България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Това правя, после ми благодарят и се извиняват публично.
Другият пикочник, дето караше с 300 по околомръсното, е глобен за 2 дрифта + бягство от ПТП. 6300лв, 2г без книжка.
Другият пикочник, дето караше с 300 по околомръсното, е глобен за 2 дрифта + бягство от ПТП. 6300лв, 2г без книжка.

Последна промяна blacksapphire на 24 Дек 2025, 3:01, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
https://trafficnews.bg/plovdiv/biznesme ... 9ovrM3Xlgw
Още един в затвора
Бизнесменът Аднан Юсеинов отива в затвора за мелето с две жертви край Пловдив
Още един в затвора

empar написа:alx написа:seimo написа:Днес имам чувството че всички олигофрени бяха на пътяПримерно за 200км извънградско съм решил да изпреваря трима които се влачат с 70 като и трите пъти ми се налага да вдигам 120-130 щото идиотите дават гас като за последно като ги изпреварват. Тва явно е няква нова мода че все по често ми се случва.
една от причините да обичам 1000-коньови електрички- изпреварването въобще не се "регистрира" от изпреварвания... камо ли да има време да направи каквото и да е било
но по празниците навсякъде по света качеството на шофиращите пада значително. забелязал съм го тука, в азия, в латинска америка... универсално е...
Св.Алехандро, много се извинявам за глупавия въпрос, но за да изпревариш „нерегистрирано“ някого каращ със 70 с колко терминална скорост се случва въпросната маневра? Да оставим настрана колко е законно и БЕЗОПАСНО, да оставим настрана и колко е възможно да не те отрази изпреварвания, освен ако не спи, но нали си светило! Хайде да ни обясниш!
пп. Имам същите наблюдения като колегата по-горе от няколко месеца. На всякото второ-трето каране по северната дъга на околовръса в София ми се налага да раздавам кикдауни в последния момент, щото Муню му е малка пишката и/или е дремал до преди да тръгна да го изпреварвам.
Мисли го така- някой си кара зад тебе 1000 коня електричка на двупосочно и решаваш, че не ти харесва цвета на колата му и ще му играеш сечено- един вид като тръгне да изпреварва и ще дадеш газ- както каза колегата че му дават газ като изпреварва- което ме накара да изкоментирам. Та решаваш да не го пускаш и контролно поглеждаш в огледалото за задно и… установяваш, че онзи вече не е там а е на 100 метра пред тебе…. И ти изобщо не си от регистрирал като електричката се е набрала от 80 зад тебе до 120 за 2 секунди в пълна тишина. И така.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Той има и двете.
Аз пък обичам да им изръмжа на такива, това с тишината е нож с две остриета, че малко не те чуват хич и първоначално не знаят, че отлиташ. Докато с другата като ги препарираш леко близо до огледалото си е много хубаво ако преди това е решил да ти дава газ умишлено като види, че ще минаваш. За бърза кола за мен е почти задължително да си с ярък цвят кола или необичаен такъв. Тогава те виждат много добре отдалеч, ако си по-близо яркият цвят отличава агресивната форма на колата и резултата е, че обикновено никой и по никакъв повод не ти се напъва като в много от случаите дори дърпат леко вдясно. Забелязал съм, че със също толкова бърза кола, но скучен черен или сив цвят кара хората да не те отразяват масово и много от тях се амбицират яко тръгнеш да ги изпреварваш. Затова...цветът си е цвят и нищо друго не го замества, ако ще и 8000 коня драгстер да караш. Разбира се бързата кола си е бърза и ако държиш дистанция както е редно, в момента в който свърши насрещното движение и дадеш газ, няма как този отпред да реши, че амбицирането ще помогне. Просто го заобикаляш, изпреварен няма. То и заобикаляне няма, само смяна на лента все едно подминаваш дупка.
Яркият цвят действа уникално добре и за насрещните, особено ако някой не може да ти прецени скоростта, но е решил да се амбицира. Буквално съм ги виждал много пъти как аха да тръгне, но се връща в лентата си. И разбира се даже се усмихват в повечето случаи и тези, които изпреварваш и тези насреща ако колата е хубава и с цвят, тоест направо променяш настроението им, от там и толерантността. Разбира се изключвам числото киселяци или крайни моралисти или пък ако все пак нещо в повече си направил да ги притесниш.
Та за пореден път - цветът си е цвят и алтернатива няма!
Пример от преди малко, един тука, който каквато и лагерници да кара, все много бърза за на ***ка си нещо си там. И сега си взел малко по-така кола като динамика Пасат CC. Черен обаче, гледам го много засилен отзад и мига, мига, мига, БЕЗ да има коли на километър напред, нито аз да съм застанал в платното му, на завой с добра видимост ме изпревари близо до огледалото ми, на непрекъсната, на 50 със знак животни(виждал съм блъснати кучета и две крави тук, коне, кози, кокошки, котки)като набра поне 140. Та този ако не беше мигането щях да му забележа ретро опечените фарове доста по-късно, а черното чак като е близо вече с тази скорост. Ако е с ярък цвят то ти дава силен контраст в огледалото.
Аз пък обичам да им изръмжа на такива, това с тишината е нож с две остриета, че малко не те чуват хич и първоначално не знаят, че отлиташ. Докато с другата като ги препарираш леко близо до огледалото си е много хубаво ако преди това е решил да ти дава газ умишлено като види, че ще минаваш. За бърза кола за мен е почти задължително да си с ярък цвят кола или необичаен такъв. Тогава те виждат много добре отдалеч, ако си по-близо яркият цвят отличава агресивната форма на колата и резултата е, че обикновено никой и по никакъв повод не ти се напъва като в много от случаите дори дърпат леко вдясно. Забелязал съм, че със също толкова бърза кола, но скучен черен или сив цвят кара хората да не те отразяват масово и много от тях се амбицират яко тръгнеш да ги изпреварваш. Затова...цветът си е цвят и нищо друго не го замества, ако ще и 8000 коня драгстер да караш. Разбира се бързата кола си е бърза и ако държиш дистанция както е редно, в момента в който свърши насрещното движение и дадеш газ, няма как този отпред да реши, че амбицирането ще помогне. Просто го заобикаляш, изпреварен няма. То и заобикаляне няма, само смяна на лента все едно подминаваш дупка.
Яркият цвят действа уникално добре и за насрещните, особено ако някой не може да ти прецени скоростта, но е решил да се амбицира. Буквално съм ги виждал много пъти как аха да тръгне, но се връща в лентата си. И разбира се даже се усмихват в повечето случаи и тези, които изпреварваш и тези насреща ако колата е хубава и с цвят, тоест направо променяш настроението им, от там и толерантността. Разбира се изключвам числото киселяци или крайни моралисти или пък ако все пак нещо в повече си направил да ги притесниш.
Та за пореден път - цветът си е цвят и алтернатива няма!
Пример от преди малко, един тука, който каквато и лагерници да кара, все много бърза за на ***ка си нещо си там. И сега си взел малко по-така кола като динамика Пасат CC. Черен обаче, гледам го много засилен отзад и мига, мига, мига, БЕЗ да има коли на километър напред, нито аз да съм застанал в платното му, на завой с добра видимост ме изпревари близо до огледалото ми, на непрекъсната, на 50 със знак животни(виждал съм блъснати кучета и две крави тук, коне, кози, кокошки, котки)като набра поне 140. Та този ако не беше мигането щях да му забележа ретро опечените фарове доста по-късно, а черното чак като е близо вече с тази скорост. Ако е с ярък цвят то ти дава силен контраст в огледалото.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
alx написа:
Карам си аз, караш си ти, за по-лесно ще предположим, че сме един до друг, ти с три пъти по-мощен, движим се с 80 и внезапно и двамата ще ускоряваме чорбаджийската.
При 80-120, я направиш 3 коли разлика напред, я не.
Жив и здрав, желая ти весели празници и догодина да си припомниш математиката за 4ти клас.
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
empar написа:alx написа:
Карам си аз, караш си ти, за по-лесно ще предположим, че сме един до друг, ти с три пъти по-мощен, движим се с 80 и внезапно и двамата ще ускоряваме чорбаджийската.
Жив и здрав, желая ти весели празници и догодина да си припомниш математиката за 4ти клас.
И след третата такава дръпка спира да зарежда 40 мин. ,щото тока го нема
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
https://btvnovinite.bg/bulgaria/srabski ... nimki.html
А сръбските цървулковци кога ще ги спираме тук да ни връщат обратно парите в нашата икономика? И онези "германци" от горе и тях? Ние ли сме най-простите? Всички ще шпорят у нас, всякакви скапани тираджии и гурбетчии, всякаква паплач минаваща да ходи по почивки в Гърция и да харчи пари там, да стига бързо карайки както дойде и накрая няма да си плащат?
Или защото нас ни доят, стрижат ни вълната и ни режат месо от крайниците с тези камери сме достатъчни на МВР да се издържа?
Че и кажи-речи безплатни винетки им предоставихме с тези дневните, което в честно, ама айде да ги глобяват вече и за скорост, няма ушев само мен да дебне маскирал камерата с храсти, парцали, мантинели, пътни знаци, пътни заграждения, коли, капвания по мостове, патрулките скрити все едно танк дебнещ от засада...
Аааааааааа, справедливост малко от малко трябва. Румънският циганин лятото прави ПТП на Хаинбоаз и го затваря, почват да минават от тук като гламави на орди или пък някой малоумен религиозен фес с тир да събере някоя бензиностанция или да затвори и той някой проход защото закъснява да си закара стоката.
Я да вземат и те да оставят по 50-500 евро глоби тука, нека си бързат после както преценят.
А сръбските цървулковци кога ще ги спираме тук да ни връщат обратно парите в нашата икономика? И онези "германци" от горе и тях? Ние ли сме най-простите? Всички ще шпорят у нас, всякакви скапани тираджии и гурбетчии, всякаква паплач минаваща да ходи по почивки в Гърция и да харчи пари там, да стига бързо карайки както дойде и накрая няма да си плащат?
Или защото нас ни доят, стрижат ни вълната и ни режат месо от крайниците с тези камери сме достатъчни на МВР да се издържа?
Че и кажи-речи безплатни винетки им предоставихме с тези дневните, което в честно, ама айде да ги глобяват вече и за скорост, няма ушев само мен да дебне маскирал камерата с храсти, парцали, мантинели, пътни знаци, пътни заграждения, коли, капвания по мостове, патрулките скрити все едно танк дебнещ от засада...Аааааааааа, справедливост малко от малко трябва. Румънският циганин лятото прави ПТП на Хаинбоаз и го затваря, почват да минават от тук като гламави на орди или пък някой малоумен религиозен фес с тир да събере някоя бензиностанция или да затвори и той някой проход защото закъснява да си закара стоката.
Я да вземат и те да оставят по 50-500 евро глоби тука, нека си бързат после както преценят.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Въпроса на колегата по-горе беше много майсторски оставен без отговор
... Нормално!
В Сърбия нали спираха нарушители и ги пращаха в най-близкия съд и от там в банката за плащане на глобата? Сега вече не е ли така? В Гърция също започвали да пращат снимките по границите и плащане преди да напуснеш! В БГ какво чакат? Нали искат пари? Ето ти го!
През двата работни дена в Пловдив движението беше брутална отврат! Откъде толкова сган, нямам представа! Малоумна идиотия! И не ходят ли на работа през работно време, а обикалят из улиците?
В Сърбия нали спираха нарушители и ги пращаха в най-близкия съд и от там в банката за плащане на глобата? Сега вече не е ли така? В Гърция също започвали да пращат снимките по границите и плащане преди да напуснеш! В БГ какво чакат? Нали искат пари? Ето ти го!
През двата работни дена в Пловдив движението беше брутална отврат! Откъде толкова сган, нямам представа! Малоумна идиотия! И не ходят ли на работа през работно време, а обикалят из улиците?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Каква работа, всеки взел отпуски, че да им се сливали дните(които така или иначе са слети)на Кауфланда вчера ми разправят как колите за навътре нямало място да влезнат на паркинга и чакали.
Имах предвид, че много гурбетчии се върнаха за празниците, а особено в Пловдив с тая махала има толкова сган, която иначе в няма, че само тя ще ви блокира онази улица с коловози наречена околовръстно.
Не са почнали БТВ новините още, довечера очаквам доста изненадани от зимата, която е дошла неочаквано на Коледа и как може от 15 градуса да идем на снежец.
По проходите вече викат имало сняг, ама следващите дни се очаква да слезе и доста по-надолу.
Имах предвид, че много гурбетчии се върнаха за празниците, а особено в Пловдив с тая махала има толкова сган, която иначе в няма, че само тя ще ви блокира онази улица с коловози наречена околовръстно.
Не са почнали БТВ новините още, довечера очаквам доста изненадани от зимата, която е дошла неочаквано на Коледа и как може от 15 градуса да идем на снежец.
По проходите вече викат имало сняг, ама следващите дни се очаква да слезе и доста по-надолу.
empar написа:alx написа:
Говоря образно бе човек.. идеята ми беше, че настъпваме двамата и аз те подминавам като бърз влак преди да си осъзнал да ми правиш сечено дет се вика… Човек които не е карал много мощна електричка просто не може да осъзнае колко по- бърза е от една нормална бензинова кола.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Слаба работа - ако караш истинска хиперкола можеш да изкривиш времето и пространството озовавайки се пред него в т-2 т.е. 2 секунди преди да те е видял. 

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Да ама Ганчо знае че с черната Гега някой може да слезне да му изкриви физиономията та няма хепиркари, няма електрокари 

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
empar написа:При 80-120, я направиш 3 коли разлика напред, я не.
Забравяш нещо:
На ДВГ-то му трябва някакво време, да върне предавка, да вдигне обороти, да влезе в бууст.
При електрокара тези неща отсъстват. И всичкият торк го имаш при обороти близки до нула , щото електромагнитното поле , дето го прави този торк си е налично преди да си натиснал педала на газта.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Много обичам да се телепортирам ама иначе карам бавно…
Сега пак ще ми кажат, че нищо не разбирам ама да си кажа…мощната кола колкото лесно те вади от ситуация, също толкова лесно те и вкарва в такава
Та имайте едно наум като се телепортирате с хилядолетните соколи
Сега пак ще ми кажат, че нищо не разбирам ама да си кажа…мощната кола колкото лесно те вади от ситуация, също толкова лесно те и вкарва в такава
Та имайте едно наум като се телепортирате с хилядолетните соколи