесто (около 1см широчина) и залепва цялото за металната рамка на колата и не помръдва
А заради малоумния дизайн на самите дръжки не можеш да я дръпнеш хубаво, че да отлепи...малко по рязко да дръпнеш и дръжката ти е останала в ръката
Едно тънко гумено уплътнение (най-външното) и едно друго под него, някаква мъхесто (около 1см широчина) и залепва цялото за металната рамка на колата и не помръдва

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Бутай навътре първо, преди да пробваш да отваряш 
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G05 / E92 M3
TNT написа:theraven_nz написа:Преди 6 години взех на жената следващия модел, 2016та година, 1.33 бензин, CVT, на 66к км. Сега е на близо 80к, пак никакви грижи, зае*ал съм я отвсякъде, даже на дебица всесезонки и си драпа само градско без ядове. Чак ме е срам с 2 бмв-та в гаража, тая стои отвън като куче. Наскоро сменях предни накладки сам, отивам в ауто+, казаха имаме само от скъпите - 50лв... Жената вика дай да я сменяме с електричка. На тоя престъпно нисък разход и подръжка, има да чака докато стане поне малко икономически изгодно да го говорим даже.
Т.е. за 6 години сте навъртяли "близо 14к км" на кола под 80к км и много здрава![]()
![]()
Каква поддръжка за тея км ? Те хората и масло не са сменили на толкова.
Да. Както казах - колата не излиза от града. Бръмчи се само до мол, маникюр, и прочие. Най-много да я взема аз да ида до центъра, че с джипа ми е тегаво да въртя и спирам по малките улички. Окачването яде най-много бой.
---
- TNT
- младши ентусиаст
-
Колата е доста нова, на такива километри дори е гаранционна, ако беше по-млада. На такъв пробег е най-нормалното нещо да е здрава и да не иска нищо по нея.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Don_Diego написа:...Тия новите коли тотално не са мислени за студено и снежно време![]()
Те като цяло бмвтата не са мислени за снежно време.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Така е, да. В немският тропичен климат си е чудо да видят сняг, не знам как ги проектират.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Просто кола се мие зимата сутрин или до обяд, не вечер.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Баш на мен да се обяснява кога и как се мие кола
Нито една друга кола не замръзва по начина, по който замръзват вратите на Х1цата...просто е някаква малоумна конструкция или и аз не знам как да го нарека
7цата също я мих и доста по-скромно я подсуших при вратите и сутринта влязох без дори да подгрявам купето
Нито една друга кола не замръзва по начина, по който замръзват вратите на Х1цата...просто е някаква малоумна конструкция или и аз не знам как да го нарека
7цата също я мих и доста по-скромно я подсуших при вратите и сутринта влязох без дори да подгрявам купето
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Don_Diego написа:Малко рант в понеделник сутрин![]()
Тия новите коли тотално не са мислени за студено и снежно време![]()
Х5 няма ядове, единствено дистроника се цапа (както и цялата кола се цапа много). Дистроник имаше още на Е38.
I love the sound of V8 in the morning...
steeN написа:Просто кола се мие зимата сутрин или до обяд, не вечер.
аматьор(и)...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила