Емиграция и имиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Емиграция и имиграция

Мнение от zAcK » 09 Яну 2026, 16:17

От това, което чета, тая си го е търсила :bowdown:
И дори не разбирам как точно нормален човек ще тръгне да ги блъска и да не им изпълнява разпорежданията? :kuku:
И то не един или двама. Там имаше супер много АЙС агенти, та нещо не схващам?

Вероятно Джордана е на 101% прав, че тая е отишла там да ги блъска нарочно и да им създава проблеми :idea:

P.S. 100% има предистория с тая куха лейка и джипката й. Кой знае какво е творила да я заобиколят толкова агенти и коли :idea:

https://x.com/i/status/2009422711173607781
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 09 Яну 2026, 18:04

Аз съм скептичен към версията на федералните за тоя случай. Те ще се опитват естествено да прокарват такъв наратив, за да си оправдаят агента, ама не и се вписва в профила. Майка, която е оставила детето си на училище и отива да блъска агентите? Това и е в квартала, по маршрута да се прибере. Според семейството и никога не е била активистка и участвала в протести. Няма никаква криминална история и проблеми с властите преди това.
А това, че тия като ходят като гестаповци да тропат по вратите, отцепват района и ти крещят в лицето "DEINE PAPIERE" просто ескалира напрежението ненужно...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Яну 2026, 18:13

enigma написа:Аз съм скептичен към версията на федералните за тоя случай. Те ще се опитват естествено да прокарват такъв наратив, за да си оправдаят агента, ама не и се вписва в профила. Майка, която е оставила детето си на училище и отива да блъска агентите? Това и е в квартала, по маршрута да се прибере. Според семейството и никога не е била активистка и участвала в протести. Няма никаква криминална история и проблеми с властите преди това.
А това, че тия като ходят като гестаповци да тропат по вратите, отцепват района и ти крещят в лицето "DEINE PAPIERE" просто ескалира напрежението ненужно...

проблема на агента е, че е според мене е имал много сериозен птсд... преди няколко месеца някакъв го е влачил с пикап 20 метра и са му трябвали много шевове... явно му е държало мокро и тоя път е решил да не позволи да го влачат... което не го оневиява въобще, но си е фактор водещ до грубата му селска и непрофесионална проява
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Яну 2026, 18:32

Кое е непрофесионално? :mhihi: Аз се чудя как живееш в САЩ и викаш, че това е непрофесионално. Честно казано без да съм там, от толкова гледане на видеа, както съм виждал колко пъти за секунда нещата стават съвсем различни като картина и как куките го знаят това нещо и как действат, абсолютно няма да ми мине през акъла да не му изпълня полицейско разпореждане на тоя или който и да е полицай. Сега в дадена ситуация може би бих избягал с кола, не е чак толкова трудно ако познаваш района като съм гледал как ги водят и за носа понякога, но това в изключително редки случаи бих се пробвал, да кажем, че е възможно да ми мине през акъла, макар в 99% от случаите ако тръгнат да ме спират ще предпочета да спра. Обаче ченгето да ми каже да си покажа ръцете, да слезна от колата или нещо такова и да ме държи на мушка, а аз да се правя на 2.5...никакъв шанс. А тая ПАТКА, добросъвестната гражданка, която тръгна с мутренския джип да се опитва да му прави колата леш и да дава всичката газ назад, дали има повече от 2 мозъчни гънки в тая глава? Дали знае къде живее, дали е гледала какво се случва в тая страна в огромен брой от случаите когато те спре полицай и се правиш на луд? Нищо, че нали такива неща не стават често, само ги виждаме по тв всеки ден в определени периоди, през останалите в ю туб.
Та тая дали вижда според вас къде точно е ченгето отзад като дава всичката газ? Дали нямаше шанс да го блъсне? Дали в това неадекватно състояние с това тръгване да бяга нямаше шанс да блъсне и други хора? И какви имиграционни с тефтери ги изнервяли да ги питат за документи и статут? Ми много нервни бе. Аз ако живея на място с нелегални и имиграционните правят проверки, ще се радвам, че търсят такива за да ги разкарат, освен ако...не съм нелегален. :ok: Та какъв е проблема тогава? Ама разпалвали, ами сори, де обратите докараха шамани от разни острови, които им ядат котките, искат да ги разкарат сега. Да не говорим, че тая патка не я спират имиграционни, а обикновена полиция.
Аз ако съм на полицая и надупчвам скапания задник без да ми дреме на шапката, ако искат да ме гонят от работа после, не съм излезнал на пътя да се чудя тая ще ме блъска ли, ще вади ли някой оръжие от вътре докато бягат и дали ще ме стрелят. Стоят мирно и си показват документите, след като това е закона в уж законова държава, а не го спазват, като почват да се държат все едно са в Холивудски екшън, предпочитам да и надупча задника и да се прибера при семейството си, отколкото да рискувам тая да не свитне там като куче.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 09 Яну 2026, 18:44

Това с "мутренския" джип визираш сигурно видеото на Зак с бялата Г класа? Това е друг случай от миналата година на паркинг на някакъв хотел, няма нищо общо... и не е патка, а паток. :mhihi: https://www.youtube.com/watch?v=OLmCRK3Ebgs

За това как ще реагираш - да ти кажа едно е да гледаш, друго е да се окажеш в ситуация. В подобна ситуация (необучен) човек не рационализира, а реагира първосигнално. Някои замръзват, други бягат, трети оказват съпротива. Затова не е хубаво да поставяш хората във fight or flight mode, защото не знаеш какво ще се случи.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Яну 2026, 18:55

Е, може да е друго, аз вчерашното видео с онази другата го потърсих лично, ама това от Портланд не съм го търсил. И да, fight or flight mode...никога не знаеш какво ще стане. :yes: Като съм ги гледал от абсолютно никаква ситуация става смъртна опасност за ченгетата в много от случаите.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Яну 2026, 19:16

Аз съм скептичен към версията на федералните за тоя случай. Те ще се опитват естествено да прокарват такъв наратив, за да си оправдаят агента, ама не и се вписва в профила.
Някой и за по малко са гризнали дръвцето , не знам какво толкова се възпалихте от тоя случай при положение че очевидно тая ескалира ситуацията не се подчинява на полицейско разпореждане . Бяга с колата , блъска копа и т.н Много важно какъв и бил профила , доблестен американски гражданин ще съдейства и няма да ескалира . Време е да разберете че с анархията на Бидон е приключено един път за винаги ! :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Яну 2026, 19:22

Уж е приключено, ама постоянно циркове по новините :dunno: Сега идват и междинните избори, след които републиканците ще загубят долната камара... колко да е приключено.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 09 Яну 2026, 21:50

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 09 Яну 2026, 22:01

Аз го гледах, тази, че е неадекватна - да, ама за това да я убият е скандално. Тя очевидно искаше да избяга оттам. АЙС агентите не са полиция, не могат така да вадят хората от колите на случаен принцип. Тука не е репресивен режим, не може така да се държат с хората.
За птсд-то на агента разбирам, ама работата не му е била на улицата изобщо при това положение. Виновни са и ръководството, че са го пуснали пак навън...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 09 Яну 2026, 22:30

Къде не било репресивен режим, къде ? Верно ли го мислите това, точно уса?
Реторично е, нямам нужда от отговор. Топ държавата в света по хора в затворите , наричана страната затвор не била репресивна, ахаааасхохохо.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 09 Яну 2026, 22:49

Моджо написа:Къде не било репресивен режим, къде ? Верно ли го мислите това, точно уса?
Реторично е, нямам нужда от отговор. Топ държавата в света по хора в затворите , наричана страната затвор не била репресивна, ахаааасхохохо.

Аз поне го мисля, да. Защо според теб живея основно тук, а не в Швайц или дори Лихтенщайн ?
Стокхолмски синдром ? :dunno:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Яну 2026, 22:55

Защо според теб живея основно тук, а не в Швайц или дори Лихтенщайн ?
Защото ти харесва дивия запад , това е детската мечта на всички БГ мигранти . Пищови мустанги и си берат долари по дърветата ... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 09 Яну 2026, 23:12

Jordana написа:
Защо според теб живея основно тук, а не в Швайц или дори Лихтенщайн ?
Защото ти харесва дивия запад , това е детската мечта на всички БГ мигранти . Пищови мустанги и си берат долари по дърветата ... :mhihi:

Това същото го има в Швайц, даже по-богат избор от немските мустанги, които повече ми допадат :mhihi: Дори парите са повече като сметнеш ниските данъци. Та нещо друго трябва да е. В интерес на истината доста примамливо предложение ми е за там, но като теглих чертата за качество на живота като цяло - изборът е ясен.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 09 Яну 2026, 23:12

Тва е се едно по турско да питам бея или каймакамина дали си живеят добре. Ама ако ида да питам тия поробените сигурно друго ше кажат. То феодала си му е добре в замъка, тия навънка да се оправят. Фактите са че сащ са номер едно по затвори и хора в затворите, че има политически затворници (прикрити под друго обвинение), че се убиват хора денонощно за щяло и нещяло, обаче понеже мога да ида пред капитолия и да викам долу Бръмп, проблеми нема. Цветя и рози и развинтено въображение на нон уса цитизенс.
ПП. Трябва да е Бръмп, не е грешка. Иначе затвор.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата