България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Вчера нали писах за майните и техния велик градски транспорт, та
По стъклата на автобуса може да разбереш какво дишаме в Родината
И за чистотата на пътищата и като цяло за невероятната градска среда
P.S. Илен, майна
https://www.facebook.com/groups/2341676709406322/permalink/4269494816624492/
По стъклата на автобуса може да разбереш какво дишаме в Родината
И за чистотата на пътищата и като цяло за невероятната градска среда
P.S. Илен, майна
https://www.facebook.com/groups/2341676709406322/permalink/4269494816624492/
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Сякаш в София е по-различно...да изляза ли да ти снимам каква кал е пред офиса на Цар Асен
. Несъбраните кофи за боклук ще са бонус: разбира се задръстени с кашоните на всички магазини и заведения наоколо
Въпреки дъжда последния ден още не е измит асфалта...тази сутрин пак дрифтирах навсякъде
. Несъбраните кофи за боклук ще са бонус: разбира се задръстени с кашоните на всички магазини и заведения наоколо
Въпреки дъжда последния ден още не е измит асфалта...тази сутрин пак дрифтирах навсякъде

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Don_Diego написа:разбира се задръстени с кашоните на всички магазини и заведения наоколо![]()
Ей това колко е дразнещо. Около нас точно тия пълнят кофите за общ боклук за секунди, щото никой дори не си прави труда да смачка кашоните.
И така за 1-2 часа контейнерите се пълнят до горе. После трябва лек вятър или поредния клошар и настъпва идилия - боклуци навсякъдe....
P.S. А това, че до същите тия кофи има и такива за разделно и стоя празни, дори няма да го коментирам.
Щото 10 секунди да смачкаш два кашона и да ги изхвърлиш правилно е сложно!
После всички други са ни виновни. От Сорос и Запада до пилигримите...

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Доста се хлъзгаше тия дни в Столицата.
Снощи ходихме да измием колата, че беше бая мръсна и на 3-те автомивки беше фул от хора, дето си мият колите.
После тъкмо чакаме на светофара и...
https://www.youtube.com/watch?v=aTMqXdTzyHQ
Снощи ходихме да измием колата, че беше бая мръсна и на 3-те автомивки беше фул от хора, дето си мият колите.
После тъкмо чакаме на светофара и...
https://www.youtube.com/watch?v=aTMqXdTzyHQ
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
empar написа:
Хммммм, като гледам как са застанали с 46цата не звучи невъзможно, но пък камионът е пълен, съдейки по пуснатото боге на ремаркето. В тоя остър десен завой преди това да успееш да изпревариш лека кола с тоя 40+ тонен кютук ми е трудно да го повярвам.
Изключая, че е завършена кретения, ми се струва и трудно постижимо(чисто физически) дори и от много кадърен камионджия.
А каква е правилната реакция в случая, когато срещу теб и близките ти в колата изскочи съответният подчовек?
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
driver69 написа:А каква е правилната реакция в случая, когато срещу теб и близките ти в колата изскочи съответният подчовек?
На спирачките и максимално в дясно. То много други опции няма...
"Случаят" е изтърван много преди камионът да изскочи срещу снимащия. Тия табели с червено кръгче, на което пише 12т в началото на планинските проходи не са за украса, мамка му!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
На мен ми е интересно колко може да се влоши още трафика.
Много рядко се налага да карам в пик часове, наскоро от Цариградско по Малинов до околовръстното 40мин, чувам и от други, че е толкова, ами то пеш е по-бързо.
Вчера от Цариградско по Йерусалим до Младост 1 пазара 20мин за 1км.
На един светофар минават по 3 коли, защото всички идиоти стоят в кръстовището и се самоблокират постоянно.
Не случайно в цял свят има камерни и никой не остава в кръстовището да блокирала другите.
Отделно навсякъде знаци спирането забранено, ама денонощно има паркирали! Пак справи Йерусалим и всички други улици и булеварди.
Явно няма желание за подобрение, важно е да се снима за скорост.
Много рядко се налага да карам в пик часове, наскоро от Цариградско по Малинов до околовръстното 40мин, чувам и от други, че е толкова, ами то пеш е по-бързо.
На един светофар минават по 3 коли, защото всички идиоти стоят в кръстовището и се самоблокират постоянно.
Не случайно в цял свят има камерни и никой не остава в кръстовището да блокирала другите.
Отделно навсякъде знаци спирането забранено, ама денонощно има паркирали! Пак справи Йерусалим и всички други улици и булеварди.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Трафика освен да става по-зле не мисля, че има друга опция. Миналата седмица имахме гости и обикаляхме по нощите...след полунощ имаше задръстване на България и после на Университета
Отделно си има места където си е перманентна тапа: Малинов, Йерусалим, К. Величков и още и още...просто трафика супер много забива там
Относно паркирането...това си ни е манталитет: Аз съм за малко
. Преди малко пак бяха запушили улицата към офиса на милото (задънената част на Парчевич), след това ходих да вадя една от служебните от паркинга ни на Солунска...някакъв си беше зарязал колата на входа на паркинга. Събрахме се 4 коли да го чакаме...а имаше място къде да я бутне така, че да не пречи

Отделно си има места където си е перманентна тапа: Малинов, Йерусалим, К. Величков и още и още...просто трафика супер много забива там
Относно паркирането...това си ни е манталитет: Аз съм за малко
. Преди малко пак бяха запушили улицата към офиса на милото (задънената част на Парчевич), след това ходих да вадя една от служебните от паркинга ни на Солунска...някакъв си беше зарязал колата на входа на паркинга. Събрахме се 4 коли да го чакаме...а имаше място къде да я бутне така, че да не пречи

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Отдавна това е новата форма на ганьовкса комплексарщина... да се запушат максимално хора, да се паркира супер далече от тротоара и т.н. 
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
zAcK написа:Като споменахте светофари и това, че никой не го глобяват за нищо, оправяме се, да![]()
Миналия ден се обърках да мина по Тодор Каблешков и в 16:50 бях на западния ъгъл на Mall Paradise.
В 17:30 бях на източния му и преминах успешно на Филип Кутев![]()
![]()
![]()
Освен, че светофарът свети някакви секунди зелено, минаваха по 0-1 коли на едно зелено, защото боклуците по Черни Връх затапваха цялото кръстовище!!!
И така 40 минути не мога да мина точно 210 метраИ на никой не му дреме! НА НИКОЙ!
![]()
Та населението в тая кочина е супер гнусно, нагло и т.н., а куките са най-големите и скапани боклуци!
Не мисля, че там положението е по-различно всеки ден и на никой не му дреме.
Задръстването по Черни Връх предполагам, че беше от кръговото горе поне до там, но на никой не му пукаше, че си стои в средата на кръстовището и спира цялото движение.
И това на всяко зелено. Тук-там една коля успяваше някак да ги заобиколи! И пак зелено, и пак затапване, и пак никой не го ебе!
Стоят в средата на кръстовището и гледат като телета и кот такоа......![]()
Ако имаше някой глобен за подобни простотии, дали щеше да е така, а?
P.S. Няма такава допотопна сган като тукашната...
Ама ми се карат колегите като кажа, че положението е тотал щета и промяната клони към никаква
Българите сме някаква сган и ни е добре така. Всеки ден гледам как полицаите паркират на забраненото за кафенце с другите нарушители.
Пуфкат цигарки и ги боли уя! И на никой не му дреме! Преди време подавах сигнали, за всичко.
Вече нямам сили.
Щото на ганьопитека така му е по-добре. А ганьопитекът е навсякъде! От входа, в който живеем, през улици и тротоари, до всички институции...
Не народ, а мърша е казал един българин преди много време и нищо не се е променило, Стийн!
Да, промяна няма, щото народът си е все същия...
alekangg написа:На мен ми е интересно колко може да се влоши още трафика.
Don_Diego написа:Трафика освен да става по-зле не мисля, че има друга опция. Миналата седмица имахме гости и обикаляхме по нощите...след полунощ имаше задръстване на България и после на Университета![]()
Отделно си има места където си е перманентна тапа: Малинов, Йерусалим, К. Величков и още и още...просто трафика супер много забива там![]()
Относно паркирането...това си ни е манталитет: Аз съм за малко. Преди малко пак бяха запушили улицата към офиса на милото (задънената част на Парчевич), след това ходих да вадя една от служебните от паркинга ни на Солунска...някакъв си беше зарязал колата на входа на паркинга. Събрахме се 4 коли да го чакаме...а имаше място къде да я бутне така, че да не пречи
![]()
![]()
steeN написа:Отдавна това е новата форма на ганьовкса комплексарщина... да се запушат максимално хора, да се паркира супер далече от тротоара и т.н.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Решението е супер просто! Правят глобите за неправилно спиране и паркиране, като тези за скорост, и пускат 'пешаците' да пишат. Пак ще пълнят бюджета, като камерите! Перото няма да е никак малко!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
https://dariknews.bg/regioni/haskovo/ka ... na-2443828
Добре де, наближаваш ГКПП, не ти е за пръв път, но въпреки това шпориш като луд, толкова като луд, че като се блъскаш размазваш кабината. Или трябва да се въведе нов термин, който с по-висока степен от караш като луд при тираджиите, а именно караш като турчин.
Вчера в Хаинбоаз същият темерут затри 9 годишно дете, родителите не се знае дали ще оживеят и как ще живеят занапред, онзи ден тъпия тир не можа да спре край Видин ли беше къде, който го знае дали не беше фес и той, редовно турците размазват някой тук или минимум събарят търговски обекти и мачкат инфраструктурата. Кога ще почнем да ги глобяваме за скорост, за малоумие и т.н?
Добре де, наближаваш ГКПП, не ти е за пръв път, но въпреки това шпориш като луд, толкова като луд, че като се блъскаш размазваш кабината. Или трябва да се въведе нов термин, който с по-висока степен от караш като луд при тираджиите, а именно караш като турчин.
Вчера в Хаинбоаз същият темерут затри 9 годишно дете, родителите не се знае дали ще оживеят и как ще живеят занапред, онзи ден тъпия тир не можа да спре край Видин ли беше къде, който го знае дали не беше фес и той, редовно турците размазват някой тук или минимум събарят търговски обекти и мачкат инфраструктурата. Кога ще почнем да ги глобяваме за скорост, за малоумие и т.н?In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
ildivvy написа:Решението е супер просто! Правят глобите за неправилно спиране и паркиране, като тези за скорост, и пускат 'пешаците' да пишат. Пак ще пълнят бюджета, като камерите! Перото няма да е никак малко!
Аааа, тука се обърка, пешаците да пишат ? Ма то много работа бе? На тоя студ / слънце ?
Не може така, чувал съм за една северозападна поговорка : 1000лв са повече от 1000 евро , ако са изкарани с лежане
В събота в 9 сутринта гласяха триногата на бул.Владимир Вазов до Декатлон, че имаше един много доходоносен знак 30
Викам си : тия сън не спят да гонят плана
А ти ще ги пращах да ходят пеш и да пишат , да не са прости
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Don_Diego
- ентусиаст
-
По темата с писането: докато бях по-близък с КАТ в старата работа редовно ги виках да пишат на тия дето ми запушваха достъпа до паркинга (цялата задънена част на Парчевич се пълнеше с коли на работещи наблизо сервитьори, продавачи и бармани
).
Два пъти се случи да пишат на 8-9 коли и казаха, че повече няма да идват щото толкова писане не си било работа
).Два пъти се случи да пишат на 8-9 коли и казаха, че повече няма да идват щото толкова писане не си било работа
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Друго си е да люпят семки и пърдят в колите и да взимат запарки и то не малки.
Като кърлежи са, да се изплюеш в муцуните им е малко.
90% от тях не стават за абсолютно нищо и никой не би ги наел за каквот и да е.
Като кърлежи са, да се изплюеш в муцуните им е малко.
90% от тях не стават за абсолютно нищо и никой не би ги наел за каквот и да е.