X5 G05 40i - болежки, екстри, силни/слаби страни и т.н.

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Re: X5 G05 40i - болежки, екстри, силни/слаби страни и т.н.

Мнение от Jorixa » 25 Ное 2025, 16:56

msi200 написа:Ако искате 100% да се опазите от проблеми с раздатката, си сложете 4 еднакви джанти и гуми.

До колкото съм чел по американски форуми и това не е гаранция.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х7
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 07 Дек 2025, 10:37

Понеже доскоро и аз търсих Х5 г05 за семеен детевоз, но с две малки деца - върви и седни в някое преди да правиш каквото и да е. Аз даже бях потвърдил едно, жена ми седна отзад, както би седяла по средата между два детски стола и размаха пръста, та сега х7 с изпънати докрай назад втори ред седалки :lol:

Зависи от нуждите, но вървете и седнете в някое, да няма после разочарования... и не на пружини! :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 08 Дек 2025, 13:15

grkv написа:Понеже доскоро и аз търсих Х5 г05 за семеен детевоз, но с две малки деца - върви и седни в някое преди да правиш каквото и да е. Аз даже бях потвърдил едно, жена ми седна отзад, както би седяла по средата между два детски стола и размаха пръста, та сега х7 с изпънати докрай назад втори ред седалки :lol:

Зависи от нуждите, но вървете и седнете в някое, да няма после разочарования... и не на пружини! :lol:

Хах, колега, ти ме замисли доста :mhihi: :ok: Е толкова ли пък да няма място по дължина, 'баси? :dunno: Ти верно, че слизаш от F01, доколкото помня, ама... :mhihi:
Определено ще потърся да поседнем след твоето мнение, благодаря :yes: :bchug:

Вчера, по повод коментара ти, седнах отзад в F10, и си има предоволно място, седейки в средата - едно 10 сантиметра от коленете ми до седалките, при положение, че предните седалки бяха дръпнати доста назад. 1.75 съм висок, жена ми - 1.60. В Черокито ми е по-малко мястото, и жена ми не се оплаква... уж :ok:
Сега, не знам дали мога да сравнявам F10 с G05, но ще съм жестоко учуден, ако има драстична разлика с F10 :roll:
Ако си прав, това ще е една възможност да убедя жена ми да търсим G30 вместо G05 :ok: :mhihi:
Тя държи на джип, понеже си мисли, че е по-просторно, пък на мен, като че ли ми се кара повече 5-ца :ok:

Иначе и аз предвиждах да търся X07, но е твъъърде огромен, и не виждам смисъл. И не ми харесва на външен вид пре-фейса :roll: Фейса по-бива, и то по-тъмен цвят, с черни бъбреци и т.н. И пак ми е малко тегав да свикна :dunno:
Единствено ме блазнеше третия ред седалки, за возене на бонус баби и дядовци тук-там, да речем :ok:

VAG и Мерц изобщо не гледам, японски бездушници - също - не ми се влиза във филмите и на тия всичките, на БМВ по бих слугувал :mhihi:

Единствено Dodge Durango гледах (пак е 'баааси огромното, но поне си им знам болежките), ама ми се струва неоправдано скъпо за американец на фона на X5-X7 подобни години :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 08 Дек 2025, 14:28

G30 e с нещо от сорта на 1.5см по-голямо междуосие и 2.5см по-голяма обща дължина от F10.
Ако F10 ти пасва на размер, значи G30/1 e твоят автомобил! Като ширина пак е някаква смешна разлика, но G30 се усеща доста по-широка.
С две столчета винаги е филм с нинджи, освен ако колата не е ван с три пълноразмерни седалки на втория ред.
Ако имаш път към северната част на София, пиши едно ЛС да седнете, да пробвате.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 08 Дек 2025, 14:29

Аз писах в съседната тема, ще го драсна пак набързо.

След отказаното от наша страна Г05 я заведох в Аско96 до Пловдив, да сяда и да мери...

Х5 категорично е най-тясно.
ГЛЕ 2019+ е по-добре отзад, но и на двете ни малее багажника (разбирай детска количка + баланс колело и евентуално ако сложим някакво куфарче... не е вариант, а с кутии по тавана и меки сакове не ми се разправя.)
Кю7 2019+ категорично е най-просторно и на седалките и в багажника, бонус (уж), че отзад втория ред е с три седалки и моооооже би ще е една идея по-удобно на женското Д, но пък шофьора страда ежедневно карайки аЛди и то 10 годишен модел, щото фейса 2019 е основно фарчета, стопчета и екран, модела си е същия.

Седна в ГЛС преди 2019 (новия не сме го гледали, че отива почти 2х на Х5-цата като бюджет) - по нейно мнение е сравнително тясно на втори ред седалки, въпреки големия размер отвън и огромния багажник - тука аз обаче не обърнах внимание дали могат да се местят назад втория ред седалки или не. Не съм го и гледал на сериозно тоя варел с интериор от 2012-та година, но беше там, седна, хвърлям го тука във въздуха. Може и да не ни е вярна оценката ако седалките се местят назад и не са били преместени.
Пробвахме х7 - седалките максимално назад, въпросът е решен, капарирах, чакам му технотест и регистрация. Не от Аско, преди да почнете да ме редите :lol:
Плюсовете са моторизацията за която говорим тук, повечко екстри стандартно спрямо х5 - въздух, панорами и т.н., отделно някво илюзорно чувство за сейфти - спрямо х5 де, спрямо нормална 5-ца май не е чак толкова илюзорно...

И аз много се бунтувах на темата с джиповете, но просто приех, че с новородено и дете на 2.5 г. животът е такъв... като им писне да идват с нас напред-назад ще се слиза пак на ниското. Иначе алтернативата е тойота сиена и подобни варели, та по-добре сув.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 08 Дек 2025, 17:33

Г05 е доста по-широко отзад от 5 серия, но наистина втория ред седалки трябва да се тества.
Освен това, облегалките на 2-рия ред при 5-местната версия не се регулират.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 08 Дек 2025, 17:46

Честито колега @grkv, на първо място :) Иначе по темата за "теснотията", може би и това е малко субективно, но предполагам вие или по-конкретно жена ти търси по-скоро да й е просторно отколкото да не опира някъде, щото ме учудва да й е тясно в Х5 и аналозите, особено, че спомена, че е фина жена :) За мен Х5 е достатъчно просторна и не би трябвало да има проблем с разстоянието между предните и задните седалки (ширина не сравняваме с в случая). Аз лично отзад съм сядал за проба с настоена предна седалка за моето каране и краката не ми опират. Иначе съм забелязал, че детето (към 160см) често се вози отзад с кръстосани крака и има огромно пространство въпреки кръстосаните крака до предната седалка.

Та много субектнивно и наистина човек е добре да ходи да мери според нуждите му - това по-скоро за колегата Nickelback де, ти вече си развъртял кеша.. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 08 Дек 2025, 20:40

Благодаря! :yes:

goppe написа:жена ти търси по-скоро да й е просторно отколкото да не опира някъде,

Може би тук е разковничето. Не ме разбираѝте погрешно, не е като голф, но след ф01 се търси някакъв ъпгреѝд и отзад, а х5 не го даде в простор, иначе не е тясно, просто.. не достатъчно широко, да кажем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 09 Дек 2025, 12:33

Е те Х5 и Х7 не са ли еднакви на ширина? Х7 е по-дълго просто

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 09 Дек 2025, 17:13

Вероятно са с еднаква ширина. Не съм гледал техн характеристики, но бях гледал таблата по парт номера и Х5 и Х7 споделят едни и същи табла като парт номер. Оттам с голяма достоверност може да се каже, че ширината вече е подведена равна или приблизително равна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 09 Дек 2025, 18:03

По всяка вероятност ширината между лявата и дясната греда са еднакви.

Предишна

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6