Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Яну 2026, 15:32

Ще се събере бе, някои от нещата ще стоят по хладилника все пак. По-добре е ако някой ти го колене и си го вземеш с ясен произход. Да не говорим, че част от месото можеш да го смесиш с 50 на 50 телешко и да направиш истинска кайма за фризера пак.
А от храна пак може да се пести без да се гладува като готвиш повече у вас и не купуваш някакви готови неща и не ядеш по заведения, били те и от типа бързо хранене.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 05 Яну 2026, 15:34

Аз не забелязвам нещо храната да е поскъпнала пък нещо кой знае колко ако изобщо е поскъпнала. Разбира се, аз съм от плебса и пазарувам от лидело, фантастико и подобни масовки, без Кауфланд, ама и там може ако ми се разкарва.
И въпреки това има варианти. От поне 3 месеца сирене, кашкавал, масло си зимаме турски, от пазара, не от магазин. 15 кила сужуци съм си зел, от магазин и не са скъпи. Продават и хубаво месо ако искам. Половинка теленце, току що заклано, от човек..така че варианти има. Половинка прасенце имам пак от човек и те така. Е, иска се малко обикаляне, че едното е тука, другото там...ама ся. Ама освен от плебса съм и селянин та имам достъп до такиви благини :)))
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Яну 2026, 15:49

Аз имам и познат, който гледа прасета. Казаха ми и за телешко къде мога на място. Ама вкъщи основно аз ям и дори домашно/прясно... после ще си е замразено.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 05 Яну 2026, 15:52

Така е, ама нали е "домашно". Аз разлика не правя и предпочитам купено и прясно, ама ся...не ме питат. Освен това готвено не ям хич ама пак не ме питат :)))
Виж, капамата става в мултикукъра много добре. Това го ям :)))
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Яну 2026, 16:03

Аз не забелязвам нещо храната да е поскъпнала пък нещо кой знае колко ако изобщо е поскъпнала.
Не става въпрос дали е поскъпнала , а дали са скочили цените спекулативно . Щото във форума едва ли има човек който да му е скъпо на сегашните цени , според мен са дори неприлично ниски тоест всичко е ефтинджос .. :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Яну 2026, 16:08

Моджо написа: Аз разлика не правя и предпочитам купено и прясно

А бе бая разлика има. Ама като се замрази и смаляваме разликата. Виж, между различните месарници не правя много, ама дали е от месарницата или от Лидл - правя. Има и едно телешко от Ebag - Beef meat Velingrad - мръсен топ е 8) Телешко само от тях, нищо общо с каквото и да е друго. Една и съща рецепта - различно става.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 05 Яну 2026, 16:24

TNT написа:Аз имам и познат, който гледа прасета. Казаха ми и за телешко къде мога на място. Ама вкъщи основно аз ям и дори домашно/прясно... после ще си е замразено.

Буркани му е цаката. Да, половин към един ден игра е, ама после 1-2 години трае и е супер вкусно и бързо, отваряш буркана топлиш и ядеш.

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 05 Яну 2026, 16:28

1. Популярна автомивка на която съм клиент от 2008г.... в гаражите на МВР до Руски Паметник.

13.12.2025 - Външно измиване лек автомобил заплатих 24лв. - 12,27 евро.
30.12.2025 - Външно измиване лек автомобил заплатих 29,33 лева. - 15 евро.

2. Популярна верига бръснарници в София.

21.12.2025 - Мъжко подстригване - 45лв.
04.01.2026 - Мъжко подстригване - 25 евро - 50лв.

Положението е - тука ред няма, някой да светне лампата...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 05 Яну 2026, 17:57

TNT написа:С храната трудно. Всички на диета ли минаваме :mhihi: Или да гледаме прасета ? 8) Иначе един приятел ме навива да си разделим едно прасенце, ама не знам дали ще се събере по фризерите.

И с храната може - аз съм само на вода от събора :mhihi: Планирам да изкарам така до края на седмицата. Пълен бойкот :mhihi:
Иначе да купиш прясно месо и да го замразиш си е кощунство - или сушене (пастърма, суджук, цял бут и т.н.) или в буркани.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 05 Яну 2026, 19:12

drago_pavlov написа:Иначе да купиш прясно месо и да го замразиш си е кощунство - или сушене (пастърма, суджук, цял бут и т.н.) или в буркани.

Ако живееш в гората без ток и фризер - нямаш друг избор. Иначе вакуумирано месо е супер след замразяване. Трика е да го замразиш максимално бързо. Примерно, замразена риба е по-добре да се купува, защото е замразена веднага след лов и кормене.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Яну 2026, 19:14

При рибата е друго , замразяването убива паразитите . Дивата риба е почти всичката с подобни фичъри ..
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 05 Яну 2026, 22:48

b_u_b_o написа:
TNT написа:Аз имам и познат, който гледа прасета. Казаха ми и за телешко къде мога на място. Ама вкъщи основно аз ям и дори домашно/прясно... после ще си е замразено.

Буркани му е цаката. Да, половин към един ден игра е, ама после 1-2 години трае и е супер вкусно и бързо, отваряш буркана топлиш и ядеш.

Как половин ден, ние правим буркани и отнема цял ден и 5-6 човека , но зависи и от количеството де, ние си взимаме цяло животно.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Яну 2026, 22:59

Комбина написа:1. Популярна автомивка на която съм клиент от 2008г.... в гаражите на МВР до Руски Паметник.

13.12.2025 - Външно измиване лек автомобил заплатих 24лв. - 12,27 евро.
30.12.2025 - Външно измиване лек автомобил заплатих 29,33 лева. - 15 евро.

2. Популярна верига бръснарници в София.

21.12.2025 - Мъжко подстригване - 45лв.
04.01.2026 - Мъжко подстригване - 25 евро - 50лв.

Положението е - тука ред няма, някой да светне лампата...

Купи една машинка и някой да те подстригва, те се оляха, освен ако не си с коса на рок звезда от 80-те в което се съмнявам. :mhihi:

Домашното свинско има съвсем различен вкус, никога не го бъркам ако се опитат да ми пробутат купешко от някъде, нооооооо...зависи как и с какво е хранено прасето също. :idea:
Ако си е с тревичка от време на време, остатъци от манджи, черупки от яйца и най-вече ярма от пшеница, няма как да объркал вкуса. Ако е хранено с незнайни смески, смисъла е никакъв освен, че е прясно.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 06 Яну 2026, 0:42

Ще видя и аз скоро колко ще стане подстрижката, до сега беше 15лв.

Като нямаш много коса става още по-важно фризьора да може да прикрива дефекта. :ok:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 06 Яну 2026, 1:09

ivanski_2 написа:
b_u_b_o написа:

Как половин ден, ние правим буркани и отнема цял ден и 5-6 човека , но зависи и от количеството де, ние си взимаме цяло животно.

Как точно ги правите тези буркани :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата