X5 G05 40i - болежки, екстри, силни/слаби страни и т.н.
Модератор: Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Re: X5 G05 40i - болежки, екстри, силни/слаби страни и т.н.
msi200 написа:Ако искате 100% да се опазите от проблеми с раздатката, си сложете 4 еднакви джанти и гуми.
До колкото съм чел по американски форуми и това не е гаранция.
Понеже доскоро и аз търсих Х5 г05 за семеен детевоз, но с две малки деца - върви и седни в някое преди да правиш каквото и да е. Аз даже бях потвърдил едно, жена ми седна отзад, както би седяла по средата между два детски стола и размаха пръста, та сега х7 с изпънати докрай назад втори ред седалки
Зависи от нуждите, но вървете и седнете в някое, да няма после разочарования... и не на пружини!
Зависи от нуждите, но вървете и седнете в някое, да няма после разочарования... и не на пружини!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
grkv написа:Понеже доскоро и аз търсих Х5 г05 за семеен детевоз, но с две малки деца - върви и седни в някое преди да правиш каквото и да е. Аз даже бях потвърдил едно, жена ми седна отзад, както би седяла по средата между два детски стола и размаха пръста, та сега х7 с изпънати докрай назад втори ред седалки![]()
Хах, колега, ти ме замисли доста
Е толкова ли пък да няма място по дължина, 'баси?
Ти верно, че слизаш от F01, доколкото помня, ама... Определено ще потърся да поседнем след твоето мнение, благодаря
Вчера, по повод коментара ти, седнах отзад в F10, и си има предоволно място, седейки в средата - едно 10 сантиметра от коленете ми до седалките, при положение, че предните седалки бяха дръпнати доста назад. 1.75 съм висок, жена ми - 1.60. В Черокито ми е по-малко мястото, и жена ми не се оплаква... уж
Сега, не знам дали мога да сравнявам F10 с G05, но ще съм жестоко учуден, ако има драстична разлика с F10
Ако си прав, това ще е една възможност да убедя жена ми да търсим G30 вместо G05
Тя държи на джип, понеже си мисли, че е по-просторно, пък на мен, като че ли ми се кара повече 5-ца
Иначе и аз предвиждах да търся X07, но е твъъърде огромен, и не виждам смисъл. И не ми харесва на външен вид пре-фейса

Единствено ме блазнеше третия ред седалки, за возене на бонус баби и дядовци тук-там, да речем
VAG и Мерц изобщо не гледам, японски бездушници - също - не ми се влиза във филмите и на тия всичките, на БМВ по бих слугувал
Единствено Dodge Durango гледах (пак е 'баааси огромното, но поне си им знам болежките), ама ми се струва неоправдано скъпо за американец на фона на X5-X7 подобни години

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
G30 e с нещо от сорта на 1.5см по-голямо междуосие и 2.5см по-голяма обща дължина от F10.
Ако F10 ти пасва на размер, значи G30/1 e твоят автомобил! Като ширина пак е някаква смешна разлика, но G30 се усеща доста по-широка.
С две столчета винаги е филм с нинджи, освен ако колата не е ван с три пълноразмерни седалки на втория ред.
Ако имаш път към северната част на София, пиши едно ЛС да седнете, да пробвате.
Ако F10 ти пасва на размер, значи G30/1 e твоят автомобил! Като ширина пак е някаква смешна разлика, но G30 се усеща доста по-широка.
С две столчета винаги е филм с нинджи, освен ако колата не е ван с три пълноразмерни седалки на втория ред.
Ако имаш път към северната част на София, пиши едно ЛС да седнете, да пробвате.
Аз писах в съседната тема, ще го драсна пак набързо.
След отказаното от наша страна Г05 я заведох в Аско96 до Пловдив, да сяда и да мери...
Х5 категорично е най-тясно.
ГЛЕ 2019+ е по-добре отзад, но и на двете ни малее багажника (разбирай детска количка + баланс колело и евентуално ако сложим някакво куфарче... не е вариант, а с кутии по тавана и меки сакове не ми се разправя.)
Кю7 2019+ категорично е най-просторно и на седалките и в багажника, бонус (уж), че отзад втория ред е с три седалки и моооооже би ще е една идея по-удобно на женското Д, но пък шофьора страда ежедневно карайки аЛди и то 10 годишен модел, щото фейса 2019 е основно фарчета, стопчета и екран, модела си е същия.
Седна в ГЛС преди 2019 (новия не сме го гледали, че отива почти 2х на Х5-цата като бюджет) - по нейно мнение е сравнително тясно на втори ред седалки, въпреки големия размер отвън и огромния багажник - тука аз обаче не обърнах внимание дали могат да се местят назад втория ред седалки или не. Не съм го и гледал на сериозно тоя варел с интериор от 2012-та година, но беше там, седна, хвърлям го тука във въздуха. Може и да не ни е вярна оценката ако седалките се местят назад и не са били преместени.
Пробвахме х7 - седалките максимално назад, въпросът е решен, капарирах, чакам му технотест и регистрация. Не от Аско, преди да почнете да ме редите
Плюсовете са моторизацията за която говорим тук, повечко екстри стандартно спрямо х5 - въздух, панорами и т.н., отделно някво илюзорно чувство за сейфти - спрямо х5 де, спрямо нормална 5-ца май не е чак толкова илюзорно...
И аз много се бунтувах на темата с джиповете, но просто приех, че с новородено и дете на 2.5 г. животът е такъв... като им писне да идват с нас напред-назад ще се слиза пак на ниското. Иначе алтернативата е тойота сиена и подобни варели, та по-добре сув.
След отказаното от наша страна Г05 я заведох в Аско96 до Пловдив, да сяда и да мери...
Х5 категорично е най-тясно.
ГЛЕ 2019+ е по-добре отзад, но и на двете ни малее багажника (разбирай детска количка + баланс колело и евентуално ако сложим някакво куфарче... не е вариант, а с кутии по тавана и меки сакове не ми се разправя.)
Кю7 2019+ категорично е най-просторно и на седалките и в багажника, бонус (уж), че отзад втория ред е с три седалки и моооооже би ще е една идея по-удобно на женското Д, но пък шофьора страда ежедневно карайки аЛди и то 10 годишен модел, щото фейса 2019 е основно фарчета, стопчета и екран, модела си е същия.
Седна в ГЛС преди 2019 (новия не сме го гледали, че отива почти 2х на Х5-цата като бюджет) - по нейно мнение е сравнително тясно на втори ред седалки, въпреки големия размер отвън и огромния багажник - тука аз обаче не обърнах внимание дали могат да се местят назад втория ред седалки или не. Не съм го и гледал на сериозно тоя варел с интериор от 2012-та година, но беше там, седна, хвърлям го тука във въздуха. Може и да не ни е вярна оценката ако седалките се местят назад и не са били преместени.
Пробвахме х7 - седалките максимално назад, въпросът е решен, капарирах, чакам му технотест и регистрация. Не от Аско, преди да почнете да ме редите
Плюсовете са моторизацията за която говорим тук, повечко екстри стандартно спрямо х5 - въздух, панорами и т.н., отделно някво илюзорно чувство за сейфти - спрямо х5 де, спрямо нормална 5-ца май не е чак толкова илюзорно...
И аз много се бунтувах на темата с джиповете, но просто приех, че с новородено и дете на 2.5 г. животът е такъв... като им писне да идват с нас напред-назад ще се слиза пак на ниското. Иначе алтернативата е тойота сиена и подобни варели, та по-добре сув.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Г05 е доста по-широко отзад от 5 серия, но наистина втория ред седалки трябва да се тества.
Освен това, облегалките на 2-рия ред при 5-местната версия не се регулират.
Освен това, облегалките на 2-рия ред при 5-местната версия не се регулират.
I love the sound of V8 in the morning...
Честито колега @grkv, на първо място
Иначе по темата за "теснотията", може би и това е малко субективно, но предполагам вие или по-конкретно жена ти търси по-скоро да й е просторно отколкото да не опира някъде, щото ме учудва да й е тясно в Х5 и аналозите, особено, че спомена, че е фина жена
За мен Х5 е достатъчно просторна и не би трябвало да има проблем с разстоянието между предните и задните седалки (ширина не сравняваме с в случая). Аз лично отзад съм сядал за проба с настоена предна седалка за моето каране и краката не ми опират. Иначе съм забелязал, че детето (към 160см) често се вози отзад с кръстосани крака и има огромно пространство въпреки кръстосаните крака до предната седалка.
Та много субектнивно и наистина човек е добре да ходи да мери според нуждите му - това по-скоро за колегата Nickelback де, ти вече си развъртял кеша..
Та много субектнивно и наистина човек е добре да ходи да мери според нуждите му - това по-скоро за колегата Nickelback де, ти вече си развъртял кеша..
Благодаря!
Може би тук е разковничето. Не ме разбираѝте погрешно, не е като голф, но след ф01 се търси някакъв ъпгреѝд и отзад, а х5 не го даде в простор, иначе не е тясно, просто.. не достатъчно широко, да кажем.
goppe написа:жена ти търси по-скоро да й е просторно отколкото да не опира някъде,
Може би тук е разковничето. Не ме разбираѝте погрешно, не е като голф, но след ф01 се търси някакъв ъпгреѝд и отзад, а х5 не го даде в простор, иначе не е тясно, просто.. не достатъчно широко, да кажем.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Е те Х5 и Х7 не са ли еднакви на ширина? Х7 е по-дълго просто
Вероятно са с еднаква ширина. Не съм гледал техн характеристики, но бях гледал таблата по парт номера и Х5 и Х7 споделят едни и същи табла като парт номер. Оттам с голяма достоверност може да се каже, че ширината вече е подведена равна или приблизително равна.
По всяка вероятност ширината между лявата и дясната греда са еднакви.
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2