Политическа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Re: Политическа

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Яну 2026, 17:30

nickstorm написа:
Top Gun Maverick написа:Вероятно не точно в този случай. Много зависи как виждам нещата, но каква е връзката между въпроса ти и моя? Точно, че за да не ми се налага да избирам да защитавам или не, предпочитам разни хора с болни амбиции и алчност за територии в 21 век да не им се позволява да практикуват тези си мераци. И докато една демокрация е почти невъзможно да хукне така военно на някъде, то за диктатурата няма как да повлияеш на един човек когато той си е наумил. И в този ред на мисли диктатурата се вижда, че е провален модел и не трябва да съществува.

Маверик, е разклати го малко де, ти само по Владимир Владимирович пикаеш :mhihi: Дай малко и по Бени, Тръмпи, оня мустакатия азер... :lol: А какво ти е мнението за монархиите в Европа през 21-ви век? :roll: Някакъв абдал сега е крал, понеже преди много много поколения прадядо му също е крал (в големи мащаби) :lol: Най-фрапиращ е случая с Дребнобритания, другите са по-скромни уж... :mhihi:

Много вярно го каза, прадядо му крал колкото може, сега и той краде или има от многото крадено по него време, не му се налага да краде. Като цяло съм против абсолютно всякакви монархии, това е мега остаряло и доказано не работи в интерес на хората. Иначе грам не ме вълнува кой ще управлява, тя властта така или иначе създава предпоставки за злоупотреби. Ако ти беше Путин, а аз Лавров, щяхме да крадем и ние на убиване. :mhihi: Айде Шиши и Боко да кажем. :mhihi:
Много пъти съм казвал за това кралското семейство в Англия, че са едни паразити, които имат незнайно колко злато и скъпоценности натрупани абсолютно незаслужено и незаконно през годините. Влизаш с един багер и ги измиташ. Никакви монархии не искам да има нито в Европа, нито някъде другаде защото даже и да е добър монарх някой, следващия може да не е, а 100% ще се появи такъв, който да не е. Властта колкото по-разделена е, толкова повече може да достигне до идеята на цялата нация, а не един да решава. Да не говорим, че може през първите години да е един, а после съвсем друг. Аз откровено харесвах Путин в първите му години. Иначе никога не съм мразел руснаците, напротив. Ама когато някой се балсамира като монарх там докато е жив...не съм видял нещо добро за държавата му даже, остави останалия свят.
.представяш ли си Джо Байдън както беше наред с акъла като дойде и после изкука нацяло да беше монарх? Колко случаи има на монарси през вековете, когато някой зад тях командва, я майка, я съветник, я нещо си там само защото тоя не е наред с акъла? Не, че и една демокрация не може да сгреши както правят Щатите с бомбите над Япония. Ама да речем обстоятелствата са били кофти в него момент, а японците инати до гроб, времената гадни...
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 21 Яну 2026, 18:53

steeN написа:Интересни са ми хората, които им е много забавно да гледат как "силните" взимат територии на други държави

И Марк Карни говори такива забавни неща, явно това ще е новият стар световен ред - големите взимат всичко. :mhihi:

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Яну 2026, 9:50

nickstorm написа:Това за Израел и Газа или....? Как ще коментираш израелското присъствие на Голанските възвишения и в момента на една част от Сирия? :roll:

За да коментирам Голанските възвишения, трябва да коментираш съотношението на силите през 6 дневната война, както и ролята на СССР за подклаждането ѝ :mhihi:
Т.е. няма да стигнем до там, щото нищо няма да коментираш.

Ето една песничка да си слушаш, докато размишляваш :mrgreen:

Последна промяна steeN на 22 Яну 2026, 10:18, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 22 Яну 2026, 10:04

Който посети Голанските възвишения (всъщност вече Тръмпските възвишения) и види топологията му става ясно защо Израел има присъствие там. :lol:

Да бяха стояли мирно сирийците, нямаше нищо да им вземат :dunno:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 22 Яну 2026, 16:08

Който е видял картата на Гренландия, веднага му става ясно защо Тръмп е там . Да бяха избрали на времето правилния стратегически партньор да ги пази , нямаше да имат сега проблеми :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 22 Яну 2026, 17:17

enigma написа:Който посети Голанските възвишения (всъщност вече Тръмпските възвишения) и види топологията му става ясно защо Израел има присъствие там. :lol:

Да бяха стояли мирно сирийците, нямаше нищо да им вземат :dunno:

Ще се съглася с теб, ако признаеш че същото важи и за украинците.... ;)
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и се наредил пред банката да обмени едни пари :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата