Строително-ремонтна тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на германки и американки

Re: Строително-ремонтна тема

Мнение от gromovich » 23 Яну 2026, 17:35

Колеги имам няколко бояджийски въпроса. На първо време ще пребоядисам едната и по нататък другата стая на апартамента. И двете стаи ще са чисто бели. Препоръчайте добра марка латекс. Заслужава ли си да си купя бояджийски пистолет за улеснение или да си карам с валяка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 23 Яну 2026, 17:36

gromovich написа:Колеги имам няколко бояджийски въпроса. На първо време ще пребоядисам едната и по нататък другата стая на апартамента. И двете стаи ще са чисто бели. Препоръчайте добра марка латекс. Заслужава ли си да си купя бояджийски пистолет за улеснение или да си карам с валяка.
С пистолета има да облепваш много време за 2 стаи не си заслужава според мен, а също така трудно се работи с него, а евтините са доста зле.
Flugger е латекс с доста добро качество според мен.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Яну 2026, 20:12

Купи си хубав латекс примено LEVIS Akzo Nobel или Dulux . Цените са по високи но качеството е отлично , трайноста на боята е отлична , покривноста е отлична и ще ти трябва по малко боя в сравнение с българската . И в крайна сметка ще си играеш с българската боя да минаваш 2 и 3 пъти щото бялото се боядисва много трудно ако нямаш бяла основа . Иначе има евтин български латекс , 5л кофа за 30лв по разни промоции и също става . За една стая ще ти трябват минимум 10л , не търпи разреждане само малко вода не повече от 0.5л на 5 литра готов латекс .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 23 Яну 2026, 22:08

shlosera написа:Flugger е латекс с доста добро качество според мен.

Май е близо до невъзможно да се намери в България...скоро търсихме за леки козметични ремонти вкъщи (коридорите са правени с такъв) и не намерих. Заместителя, уж по-евтината серия на същия производител не става за нищо: маже се страхотно и се опъва страшно като изсъхне, но не става за чистене. А всяко пипване налага чистене, най-малкото докосване си личи :banghead:

Dulux е топ във всяко едно отношение. Аз взимам все Diamond Matt серията - няма грешка. Опъва се, чисти се, покрива супер...но е скъп :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 23 Яну 2026, 22:14

Don_Diego написа:
shlosera написа:Flugger е латекс с доста добро качество според мен.

Май е близо до невъзможно да се намери в България...скоро търсихме за леки козметични ремонти вкъщи (коридорите са правени с такъв) и не намерих. Заместителя, уж по-евтината серия на същия производител не става за нищо: маже се страхотно и се опъва страшно като изсъхне, но не става за чистене. А всяко пипване налага чистене, най-малкото докосване си личи :banghead:

Dulux е топ във всяко едно отношение. Аз взимам все Diamond Matt серията - няма грешка. Опъва се, чисти се, покрива супер...но е скъп :bchug:
Флюгер съм ползвал преди 10на години за пръв път има го на доста места вече, да не си търсил нещо по-специфично, имаха една серия за тавани зеленикав капак и другата за стени. Делукса е добър, но специфичен за работа и по мое мнение неоправдано скъп, особено при пребоядисване. Гръцките също са на доста прилично ниво.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 23 Яну 2026, 22:27

Уж го има ама като се обадиш и го няма :lol:
Аз стандартната серия търсех Flutex 5...отидох в магазина където е купуван преди, рекламите още си седят, но самия латекс го няма. Предлагат уж на същия производител, но по-евтин вариант (100+лв за 5л хич не е евтино ама карай). За апартаментите си шефовете си докараха Fluger от Полша, майсторите бяха впечатлени че сме намерили такъв тук :lol:

Гръцкия наистина е хубав - това лято пребоядисвах целия офис, 500+кв ги направих с Vivechrom серия Super Neopal Eco. Предоволен :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 23 Яну 2026, 22:32

Фарбен мисля предлагаха флюгер, преди много години съм взимал и от артеколор, имаше го и някъде около Пирогов в един магазин за бои. Не се среща на всеки ъгъл, но се намира

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 24 Яну 2026, 22:18

Боядисах апартамента с Оикос и съм много доволен. Щерката беше иззтървала бутилка олио, което се изми от стената без следа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Мнение от barty » 25 Яну 2026, 12:09

Последно боядисвах бял латекс, словенски, от Баухаус. Покрива добре, не беше особено по-скъп и е по-добре от латекс Боро например.
Бялото стои по кремаво някак си
:yes:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 28 Фев 2026, 19:15

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gromovich » 01 Мар 2026, 8:18

Аз в крайна сметка взех и боядисах с латекс на Dulux, най-вече защото фирменият им магазин е близо до вкъщи. Доволен съм, дори с една ръка покрива много добре. Недостатък е цената една кофа от 10 литра е 120 евро.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 01 Мар 2026, 11:21

Не си направил лошо.Няма файда от евтините боклуци.Не покриват и само се ядосваш. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Мар 2026, 11:49

Тя даже идва ниска цената на тоя дулукс , вероятно заради това че е 10л . Аз преди няколко години като купувах ми трябваха 5л беше към 40лв литъра с тонирането .. :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gromovich » 22 Апр 2026, 10:00

Jordana написа:Тя даже идва ниска цената на тоя дулукс , вероятно заради това че е 10л . Аз преди няколко години като купувах ми трябваха 5л беше към 40лв литъра с тонирането .. :dunno:

Тези дни се заговорих с една жена, консултант на бояджийския раздел в Практикер в Бургас. Рядко попадам на компетентни служители, та освен всичко подхванахме темата за латекса на Dulux и тя ми каза, че този в Практикер вече всичкия бил гръцко производство. Аз моя го взех от фирмения магазин на Dulux на Каблешков в София и си е оригинален английски. Определено баката и капакът са по-различни. Така, че може вече Dulux-ът да не е това което бил като качество преди.

Имам обаче следното питане. ПВЦ дограма (френски тип прозорец, заедно с балконска врата) стъпва върху праг, предполагам от врачански варовик. С какво най-добре е да се уплътни фугата отвън - силикон, полиуретан, акрил или фугираща смес. Пряко слънцето не огрява прозореца, но по край морето има доста влага.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 22 Апр 2026, 10:10

Фугиращата смес циментова, между различни материали с различно свиваме ще пукне много бързо, акрил в никакъв случаи. Аз лично бих пробвал с полиуретан максимално близък цвят или до дограмата или до камъка (нямаш особено голям избор на цветове) Задължително гледай обаче да издържа на UV лъчи само той става за външно. Колко широка е фугата, която трябва да уплътниш? Полиуретана в повечето случаи държи до 5-8мм, но след 2-6 години е вероятно да се наложи да се смени.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата