Политическа
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Политическа
Много скъпо стана купуването. А и много на често избори. Преди години се говореше за 30-50лв на глас, на последни избори се говореше за 300-500лв
Преди с 5000лв взимаха 100 гласа, сега с 5000лв взимат 15
И освен това почнаха да се дават всяка година, че и по 2-3 пъти. А сега, ако скокне избирателната активност, хептем ще се спъхнат някои партии. С машини няма да се попълват и ръчно преференции, както видяхме на клипове от предишните години. С тея преференции е голяма игра да се избута някой напред.
Преди с 5000лв взимаха 100 гласа, сега с 5000лв взимат 15
И освен това почнаха да се дават всяка година, че и по 2-3 пъти. А сега, ако скокне избирателната активност, хептем ще се спъхнат някои партии. С машини няма да се попълват и ръчно преференции, както видяхме на клипове от предишните години. С тея преференции е голяма игра да се избута някой напред.- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Това в същност е още една причина да видим поредица от избори, а конкурента да си трае през това време. Сега разбирам, защо определени партии се оплакват, че изборите били голям разход за държавата 
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Сега в евро ще стане още по скъпо ...300лв преди 300 евро сега за 1 глас . Сирьенето стана 15 евра ... 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Тоя филм с всичко ще става по-скъпо... то вече стана. По другите теми само коментираме кой откъде поръчал нещо. Тоя месец наведнъж взех 3 кашона от Амазон.де
Вече не сме 2010-2012, цените в Гърция да са същите, ама в евро. 3лв бира = 3 евро бира. Ся като сменим и ние валутата, ще ги поизравним и подминем. По ресторанти доста държави подминахме, по имоти също настигаме и подминаваме. Скоро тръгнах да поръчвам пица, Мистър Пица 30лв
Да не говорим, че ми е писнало от брокерски сравнения "столица със столица". Ебати столицата, в Пирот в Сърбия има по-хубави тротоари
Както се вижда, ГЕРБ изгубиха изборите в доста от големите градове. София, Варна и за малко и Пловдив. Само районни кметства загубиха. Ся показно не се чисти. За съжаление, скоро не виждам как ще стане правителство, което да изкара пълен мандат.
Вече не сме 2010-2012, цените в Гърция да са същите, ама в евро. 3лв бира = 3 евро бира. Ся като сменим и ние валутата, ще ги поизравним и подминем. По ресторанти доста държави подминахме, по имоти също настигаме и подминаваме. Скоро тръгнах да поръчвам пица, Мистър Пица 30лв Както се вижда, ГЕРБ изгубиха изборите в доста от големите градове. София, Варна и за малко и Пловдив. Само районни кметства загубиха. Ся показно не се чисти. За съжаление, скоро не виждам как ще стане правителство, което да изкара пълен мандат.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Специално за агнешките главички , добре е да осмислят факта какви са реалностите в България ....
https://www.youtube.com/watch?v=Y6cpqSe2n6M
https://www.youtube.com/watch?v=Y6cpqSe2n6M
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Мда, много полезно видео и се вижда как Петков говори убедително, не изглежда да лъже. Много готино как ги слага в един куп всичките политици и юпитата и Боко и Шиши. Исках Дани да засегне темата с Копейкин преди време когато скочи да се "бие" едва ли не с Цънцарова в ефир защото била поръчкова.
Ти не си ли поръчков бе Копейкин? Да не ти измислих аз прякора?
Много е готино, аз съм анти-ваксър, ама ще се ваксинирам.
Винаги мине било все тая кой е за и против ваксините, обаче като казва нещо да си стои зад думите. Този случай беше епик фол за копейките и от тогава не могат да и простят.
Сега да кажа лично аз, че не я харесвам Цънцарова.
Но това не е причина да искам да я махнат и ако е махната защото не си върши добре работата или защото концепцията на телевизията се измества изцяло към говорителка такава както казва Петков във видеото, това не е хубаво. Според мен ако са искали да я махат поради някаква причина, трябваше да е далеч след протестите и далеч след сложната политическа история/истерия. Сега ще я канонизират от някоя друга телевизия и ще лае още по-агресивно.
Ако е махната пък само защото задава неудобни въпроси съм категорично против защото това е цензура. Виждаме, че и във форума не се харесва цензурата, та няма как в едно общество да е харесвана ако претендира за демокрация. Ако в една държава или общество(без значение гражданско или обединено от някаква кауза или хоби както сме тук)ако хората се страхуват да изкажат дадено мнение по каквато и да е тема поради причина, че няма да се харесва на властимащите, това е диктатура. В този ред на мисли аз не искам Цънцарова или някой друг да бъде цензуриран.
Иначе разбрах защо Йетел има толкова реклами по БТВ, собствениците били едни и същи.
Това с Кредисимо, че скокнали защото БТВ разследват някаква фарма компания, която се оказала с един и същи собственик с тях също не го знаех.
Винаги съм ги мразел тези компании за бързи кредити, сега още повече като знам, че са обвързани с фарма компания, която прави мизерии.
И нали чухте, на някой политик не му харесва нещо в БТВ, звъни на Петков, отрязват го, звъни на изпълнителния директор, отрязват го, звъни на компанията собственик да протестира и да налага цензура.
Не на цензурата! Сега статуя ще и направят на тази.
Винаги мине било все тая кой е за и против ваксините, обаче като казва нещо да си стои зад думите. Този случай беше епик фол за копейките и от тогава не могат да и простят. Сега да кажа лично аз, че не я харесвам Цънцарова.
Ако е махната пък само защото задава неудобни въпроси съм категорично против защото това е цензура. Виждаме, че и във форума не се харесва цензурата, та няма как в едно общество да е харесвана ако претендира за демокрация. Ако в една държава или общество(без значение гражданско или обединено от някаква кауза или хоби както сме тук)ако хората се страхуват да изкажат дадено мнение по каквато и да е тема поради причина, че няма да се харесва на властимащите, това е диктатура. В този ред на мисли аз не искам Цънцарова или някой друг да бъде цензуриран.
Иначе разбрах защо Йетел има толкова реклами по БТВ, собствениците били едни и същи.
Винаги съм ги мразел тези компании за бързи кредити, сега още повече като знам, че са обвързани с фарма компания, която прави мизерии. И нали чухте, на някой политик не му харесва нещо в БТВ, звъни на Петков, отрязват го, звъни на изпълнителния директор, отрязват го, звъни на компанията собственик да протестира и да налага цензура.
Не на цензурата! Сега статуя ще и направят на тази.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Единствената причина да махнат тая малка,руса маймунка е …. защото БтВ се мести в ютуб.В момента създават една история за корупция , уволнения , Венелин излиза и говори така с харизма … ся ще я дъвчат 5 - 6 дена.Кедъра ще напише нещо за това , оня Сиромахов и той и хоп канала на марийка ще стартира с едни 15 - 20к гледания.

Единствения проблем с тая измислена журналистка е че много закъсняха да я махнат. Като цялото БТВ между впрочем. Според мен обаче е някъв жалък опит да си вдигнат рейтинга.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Стинка, имаш ли още ризи за късане или да ти пратя някоя?
https://nova.bg/news/view/2025/12/21/52 ... %BA%D1%82/
Причината за по-ранното извеждане на блока от експлоатация е установен допълнителен дефект при подготовката за планираното спиране на 22 декември. Освен защитното мембранно устройство на сепаратора-паропрегревател на турбината, за което беше съобщено в петък, е констатирана неизправност и в още едно защитно устройство от същия тип.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Шести блок на АЕЦ „Козлодуй” ще бъде спрян на 21 декември.
a few moments later.....
Кучи студ: Живакът пада до -20 градуса към края на месеца
Jordana написа:Шести блок на АЕЦ „Козлодуй” ще бъде спрян на 21 декември.
a few moments later.....Кучи студ: Живакът пада до -20 градуса към края на месеца
Я кажи за тия мембрани, като експерт по атомната енергетика, какво е толкова сложно да се сменят ?
Не съм чувал тук американски реактор да го спират за такива глупости.
Аз все си мислех, че е като да си смениш филтъра на климатика

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Вашите реактори са стария модел , като тези във Фукушима . Този нашия е нова мембранна технология , но трябва да се спре фюжъна за да се пипа в реактора . Така че когато Ви напреднат технологиите , ще имате и мембрана за смяна . А климатици недей споменава че видяхме какви ползвате там - от абитурентската на Пелоси ..Не съм чувал тук американски реактор да го спират за такива глупости.
Аз все си мислех, че е като да си смениш филтъра на климатика

- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
nickstorm написа:Стинка, имаш ли още ризи за късане или да ти пратя някоя?![]()
Причината за по-ранното извеждане на блока от експлоатация е установен допълнителен дефект при подготовката за планираното спиране на 22 декември. Освен защитното мембранно устройство на сепаратора-паропрегревател на турбината, за което беше съобщено в петък, е констатирана неизправност и в още едно защитно устройство от същия тип.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Мисля, че имаме икономически теми, такива за бъдещето на ЕС или други подходящи, не знам какво общо има с политическата написаното по този начин за АЕЦ.
Какво е това движение 3-ти март? Провъзгласявали Радев за неформален лидер, каквото и да значи това.
Искат да правят рейтинг на негов гръб, ама той се разграничи рязко и бързо.
Явно са поредните националисти, които ще влизат в парламента.
Какво е това движение 3-ти март? Провъзгласявали Радев за неформален лидер, каквото и да значи това.
Явно са поредните националисти, които ще влизат в парламента.
In God we trust, all others we track.