СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: СПАМ ТЕМА
Че толко ли е зле БМВ та само за болести по тия коли да се коментира ? Още малко ще кажете че собствениците на БМВ ги погребвали седнали , щото цял живот седят пред компютъра да пишат в техническите раздели ?!! 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
а едно време какви Юзъри имаше...развалиха я тая държава 
- Jordana
- старши ентусиаст
-
По напред в темата имаше въпрос за WIN 10 , и форумните хакери твърдяха че мача е свирен вече . Държа да им предложа на вниманието следния цитат :
Ако сте били разумен потребител и сте инсталирали " чист " имидж Win10 Enterprise LTSC воала - бозата ви е с подръжка до 2032г и не се налага да минавате на 11 . Няма нужда да плащате ъпдейти всяка година и подобни глупости за да е валидна подръжката 2032г каквито подвеждащи мнения се пускаха по рано .Long-term support: LTSC releases offer a longer support lifecycle compared to the standard Windows 10 "Semi-Annual Channel". For example, Windows 10 Enterprise LTSC 2021 has a 5-year lifecycle, while IoT Enterprise LTSC 2021 extends to 2032.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
То може и да надградиш и промениш версията без да правиш инсталация на ново
. Елементарно е и не изисква кой знае кви умения.
. Елементарно е и не изисква кой знае кви умения.- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Това касае бизнеса и легални софтуери, бай Данчо. Крадени и в къщи - не. И на тези версии изначално се знае, че ще са с по-дълга поддръжка, не е новина.
Или викаш в замунда има сичко
)
Не разбирам къв е проблема с 11 и какви са тия плащания на ъпдейти като такива няма.
Седете си ха ХП ако искате, никой не ви кара насила да минавате на 11.
Или викаш в замунда има сичко
Не разбирам къв е проблема с 11 и какви са тия плащания на ъпдейти като такива няма.
Хм,хм...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Имам един въпрос свързан с Paypal...
Имам един нов клиент (фирма в Израел, не физ. лице). Издавам му фактура (ЕООД съм), в която съвсем стандарно (както за други мои клиенти) посочвам банкова сметка, по която да си плати за услугите.
Той ми казва "по принцип нямам проблем да ти направя SWIFT превод, ОК, но предпочитам по Paypal да ти платя, понеже ми е по-удобно"
Викам му по инерция отначало, ОК, няма ядове, ама трябва да направя Bussiness Paypal акаунт, понеже фирмата ми още няма такъв
Погледнах... и забравих за Paypal - 2.9% такса имат тия от Paypal на транзакциите
Бахти кожодерите
Замислих се - да му дам моя личен Paypal акаунт, и после от него във фирмената сметка, ама някакси... мислА не е редно за осчетоводяване после
Та май да му отказвам вземане даване с Paypal... Какво мислите?
И се замислих: Каква му е идеята изобщо да ползва той Paypal, с тия техни брутални такси, баси..?
Имам един нов клиент (фирма в Израел, не физ. лице). Издавам му фактура (ЕООД съм), в която съвсем стандарно (както за други мои клиенти) посочвам банкова сметка, по която да си плати за услугите.
Той ми казва "по принцип нямам проблем да ти направя SWIFT превод, ОК, но предпочитам по Paypal да ти платя, понеже ми е по-удобно"
Викам му по инерция отначало, ОК, няма ядове, ама трябва да направя Bussiness Paypal акаунт, понеже фирмата ми още няма такъв
Погледнах... и забравих за Paypal - 2.9% такса имат тия от Paypal на транзакциите
Бахти кожодерите
Замислих се - да му дам моя личен Paypal акаунт, и после от него във фирмената сметка, ама някакси... мислА не е редно за осчетоводяване после
И се замислих: Каква му е идеята изобщо да ползва той Paypal, с тия техни брутални такси, баси..?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Nickelback написа:Имам един въпрос свързан с Paypal...
Той ми казва "по принцип нямам проблем да ти направя SWIFT превод, ОК, но предпочитам по Paypal да ти платя, понеже ми е по-удобно"![]()
Викам му по инерция отначало, ОК, няма ядове, ама трябва да направя Bussiness Paypal акаунт, понеже фирмата ми още няма такъв![]()
Погледнах... и забравих за Paypal - 2.9% такса имат тия от Paypal на транзакциитеБахти кожодерите
![]()
Замислих се - да му дам моя личен Paypal акаунт, и после от него във фирмената сметка, ама някакси... мислА не е редно за осчетоводяване после![]()
![]()
Питай счетоводителя ти директно, тук който каквото и да ти каже ...
А относно защо...там има опция да иска рефунд и да направи диспут за някоя транзакция, помисли за това.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Жена ми е счетоводител, нямаш право на подобни гимнастики. На какво основание ще преведеш парите от личната си сметка към тази на фирмата или обратно. Дори ти да си 100% собственик не може просто ей така от сметката на фирмата да си превеждаш пари.
Jordana написа:Че толко ли е зле БМВ та само за болести по тия коли да се коментира ? Още малко ще кажете че собствениците на БМВ ги погребвали седнали , щото цял живот седят пред компютъра да пишат в техническите раздели ?!!
Дори това не знаеш. Общото между собствениците на БМВ и Москвич е, че ги погребват прави. Цял живот лежат под тях. Ако нещо тече, това е в реда на нещата. Ако не тече, има огромна вероятност вече да е свършило.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
BMW_POWER написа:Дори това не знаеш. Общото между собствениците на БМВ и Москвич е, че ги погребват прави. Цял живот лежат под тях. Ако нещо тече, това е в реда на нещата. Ако не тече, има огромна вероятност вече да е свършило.
Това е общото, но различното е, че тия БМВ собственици са с нов внос на "реални" километри, докато Москвича са го чакали няколко години да го конфигурират.
И все пак, моето М5 вече официално е без гаранция, дано не ми се налага да лежа под него, но дилъра направиха каквото можеха. Няколко дни преди да изтече, ме викнаха да си говорим тайно, че искали да ми сменят изпарителя на климатика, щото не било дали а кога ще почне да изпуска, та се разбрахме преди да пътувам да им я оставя. Много не ми се искаше да го правят, при положение, че климатика работи, а работата е доста инвазивна, но щеше да е неразумно да не го направя. Те пък ми и пращаха кошмарни снимки, но в крайна сметка го направиха добре, нищо не скърца вътре. Изненадаха ме и че чули звуци от задния диф и го сменили и него. Климатика $6К работа(главно труд), диф-а $10К. Та за тия там няма и $7К дето платих за удължена гаранция, те смениха за около $45-50К неща. Колата, след последните два-три месеца, е с нов заден диф, нова раздатка, нов некъв радиатор, нов изпарител на климатика, нов един катализатор, нови спирачки и нови гуми.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
СПАМ ТЕМА
Тоя лаф съм го чувал и за Алфа Ромео… ако под Алфата няма масло, значи и в Алфата няма…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Ивайло Димов написа:Жена ми е счетоводител, нямаш право на подобни гимнастики. На какво основание ще преведеш парите от личната си сметка към тази на фирмата или обратно. Дори ти да си 100% собственик не може просто ей така от сметката на фирмата да си превеждаш пари.
Да, ясно, потвърждаваш съмненията ми, благодаря, колега
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Моджо написа:Това касае бизнеса и легални софтуери, бай Данчо. Крадени и в къщи - не. И на тези версии изначално се знае, че ще са с по-дълга поддръжка, не е новина.
Или викаш в замунда има сичко)
Абе кви крадени софтуери , Enterprise LTSC го имаше за изтегляне легално от страницата на Бозата само че изчезна след като обявиха че спират да броят за слива 10ката . Затова казах че който е имал късмета да инсталира на време въпросната дистрибуция няма нужда да минава на 11ка . Горното мнение беше написано във връзка с по рано възникналия казус , където хакерите казаха че няма шанс Бил Гейц да пусне фъндък - щом е спряна подръжката официално трябва да плащаш и само за корпоативни клиенти било ..
То за изтегляне LTSC може да го има, ама трябва да имаш лиценз за да го активираш...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
barty написа:Don_Diego написа:Тука нали имаше спецове по Шкода![]()
Търся лед крушки за мигачите и задната на Супърб 2018 година...днес изгоря едната на мигача отзад и се присетих, че мога да я модернизирам малко тая кола![]()
Доколкото знам трябва да е с can-bus, че да не дава грешка ама какъв модел е точно...един господ знае
Май нещо такова ми трябва...
https://eshop.wuerth.bg/led-canbus-py21 ... 5-led-2-br
Има ли спецове по Шкода, сериозно?
От скоро имам нова Шкода Октавия 4 и ще се радвам ако се намери колега, фен на Шкода![]()
От скоро имам един служабен Супърб за моментите когато има влачене на багажерии и стока или трябва да съм инкогнито
Сега направих един тур до морето…7.0/100 със 140 на темпомат, уейз на екрана и доста приличен комфорт