Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от empar » 09 Яну 2026, 22:59

driver69 написа:
steeN написа:Изобщо не става дума за камиони, съвсем друг е проблема... за коли които са в чужбина.

а камионите къде са?
само първите 3 фирми имат сигурно над 2 хиляди влекача, познай колко е лесно да ги прибират (това визирах под прибират - от западна европа до Родината) и каква далавера секва сега

Нищо не секва, просто се променя схемата. :mrgreen:
Има как да се манипулират и тия снимки на рамата, не се вдъхновявайте излишно.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 10 Яну 2026, 1:42

ildivvy написа:Миналия ден не ми залепиха... Вече не го лепят!

Доживяхме , както и гражданската не съм залепил :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 10 Яну 2026, 18:19

От средата на миналата година поне не лепят тъпите гтп стикери. Но за гражданска ушев скоро ми се прави на интересен, че ми бил миналогодишен стикера :mhihi:

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 10 Яну 2026, 19:22

kiko написа:От средата на миналата година поне не лепят тъпите гтп стикери. Но за гражданска ушев скоро ми се прави на интересен, че ми бил миналогодишен стикера :mhihi:

И писа ли :ok:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Яну 2026, 20:26

steeN написа:
kiko написа:update: на ГТП вече снимат номера на рама :mhihi: :kuku:

Това е защото преди това беше в стикера и няма как иначе да контролират минаване на преглед с "двойник", което не знам колко дребна душичка трябва да си да го правиш, но явно е достатъчно голяма практика, че да са го отчели.

Стинка, това с "двойника" не е проблем. Стига да имаш вътрешен човек. Иначе идиоти бол. Една от причините, за да се внимава с "канадките".

Изображение

Изображение

И двата номера са фейк. Има трети, истински. При него обаче има друг проблем. Той съвпада с марка, модел и цвят, но не съвпада с VIN-а на колата

Изображение

Затова винаги препоръчвам да се гледа Карфакса на коли от Канада. "Тоталки" тук се превръщат в "не бита и не крашена" някъде по територията. Е, понякога има леки разминавания в комлпектацията по VIN и това, което е на място, ама кой ти гледа. Нали е "възстанвена" и може да има други цветове на салон, музики, скоростна кутия и т.н. и т.н.
В края на краищата определяща е цената :dunno:

По статистика имало лек спад в кражбите на коли в Канада (така поне се хвалят), но на пристанището в Монреал се проверяват едва 3% от контейнерите за износ. Това не интересува никого. Интересен е вноса, откъдето има всякакви сборове. Какво от това, че в един контейнер има петири крадени коли? Това не е проблем на митниците, а на застрахователите.

Да поспамя и аз малко, ама съм донякъде по темата :oops:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 11 Яну 2026, 18:26

c04 написа:
kiko написа:От средата на миналата година поне не лепят тъпите гтп стикери. Но за гражданска ушев скоро ми се прави на интересен, че ми бил миналогодишен стикера :mhihi:

Сакън!! :mhihi: За такава глупост трябва да е някъв турбо сдухан милиционер

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 11 Яну 2026, 22:25

empar написа:
driver69 написа:
steeN написа:Изобщо не става дума за камиони, съвсем друг е проблема... за коли които са в чужбина.

а камионите къде са?
само първите 3 фирми имат сигурно над 2 хиляди влекача, познай колко е лесно да ги прибират (това визирах под прибират - от западна европа до Родината) и каква далавера секва сега

Нищо не секва, просто се променя схемата. :mrgreen:
Има как да се манипулират и тия снимки на рамата, не се вдъхновявайте излишно.

Схемата се променя може би за избрани топ 5-10-50 фирми.
Останалите бай Хой интернешънъл транспорт & пеймънт дилейшън - ще трябва да си връщат и другите камиони в Родината, за да минат ГТП.
Стъпка в правилната посока.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Яну 2026, 18:57

kiko написа:
c04 написа:

Сакън!! :mhihi: За такава глупост трябва да е някъв турбо сдухан милиционер

Мен ми писаха за непредставяне на талон на МПС, въпреки че колата беше под наем и представих договор с всички данни на автомобила + полица ГО и тн :dunno:

Относно прегледите аз забелязвам затягане на нещата поне на пръв поглед.
Бях миналата седмица с една от служебните в СБА: мериха грайфер на гуми (колата е с нови зимни и въпреки това мериха :kuku: ), колани (дали се закопчават и дали се затягат при опън), годност на аптечка + заверка на пожарогасител, абсолютно всяка една външна крушка провериха дали свети, чистачки + пръскалки и доста дълъг оглед на колата отдолу :shock: .
Бих казал, че отбиват номера предвид че колата е 3-4 годишна ама и на колите пред мен им гледаха всичко от-до :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Яну 2026, 19:13

Don_Diego написа:Мен ми писаха за непредставяне на талон на МПС, въпреки че колата беше под наем и представих договор с всички данни на автомобила + полица ГО и тн :dunno:

:shock: Да, аз като наемам там май никога няма талон. Какво искат тия ?
И как се решава този казус?
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 12 Яну 2026, 19:26

В моя случай от рент а кара казаха, че ще ми осребрят фиша :dunno:
Като връщах колата го занесох, бях го платил с намаление, показах платежното и ми възстановиха тия 24лв :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Яну 2026, 9:36

Е тва не е сериозна опция.

Иначе и аз трябва да минавам скоро преглед и се чудя дали ми се занимава с такива практици или за още 10мин да отида до СБА-то, в което преди години не ми запалиха двигателя даже :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 13 Яну 2026, 11:39

Всички сба май са вече стриктни (аз ходих в Люлин, брат ми в Овча Купел)…брат ми днес сутринта кара 39ката - същата процедура като при мен с новата кола :dunno:
Дори са отбелязали като забележка в талона за прегледа, че пожарогасителя не е заверен
Изображение

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 14 Яну 2026, 0:39

Аз обикновено си ходя при един познат, малко по-скъпо е ама ... гледат това онова, но не вярвам да ме върнат ако нещо не е наред :mhihi:
Колата си ми е наред, но там поне обикновено сам си я минавам канала, че мразя някви да ми се качват в колата :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 15 Яну 2026, 10:27

Между другото, не знам колко се дължи на ГТП, но ако погледнем София преди 2 години и сега, пушещите коли са намаляли драстично.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Яну 2026, 10:38

Не мисля. Дори ми се струва, че с годините се увеличават. Преди 5-10 години още имаше по-масово коли на газ, сега всичко е дизелче с изкормени екологии.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата