Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от Boian Grigorov » 11 Дек 2025, 10:35

То поне да получаваме нещо качествено насреща за толкова много пари. Ако е ново строителство качеството и на материали и на изработка е под всякакви критерии, ако е старо даваш още куп пари да го приведеш в вид за живеене.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 30 Дек 2025, 20:59

Ръстът на цените на жилищата в България не показва признаци на успокоение
:shock:
https://www.investor.bg/a/534-novini/42 ... uspokoenie
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 05 Яну 2026, 12:22

Exclusive89 написа:
Ръстът на цените на жилищата в България не показва признаци на успокоение
:shock:
https://www.investor.bg/a/534-novini/42 ... uspokoenie

Е нормално... Статията е за Q3 на 25-та... Подматрачните пачки са се размятали до края на годината.
Ще е интересна статистиката за първото полугодие на 26-та.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Яну 2026, 16:50

Страната на неограничените възможности.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Яну 2026, 9:15

В Инстаграм се разиграва giveaway нов апартамент до ключ, ама иначе не сме в балон :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Яну 2026, 6:25

100 000 € за гараж в центъра на София?!
Звучи безумно… докато не си направим сметката.
В центъра на София паркомястото вече не е удобство, а дефицит.
Предвижда се платените паркинги да са с месечен абонамент около 600 €
600 € × 12 = 7 200 € годишно
Сметката е проста:
100 000 € / 7 200 € ≈ 14 години възвръщаемост
Това е 7–8% годишна доходност
Гаражът не се амортизира като жилище.
Няма празни периоди;
Търсенето расте, предлагането – не.
А в центъра нови почти не се появяват.
Затова гаражът вече е: лукс + сигурност + инвестиция
И не… не купуваш бетон.
Купуваш време, спокойствие и контрол над място, което става все по-рядко.
Който има гараж в центъра, вече има актив.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 15 Яну 2026, 6:29

BMW_POWER написа:
Купуваш време, спокойствие и контрол над място, което става все по-рядко.
Който има гараж в центъра, вече има актив.

Такива цени на месечен абонамент в паркингите скоро не очаквам да видим, било то и в центъра.
Но това последното е много вярно, и важи и за извън центъра...
Хубавите гаражи не очаквам и евентуална криза при имотите да ги хване - около мен примерно гараж над 6 метра дължина и 3 метра ширина е голямо изключение, а в последните 4 години цените им се удвоиха (поне)...

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 15 Яну 2026, 6:49

BMW_POWER написа:100 000 € за гараж в центъра на София?!

В Лозенец са по толкова. :mrgreen: :smoke:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Яну 2026, 16:40

Строят и ремонтират майсторите, не си играят! Сигурно всичките са били с договори,
предпазни средства, имали са одобрен от проектант-конструктор проект и т.н. :idea:
Няма как да е иначе!

Тежък инцидент с фатален край разтърси София днес. Навес се срутил по време на ремонтни дейности на улица „Суходолска“, в близост до Околовръстния път, малко преди 15:00 часа.

По първоначална информация конструкцията е паднала върху трима души, които са се намирали в непосредствена близост. На място незабавно са пристигнали полицейски екипи, линейка и автомобили на аварийните служби.

Най-тежко пострадал е 24-годишен мъж, който е издъхнал в линейката на път за болнично заведение. Другите двама пострадали са откарани за медицинска помощ, като към момента няма официална информация за състоянието им.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Яну 2026, 3:14

Метнете едно очО на долната тема. Минаха вече доста години и може да се направи сравнение и изводи.

viewtopic.php?f=4&t=418468
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 16 Яну 2026, 10:30

Аз честно казано не знам какво ще правим. Апартамента в който сме под наем ни е изключително малък с 2-те деца.. Искаме да си купим... ми то само боклуци за една кофа с пари. Ебаси..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 16 Яну 2026, 10:37

И аз се чудя какво да правя. От както се преместих в къщата на старши да си живея сам, хем на мен ми е добре, хем свикнах с населеното място и ми харесва доста. Но то е от най-желаните до Търново, съответно цените са .. та трудно да си купя там друга къща сам. А и локацията на сегашната ми допада страшно много за бъдеще и създаване на семейство и деца - задънена улица, без трафик, на 10 минути с кола от Търново.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Яну 2026, 10:51

:idea: И какво се чудиш, че не разбрах? :shock:
Ако разходите за път не те бъркат си оставай. Защото след време няма да е само едното ходене до града. Жената ще кара децата на училище, ще ги връща, уроци евентуално...
Друг минус няма.
Най-добре е с времето да свъртиш някой лев(евро :mhihi: )и за нещо в града, което по-евтино няма да стане и си свиркай.
Ама къщата на село да не си посмял да я продадеш. :dummy: Търново е историческа дестинация и няма да стане по-евтино там, а на все повече хора не им се живее в града, тоест твоята къща ще става все по-скъпа с времето, не просто да бие инфлацията.

А за Кроки не знам, той май и около София няма цена на нищо, а пътя всеки ден да ти се удължава и накрая са стане все едно живееш в САЩ...нито горивата са ни толкова евтини, нито колите като техните, нито стандарта, че да се примиряваме да пътуваме 50-80 км. всеки ден, понякога в едната посока. Майката му е имиграция от столицата вече, ама...за някои вече е късно да отиват в по-малки населени места.

Между другото никой не коментира как вървят цените в Перник, не е ли опция за софиянци? :shock:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 16 Яну 2026, 11:14

Top Gun Maverick написа::idea: И какво се чудиш, че не разбрах? :shock:
Ако разходите за път не те бъркат си оставай. Защото след време няма да е само едното ходене до града. Жената ще кара децата на училище, ще ги връща, уроци евентуално...
Друг минус няма.
Най-добре е с времето да свъртиш някой лев(евро :mhihi: )и за нещо в града, което по-евтино няма да стане и си свиркай.
Ама къщата на село да не си посмял да я продадеш. :dummy: Търново е историческа дестинация и няма да стане по-евтино там, а на все повече хора не им се живее в града, тоест твоята къща ще става все по-скъпа с времето, не просто да бие инфлацията.

Аз съм писал по-назад в темата. Старшито много се меси, а той е с разбирания, дето и за СОЦ-а са "остарели". Събира всякакви непотребни боклуци и трупа. Няма постройка из двора дето да не е пълна до козирката с ненужни неща. На мен не ми остава все време, но тази година ще изрина 1-2 камиона с боклуци. Но има мнение по всяка тема и то не ми харесва - иска да оставя старите дограми /духат мамата си трака/, врати, подове, дори кухнята, която практически не съществува, ни шкафове има, ни плот. Иначе напира напоследък да я прехвърля на мое име, ама същевременно иска всичко да мине през неговото одобрение, което няма как да стане. Хем тъй, хем иначе. Други притеснения нямам.

За останалото си прав обаче. Той обмисляше да я продава по едно време, ама съм му забранил.

Иначе, тия неща с транспорта и уроците в случая не са прооблем. Аз си му викам село, щото летата едно време ги карах тук, но то си е град, макар и с има няма там 3000 души. Два подходя към Търново, автобус на всеки 30 минути, ясла, градина, училище, няколко аптеки, има и зъболекари няколко, даже май и джи-пи, голям супермаркет, чудесен стадион и много удобен маршрут за колоездене или разходка. Пътят до работа например ми е 7.5км, но почти никъде не спирам - днес на два светофара спрях за по 10-12 секунди и на едно кръстовище за 3-4, та и разхода на колата дори е по-нисък. На връщане спирам дори по-рядко. Та затова ми харесва все повече тук, иначе ми се иска къща по селата в околията, но там всичките тия удобства не съществуват и с жена и деца ще стане по-неудобно, докато тук няма никакви грижи с това, освен нали семейните драми сега.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Яну 2026, 11:51

Top Gun Maverick написа:Перник, не е ли опция за софиянци? :shock:

Нищо лично към никой от там... но ти ходил ли си в Перник? :) Пост апокалиптична индустриална дистопия + на възможно най-кофти изхода на София.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата