Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от TheDriver » 23 Ное 2025, 20:44

В Бразилия ФИА откри, че няколко отбора използват титаниеви елементи за захващане на дървената планка. Говори се, че при определени отбори тези елементи дори са били с нагревател, а не са разчитали на загряване от удари в асфалта. А им трябва загряване, за да се деформират по определен начин и да застанат в позиция да пазят планката.
ФИА забрани използването на титаний и ги накара да сложат стоманени елементи(които се деформират много по-малко).

Парадоксалното е, че Макларън не бяха включени в списъка на засегнатите отбори. :dunno:
Още по-странното е, че от началото на сезона Макларъна е най-високо стоящата кола от водещите :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 24 Ное 2025, 0:04

Не знам ама доста несериозно от страна на Макларън, че и двете коли им отпаднаха заради тая глупост. Накрая на сезона ще подарят титлата като нищо на Максчо.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 24 Ное 2025, 11:39

Според мен в Катар и Абу Даби ще им е по-лесно на Макларън и подовете няма да са проблем. Това при условие, че няма някакъв външен фактор, който да обърка нещата. Примерно, някаква драстична промяна в преминаването на бордюрите в Катар. Или някакъв карамбол около гумите в Катар с тези две задължителни спирания. Или много студено време.....

В Лас Вегас се събраха няколко негативни за тях фактора и явно това доведе до тази грешка. Историческата липса на сцепление за тях на тази писта явно ги е принудила да свалят колите(нещо с което те нямат много опит). Само дето в петък и събота валя и те нямаха данни, освен това беше много студено, но в същото време пистата драстично подобри сцеплението си. Явно са свалили колите повече отколкото трябва, а после натоварванията са били по-големи заради неочаквано високото сцепление. :dunno:

От цялата работа печелим ние. :mhihi: Норис е малко лабилен и като го понатисне Макс нищо чудно да стане някоя изненада. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 24 Ное 2025, 15:04

Добре дошло е това отпадане на МКЛ :mrgreen: След състезанието вчера бях някак отчаян за края на сезона, но като се прибрах вечерта и видях новините останах приятно изненадан.
В прочем Мерцедес и Ферари са изключително близко до МКЛ/РБ и могат сериозно да объркат картите на Макларън, ако осерат квалификацията и са чао за състезанието.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E93 325i, Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 24 Ное 2025, 20:11

TheDriver написа:Явно са свалили колите повече отколкото трябва, а после натоварванията са били по-големи заради неочаквано високото сцепление. :dunno:

От цялата работа печелим ние. :mhihi: Норис е малко лабилен и като го понатисне Макс нищо чудно да стане някоя изненада. :mhihi:

Ами да видим. :shock:
MCL_End_of_2025.jpg

Шегата на страна. Напълно съм съгласен, с това което казваш.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 27 Ное 2025, 9:13

Излезна ли някаква информация за подовете на Макларъните и дали директивата от Бразилия ги е ударила или просто грешни сметки :dunno:
Иначе дядо Нюй станал шеф на отбора на Астън Мартин, незнам на тея години що се бута вместо да се съсредоточи върху това което може най-добре.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Ное 2025, 9:47

Тези хора не са като обикновените хора. На теория трябваше да е пенсионер на 65 години и едва ли не ИИ да прави всичко, ама ето не е баш така.
И не е само той, Бърни до 90 годишен си бръмчеше по целя свят, един човек на неговата възраст не стига на 100м от тях в 99% от случаите.
Същото е с Еспелета на мотогп, на 79 години и продаде преди 1 година дорна и все още е активен, не е легнал да лежи и да чака да умре.

Сега, че у нас на 60+ ги пишат бегали и приличат на грохнали старци е друг въпрос.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 27 Ное 2025, 9:52

Аз имах друг на предвид - Нюй се е доказал като човека мозък при проектирането на шампионски коли, но управленския нюх няма нищо общо с това. Примери за това има колкото щеш , това че си много добър в дадена сфера не те прави пак толкова добър в друга. Реално сега цялата власт на отбора ще е съсредоточена в един човек, ще е интересно да видим как ще се справи за догодина.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 27 Ное 2025, 15:11

Чисто конспиративно...май след ГП на Зандвоорт стана ясно, че има някаква шашма с подовете и тогава Макларън са взели мерки и по-конкретно са пробвали различни неща по колата на Пиастри. Съвпада с това, че там някъде започна спада във формата му и последвалия коментар от него, че колата отива в посока, която не му допада и не може да свикне. Норис пък продължи да мачка щото нали....голям шампион :mhihi:

Относно Нюи....също мисля, че е странно решение и не съм сигурен, че е точния човек...най-малкото е особняк, при това голям. Изначало си има проблеми с авторитета и признаването му, в Ред Бул не му харесваше да е втора цигулка на Хорнер въпреки, че имаше пълната власт в техническия отдел, но видяхме какво стана :dunno: . Възможно е да управлява с твърда ръка и няма да се изненадам тогава бая народ от вече привлечените да си замине...това ще е забавно за гледане :lol:

На мен ми е по-интересно къде би отишъл Хорнер ако реши да се връща :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320D GT F34

Мнение от kingkacho » 27 Ное 2025, 16:41

От Макларън признаха че проблема си е в тях. Проблема бил че колата много подскачала и затова се е изтъркал пода като при Пиастри е повече отколкото при Норис. Май не случайно на Норис темпото му падна рязко макрая.

Предишна

Назад към Извън Темата