Политическа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Политическа

Мнение от nickstorm » 22 Дек 2025, 22:57

Top Gun Maverick написа:Мисля, че имаме икономически теми, такива за бъдещето на ЕС или други подходящи, не знам какво общо има с политическата написаното по този начин за АЕЦ. :mrgreen:

Централата е на това дередже заради изцяло политически мотивирани решения. В случая повече би трябвало да ви притеснява следния абзац :arrow:
От АЕЦ „Козлодуй“ информират, че наличните резервни мембранни устройства са изпратени за анализ и проверки в две независими научни организации. След приключване на експертизите те ще бъдат монтирани на блока.

много ми е интересно, аджеба, кои са тези неназовани нАучни организации? :roll: Те специалистите не са ли на работа в АЕЦ-а по принцип? Или и там са вече лаладжии, пардон, заплатаджии?
Ами ако организациите решат, че тия мембрани не стават за монтаж, тогава какво? Ще искаме нови от Владимир Владимирович (пиша прав-б.а)? :mrgreen: :lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 23 Дек 2025, 1:43

nickstorm написа:
Top Gun Maverick написа:Мисля, че имаме икономически теми, такива за бъдещето на ЕС или други подходящи, не знам какво общо има с политическата написаното по този начин за АЕЦ. :mrgreen:

Централата е на това дередже заради изцяло политически мотивирани решения. В случая повече би трябвало да ви притеснява следния абзац :arrow:
От АЕЦ „Козлодуй“ информират, че наличните резервни мембранни устройства са изпратени за анализ и проверки в две независими научни организации. След приключване на експертизите те ще бъдат монтирани на блока.

много ми е интересно, аджеба, кои са тези неназовани нАучни организации? :roll: Те специалистите не са ли на работа в АЕЦ-а по принцип? Или и там са вече лаладжии, пардон, заплатаджии?
Ами ако организациите решат, че тия мембрани не стават за монтаж, тогава какво? Ще искаме нови от Владимир Владимирович (пиша прав-б.а)? :mrgreen: :lol:

:yes: Може да стигнем и да поискаме... Абсолютно политически решения. Този блок направо да го спират! :ok:
:mhihi: Ако се вярва на тази публикация (да се абстрахираме, че този е политик), понеже сме големи дяволи май ще си платим за дяволъка. Не случайно не споменават кои са тези лАбАрАтории.
:mhihi: Направо да поръчват от алиекспрес - там може да са по-читави, ама те пък китайци и пак няма да е политически коректно и от там да вземат :mhihi:
https://www.facebook.com/TodorovYH/posts/аец-козлодуй-публикува-съобщение-че-6-ти-блок-спира-за-ремонт-на-15-декември-все/4186955924888224/
Код: Избери целия код
АЕЦ Козлодуй публикува съобщение, че 6-ти блок спира за ремонт на 15 декември. Все още липсва официална информация за възникналия проблем.
Налице е обаче последователност от факти, които поставят под сериозно съмнение действията на ръководството на централата и начина, по който е извършен последният ремонт.
Пропускът през мембраната на сепаратор-паропрегревателя е констатиран на 11.12.2025 г., но само три дни по-рано, на 08.12.2025 г., е утвърдено техническо решение № 6517 за „внедряване на алтернативни мембрани“, включително промяна на материала от оригиналната руска стомана 12Х18Н10Т към стомана 1.4310.
Всяка промяна на проектно оборудване в АЕЦ задължително се предхожда от техническо решение, а не се документира постфактум. Именно тук възниква ключовият въпрос: защо е взето решение за промяна на мембрана само 2-3 дни преди повредата?
Единственото логично обяснение е, че мембраната е била сменена с алтернативна още по време на годишния ремонт, но документацията за това се оформя едва след настъпването на проблема.
Ако това се потвърди, е налице грубо нарушение на правилата, включително въвеждане на компонент с различни материални характеристики от проектните без предварително одобрение. Разликите между стоманите 12Х18Н10Т и 1.4310 може да изглеждат малки на хартия, но поведението им при циклични натоварвания и термомеханичен стрес не е идентично. Такова несъответствие би могло да доведе до разкъсване на мембрана при напълно нормално налягане, каквото всъщност се е случило.
Хронологията, съчетана с необяснимата тишина от страна на ръководството на АЕЦ Козлодуй и липсата на официална информация, създава основателни подозрения за опит за прикриване на нерегламентирана промяна в оборудването. Ако техническото решение е оформено след монтажа, това означава, че ядрената ни централа се експлоатира в условия на груби нарушения на правилата и добрите практики.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Дек 2025, 21:22

За кво да късам ризи, само ми увеличавате продажбите на йодни таблетки с тия паникьорствания :lol: Давайте в същият дух.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Дек 2025, 0:52

Добре де, сега оня със зелените чорапи ли ще е новият месия? Всички го гледат с надежда и любов .... На Барека мед му тече от устата, като спомене името "Радев".
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 24 Дек 2025, 1:48

Да, друга алтернатива няма.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Дек 2025, 9:54

Аз като ви казвам от години да си направи една форумна партия. Като се замислиш толкова експерти в толкова различни области със сигурност няма в Парламента и слугинажа му :mhihi:

Майтапът настрана, ама ще се родят доста добри идеи, особено що се касае до пътната безопасност. Въпросът е, че реално май никой не го вълнува толкова нагоре по етажите и само ще си лаем пак. А и няма да има политическа воля у съформуците да се рекламираме, макар да сме на няколко континента. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 24 Дек 2025, 10:05

BMW_POWER написа:Добре де, сега оня със зелените чорапи ли ще е новият месия? Всички го гледат с надежда и любов .... На Барека мед му тече от устата, като спомене името "Радев".

Суверена си пада по генерали :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 24 Дек 2025, 15:01

Ние първо няма да отидем да гласуваме за нас си, та чак и да мислим, какво ще правим после с властта...

Ген Z-тата дори не знаят какъв е този чин! Решат ли да гласуват масово младите (под 30-35г), тези в парламента сега си отиват! Повече са от купените и държавната администрация взети заедно!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Дек 2025, 17:58

Тия дни гледах едно интервю с тоя дето го спрягат да смени Вучич в Сърбия. Еми човека е професор в инжинерна специалнст, не обичайните ала бали, преподавал в Харвард и Карнеги. Говори добре, мисълта му тече гладко, не знам дали е читав като човек, ама поне не е галфон. Ние обаче си теглим към пагона и от пожарникара ще се набием на военния. :banghead: Всъщност какви ги говоря, та те и двамата имат защитени докторски степени, извинявам се много все го забравям щото като ги чуя да говорят и все лай... аа така де, мъдрости им излизат от устите :censored:

Проблема ни е, че гласуваме за месии, вместо за програми и идеи. Искам да гласувам за партия която да има ясна програма, обещаваме да оправим това и това, по този и онзи начин до тогава, точка. И всеки месец да ми се отчитат, направили сме това, следва това и тн. И ако не правят обещаното следващите. А ние какво имаме - всеки се рекламира с това, че другите били по-лоши. Нямаме програми имаме обвинения за опонентите. Дори едни ДБ на които симпатизирах преди 10тина години когато се появиха, точно защото се опитаха да имат програмен подход и се кълняха в десни възгледи, спряха и почнаха и те и засвириха на популистичната струна, после се събраха с пп-тата и съвсем отекоха. Ама най-тъжното е, че г/д спирането на правенето на истински политики и вдигането на рейтинга им съвпадна. Тоест народа не търси политики и консистентност, търси кресливци по телевизора и сеир с лотки на сараи или ежене в и около парламента... Та извода е ясен на всички тук, получаваме това което сме си заслужили като управници, да са ни честити новите като старите, които и да са :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M57, N52, S65

Мнение от tintirimintiri » 24 Дек 2025, 18:08

Ти за да има национална стратегия и защитаване на Българските интереси, и отчет какво е направено, първо трябва изцяло да се изчистим от сегашните..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Дек 2025, 18:35

Тия дни гледах едно интервю с тоя дето го спрягат да смени Вучич в Сърбия. Еми
човека е професор в инжинерна специалнст
, не обичайните ала бали, преподавал в Харвард и Карнеги. Говори добре, мисълта му тече гладко, не знам дали е читав като човек, ама поне не е галфон. Ние обаче си теглим към пагона и от пожарникара ще се набием на военния. :banghead: Всъщност какви ги говоря, та те и двамата имат защитени докторски степени, извинявам се много все го забравям щото като ги чуя да говорят и все лай... аа така де, мъдрости им излизат от устите :censored:
Тука наскоро мина един такъв професор...Дренков !!!! Тия "професорите" са по зле и от другите като политици . Естествено има изключения , професурата в областа на юридическите науки е доста пригодна за политиката . Типичния пример от историята : кръволока професор Ал. Цанков .
България си харесва партиите от вождистки тип , няма ли вожд индианците превръщат кочината в истинска кочина .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Дек 2025, 19:02

Това идва от другото, че много сме подвластни още на комунизма като нация. Ти нали виждаш, че навсякъде не се казва 80-те, 70-те или 60-те, а се нарича по бай Тошово време. :dunno: В смисъл вожденското е от там заседнало до ден днешен. Никой не вика като управляваха СДС, ами казва Иван Костов като беше. Никой не вика БСП, ами Станишев, преди това Жан Виденов съсипал България. :help: Как може един човек в партия, която тогава още си беше с чиста номенклатура да съсипе нещо сам?
После царя сам. Абе тоя пък крадльо имаше най-голям брой по-малки крадльовци край себе си защото изобщо си нямаше на идея какво се случва в тази държава. Та той български не говореше и беше малко по-добре от Джо Байдън.
За Боко да ми кажеш, че сам вече правеше нещо...повече мога да се съглася, но и той даваше не малки огризки на всякакви край себе си, иначе няма как да остане толкова време на върха.

Бубо, като казваш ДБ, аз преди бая години също го харесвах този Христо Иванов и бях на крачка да гласувам за него, понеже ми навяваше огромна доза интелигентност. Както и да е, мина това време, те се самоубиха с това влизане с ПП и особено след като Бойко го прегърна и буквално обезличи, направо претопи. :help:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Дек 2025, 19:54

Това идва от другото, че много сме подвластни още на комунизма като нация. Ти нали виждаш, че навсякъде не се казва 80-те, 70-те или 60-те, а се нарича по бай Тошово време. :dunno:
А щото за царо не се говори така ...Десетилетия наред монархията на кобургите се гаври с българския народ . Че накрая и партия им направиха НДСВ , да се навеждат на унучето на царо . Коскоджа ми ти професори се надупили като прридворни слуги да лижат подметките на кобурга . Добре че изчезна тоя тумор от политическата карта на България .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Предишна

Назад към Извън Темата