Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
Re: Икономическа тема
Това с майчинството пропускате два мoмента.
1. Май почти всички опищяхте темата, заради повишаването на осигурителните вноски (парите за майчинство все отнякъде трябва да дойдат)
2. На брато брато му започва да "зарежда фурната" от 12 годишна възраст и няма ядове да изкара 12-15 парчета, дето ще му носят твърди доходи всеки месец....
Моят хубосник не е гледан от никого дори и за секунда. Двамата с жената и най-вече тя. Тя имаше 50 седмици майчинство и това е. Колкото по-рано започнеш, толкова по-рано и свършват.
Жената "домакиня" е нещо хубаво и лошо. Хубавото е, че децата са в нормална семейна обстановка. Лошото е, че в един момент те порастват и си хващат пътя. И ако жената тогава реши да потърси работа се оказва, че е много преевана. Млада и готина 40-45 годишна кака (за мен е млада де
) с 0 професионален стаж излиза на пазара. Какво правим с нея?
1. Май почти всички опищяхте темата, заради повишаването на осигурителните вноски (парите за майчинство все отнякъде трябва да дойдат)
2. На брато брато му започва да "зарежда фурната" от 12 годишна възраст и няма ядове да изкара 12-15 парчета, дето ще му носят твърди доходи всеки месец....
Моят хубосник не е гледан от никого дори и за секунда. Двамата с жената и най-вече тя. Тя имаше 50 седмици майчинство и това е. Колкото по-рано започнеш, толкова по-рано и свършват.
Жената "домакиня" е нещо хубаво и лошо. Хубавото е, че децата са в нормална семейна обстановка. Лошото е, че в един момент те порастват и си хващат пътя. И ако жената тогава реши да потърси работа се оказва, че е много преевана. Млада и готина 40-45 годишна кака (за мен е млада де
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
Аз мисля, че всеки трябва да се стреми да може да издържа жена си, без да трябва тя да работи. Тя пак може да избере да учи, работи или да се занимава с нещо, като децата тръгнат на училище, но да не е наложително. Ако си успял да я издържаш докато децата пораснат, не трябва да е проблем да продължи и тя да си намери каквато и е кеф работа или дейност и да е повече, като хоби и някаква насока и цел в живота след децата. Това, при положение, че нищо не е правила, докато растат децата, което ако не е при многодетна майка, си е отделен проблем.
Както съм против повечето социални придобивки, аз съм против майчинство над няколко седмици/месеца и това ми харесва в щатите и дори в соц Калифорния.
Както съм против повечето социални придобивки, аз съм против майчинство над няколко седмици/месеца и това ми харесва в щатите и дори в соц Калифорния.
Това с "издържане"-то на жената е малко в областта на "Родна реч, омайна, сладка"...
Тук всеки си знае. Иначе нещо за Стинката
Пак американци
Тук всеки си знае. Иначе нещо за Стинката
Вучич: САЩ не предоставиха лиценз за сръбската рафинерия и тя спира работа
На 2 декември, след срещата с Групата по енергетика и сигурност, сръбският президент Александър Вучич заяви, че Сърбия все още не е получила необходимия лиценз за Сръбската петролна компания (NIS). Поради това правителството вече е одобрило закриването на рафинерията на компанията.
Вучич посочи, че се е почувствал „разочарован и изненадан“ и подчерта, че според него решението на САЩ е политическо, а не икономическо, което нанася щети на Сърбия.
Той добави, че страната разполага със сравнително достатъчни резерви, които ще стигнат до края на януари 2026 г. В момента сръбското правителство активно работи за разширяване на каналите за внос на гориво.
Пак американци

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- alekangg
- кандидат ентусиаст

-
Що не вземете вие да гледате 20-25 години деца 24:7? Чак не мога да повярвам, че има радетели жената да е краве за разплод в 50% от живота си, както в арабските страни.
Значи някоя ще учи, че работи и изведнъж ще спре за 15 години или повече да отглежда и възпитава деца, защото ясли, градини и училища да неспособни.
Значи някоя ще учи, че работи и изведнъж ще спре за 15 години или повече да отглежда и възпитава деца, защото ясли, градини и училища да неспособни.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Женките като хванат някой принц на бял кон , такъв дето може да ги спонсорира резко спира да им се роботи и масово искат да учат вишу . По застаряващите моми са на обратно - първо бебета после вишу . Като станат на 30-35 почват да се сещат че единден ще останат с минимална пенсия и ще им се наложи да бачкат чистачка в някой офис. Та не ги мислете за толко безхаберни как искат да роботят и да раждат пък мъжа арабин не им дава . Има всякакви случаи , но тези които са по хитри и си отварят очите на четири трудно ще ги излъжете да роботят и да раждат . На запад не знам как е , вероятно са още по големи пиявици щото там имат повече права от мъжа и закона ги защитава . Може да нямат толкоз години да кърмят като тука , ама имат други начини да ги компенсират .
Последна промяна Jordana на 04 Дек 2025, 12:19, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G05 / E92 M3
Моята искаше да е 2 години майчинство. Като видях как изкукурига от липсата на социален живот (верно, че станахме родители точно по ковида, но все пак), решихме, че най-добре да си изкара едната година и да се връща на работа. Отделно мисля, че децата е хубаво да се социализират от малки, а не да се капсулират с мама, че после последствията са тежки.
---
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Определено не е това, което събаря бюджета. Да се бара там, щото щяло да се спестят разходи си е чиста демагогия... за останалото всеки си преценя.
Че не е вярно не е вярно, ама ма мен друго ми е интересно... като знам как тръпнеш в очакване Тръмп да анексира Канада (което ще стане като му цъфнат налъмите) и същевременно супер много си се "загрижил" за ЕС.
Апропо

BMW_POWER написа:Пак американци
Че не е вярно не е вярно, ама ма мен друго ми е интересно... като знам как тръпнеш в очакване Тръмп да анексира Канада (което ще стане като му цъфнат налъмите) и същевременно супер много си се "загрижил" за ЕС.
Апропо

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Те летят милиарди наляво и надясно, а това е разход в графа "милиони"
Абсолютно не трябва да се пипа, спокойно може да направят и отново втората година да е минимална заплата. Особено с демографския проблем, който имаме.
И аз мисля, че повече от 2 години не е ок по тази причина. А пък с още по-големи деца - после започва да се дава и пример как се стои вкъщи и бездейства. Имам поглед над "мами" с деца на по 3-4, които още не са се хванали на работа, а само бършат телефоните по цял ден - тва не е ок. Да не говорим как половината не могат да готвят, не могат да шофират, като цяло не са много оправни, ама пък имат всички удобства като готови кухни и пюрета, съдомиялни, прахосмукачки-роботи, сушилни (кой ти глади детски дрехи вече), доставки на храна, машини за млека и кво ли не. Трябва някакъв баланс да има. Това пък в "развити страни" няколко месеца и айде на работа - хич не е ок. За къв хОй са тея данъци и осигуровки тогава
theraven_nz написа:Отделно мисля, че децата е хубаво да се социализират от малки, а не да се капсулират с мама, че после последствията са тежки.
И аз мисля, че повече от 2 години не е ок по тази причина. А пък с още по-големи деца - после започва да се дава и пример как се стои вкъщи и бездейства. Имам поглед над "мами" с деца на по 3-4, които още не са се хванали на работа, а само бършат телефоните по цял ден - тва не е ок. Да не говорим как половината не могат да готвят, не могат да шофират, като цяло не са много оправни, ама пък имат всички удобства като готови кухни и пюрета, съдомиялни, прахосмукачки-роботи, сушилни (кой ти глади детски дрехи вече), доставки на храна, машини за млека и кво ли не. Трябва някакъв баланс да има. Това пък в "развити страни" няколко месеца и айде на работа - хич не е ок. За къв хОй са тея данъци и осигуровки тогава

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
alekangg написа:Що не вземете вие да гледате 20-25 години деца 24:7? Чак не мога да повярвам, че има радетели жената да е краве за разплод в 50% от живота си, както в арабските страни.
Всъщност крава за разплод е ако го хвърли на 2рия месец в яслата да се отглежда само. Майка е ако го гледа и възпитава поне през първите 2-3 години от живота му. Пък вече всеки сам си преценя колко му е важно да отгледа качествен човек или каквото излезе. А и изпускаш важен момент, след като спре да кърми което е не е лошо да е поне до година, отглеждането може и е хубаво да бъде споделено с бащата. И тук вече е въпрос на социална система как ще се случат нещата. Дали ще е 50-50, дали ще се разменят на някакъв по-дълъг период. Аз не го виждам тва с издържането на цялото семейство от бащата как ще проработи, то вече дори в САЩ е мираж за 99% от семействата, било е вариант до преди 40-50 години малко по-масово, вече е абсурд.
steeN написа:BMW_POWER написа:Пак американци
Че не е вярно не е вярно, ама ма мен друго ми е интересно...
Според Гугъл е вярно, според теб не. Ама на мен друго ми е интересно. Защо, когато нямаш факти и започваш да хвалиш една пропаднала икономика?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Няма нужда нищо да хваля, защото на теб винаги са ти интересни неща, които предимно са ирелевантни или неверни. Един вид ти като хейтваш нещо това е достатъчно само по себе си... ако не става ясно. 
Затова горната картинка е доста по-актуална, от колкото изглежда на пръв поглед.
п.с. апропо, цените на газа в ЕС са вече на нива от лятото на 2021 г.

Затова горната картинка е доста по-актуална, от колкото изглежда на пръв поглед.
п.с. апропо, цените на газа в ЕС са вече на нива от лятото на 2021 г.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
И аз питах в другата тема откъде накъде сърбите трябва да искат разрешение от американците за рафинерията, след като са независима държава близка с Русия.
Сбъркан свят…
Сбъркан свят…enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
"Неверни" викаш 
На Гугъл не вярваш, Euro news явно са агенти по дезинформацията на Путин. Не знам какво общо има цената на газа в случая, но при мен вечер бензинът е около 1.40bgn/литър.
Та какво каза за "пак американци"
На Гугъл не вярваш, Euro news явно са агенти по дезинформацията на Путин. Не знам какво общо има цената на газа в случая, но при мен вечер бензинът е около 1.40bgn/литър.
Та какво каза за "пак американци"

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ами ако искат никой не ги кара насила да затварят рафинерията си.
Пряко няма как САЩ или който и да да им го забрани.
Да си работи, да си плащат в рубли /щото в друго няма могат/...и така.
Е, ще забравят за търговия с останалия свят..ама ся. Ако могат да си произвеждат всичко - моля.
И изобщо всички тия въпроси са към гнусното джуджето император и към никой друг.
Пряко няма как САЩ или който и да да им го забрани.
Да си работи, да си плащат в рубли /щото в друго няма могат/...и така.
Е, ще забравят за търговия с останалия свят..ама ся. Ако могат да си произвеждат всичко - моля.
И изобщо всички тия въпроси са към гнусното джуджето император и към никой друг.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
enigma написа:И аз питах в другата тема откъде накъде сърбите трябва да искат разрешение от американците за рафинерията, след като са независима държава близка с Русия.Сбъркан свят…
Да , това е най странното в цялата работа . Разбирам Русия да натиска някой да си затвори рафинерията щото ползва американски петрол ...обаче то винаги е обрратното . Случайност най вероятно ....Сега разбирам какво се има предвид под зависимост от руски газ и петрол - ако ги ползваш ставаш зависим от америка . Както казваше Тодор Колев на времето – Хитро Седларов хитрооо....

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !