СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Ивайло Димов » 16 Ное 2025, 19:59

За подобна инвестиция трябва да има проучване сред хората дали бих плащали наем за паркомясто. Естествено няма смисъл от паркинг за 20-30-40 коли, тва е прахосване на терен. Говорим за закрит паркинг на 4-5 етажа с капацитет 250-300 , че и повече коли, със зарядни станции за електрички, слънчеви панели на покрива. Общината дава терен и се търси инвеститор публично-частно партньорство, всичко опира до колко ще струва, каква възвращаемост във времето ще има за инвеститора , къв % ще има за общината и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Ное 2025, 21:12

BMW_POWER написа: Хайде, давай идея, къде ще е паркинга :ok: Директен пример, не бла бла "Обшината е длъжна". Груйо може да има яхта и самолет и общината е длъжна да му построи летище и пристанище, защото той плаща данък?

Ето ти общинско пристанище за яхтата , 16 милиона инвестиция ...
https://www.flagman.bg/article/325318
Малката подробност е че изградено от авера на бившия кмет Потник - Дънката и вече е неизползваемо . Комбинация дънка с потник не е добра явно ...
Ето ти общински терен и за каляската ...
https://www.moreto.net/novini.php?n=492303
Малката подробност е че терена един път вече беше откраднат от общината от бизмесмена Георги Гергов . Това е не безизвестния терен "дупката" който трябваше да стане ЦУМ по времето на соца . Сега общината си го изкупи отново но там няма да има паркинг а ....библиотека . Има още много подобни но паркинги няма да има щото на общината не и трябват паркинги ...В смисъл Дънката иска да строи обекти с висока добавена стойност а не някакви си евтини ненужни презряни паркинги .
Последна промяна Jordana на 17 Ное 2025, 10:14, променена общо 5 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 16 Ное 2025, 21:17

В нашия квартал има определени вече 3 терена за етажни паркинги! Да видим кога и какво ще се случи...

Колегата е имал частен терен... Защо не му дават???
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Ное 2025, 22:05

За Варна питай Общината. Аз искам в София да ми направят пристанище, защото имам яхта. Защо собствениците на самолети трябва да ги държат някъде си, а не пред блока?

Неадекватни данъци, неадекватно управление и изразходване.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 17 Ное 2025, 0:34

BMW_POWER написа:За Варна питай Общината. Аз искам в София да ми направят пристанище, защото имам яхта. Защо собствениците на самолети трябва да ги държат някъде си, а не пред блока?

Неадекватни данъци, неадекватно управление и изразходване.

Много некоректна задача поставяш на колегата. Все едно да питаш горнобанската танкова парашутна рота какво става ако паднат във водата … или и танкът не ги чака долу, ако не се отворят парашутите :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Ное 2025, 1:39

В по-голямата чат от нормалния Свят, глаголът "ИСКАМ" е свързан с глагола "ПЛАЩАМ". Какво некоректно има? Единият плаща 50% данък върху дохода, другият 10%. И вторият гледа в канчето на първият и иска сервиз като него. Къде в Европа можеш да оставиш една кола с години пред блока? За тук не говорим. При мен на село "свободният" (безплатен) паркинг на улиците (когато не пише нищо друго) е 3 часа през седмицата и 6 часа през уйкента. Може и повече, ама ония с луноходите раздават касови бележки за осребряване на стойност $60.
Отделно съседите от една улица могат да поискат от Общината улицата им да стане забранена за паркиране. Ние се преборихме да сме така от едната страна на нашата улица.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 17 Ное 2025, 5:19

Некоректното е, че искаш морски вълк да решава проблеми на сухоземните плъхове. Той си плаща, не е негов проблем какво е решението :mrgreen:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Ное 2025, 5:34

А коректно ли е в селото на Павъра една улица без коли една с коли една без една със коли ...не трябва ли да забранят паркирането по улиците за всички ? Като искаш кола спираш извън селото , какъв е тоа тюрль гювеч от прищявки на тоя и оня ?!!! Няма не искам няма недей , така е в циливилизования свят !
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 17 Ное 2025, 7:02

Ами не е… то и в София го имаше този проблем в малките улички по центъра. Поне преди години- Едната страна на улицата синя зона , другата не. Паркирам си аз там доволен, че не трябва да плащам… но по едно време ми звънят от паркинги и гаражи услужливо да ми кажат, че са ми сложили скоба :mhihi: Слизам аз и културно, вместо да ги отстрелям (въпреки че съм с каубойската шапка) си платих там глобата и ми казаха че е ок да оставя колата там до края на деня :ok: Много културни и услужливи хора :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Ное 2025, 9:56

Слизам аз и културно, вместо да ги отстрелям (въпреки че съм с каубойската шапка) си платих там глобата
Как ще "отстрелваш" служители на градска мобилност в центъра на София? Това да не е дивия запад или леговището на пингвините нагоре по ниагара ??!! Стегнете се малко и без такива глупости . :dunno:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 17 Ное 2025, 10:03

Как един не стана да каже, че основната причина са събирането на пари и тяхното безхаберно харчене. Единия малоумник го слушам, като обяснява, че го направили да е удобно за децата по детските градини/училища от 9:00 часа да ги оставят родителите :clap: :bang: к@вал, как ще ги вземат, като направите зоните до 21:00 часа, ще чакат децата.
Натъпкаха цялата малоумна администрация в центъра, пренаселено било. Ходя по 3-4 пъти на седмица по работа, едва ли ще стъпя там по желание, а и какво да видя, мангали и талибани.
Има места за паркинги, на Кузман Шапкарев даже има паркинг, може да се направи на етажи, има останали паркове под които също могат да се направят паркинги, но ЩО, като може с 6 метра боя за 2лв да докараш 4лв Х 10часа Х 365дена = 14600лв
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Ghostdriver » 17 Ное 2025, 11:40

Тъкмо се бях надъхал за втора микровълнова в семейството и, какво се оказа с тия до 3 часа паркиране. По-изгодно е инвалиден стикер на дизел-бегачката 4 часа аванта, после един смс и още 4 часа…
Да бяха въвели 15 минути първоначално безплатно, а не европейски цени за трето-светски инфраструктури. Поне като ще взимат пари за абонаменти да има условия, мотриси по-на често, на стълбовете бавни чарджъри равни тротоари, предвидени велоалеи, добро осветление.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Ное 2025, 11:46

Интересно ми е какво толкова са се разпаркирали хората в центъра да не им стигат 3 часа, ако не живеят там? Очевидно има работодатели, които са там, а не трябва да са защото взимат местата за паркиране на хората, които живеят там :dunno: Държавните институции трябва да имат собствени паркинги, ама там никой никога не го е мислил това.

Това е някакъв мини аналог на държавата. Цялата държава в София, цялата София в центъра :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Ное 2025, 15:32

Поредица от абсурди , водят до нови проблеми. Презастрояване, липса на инфраструктура, огромни нови квартали с неуреден градски транспорт и т.н. За електричките съм за, че им ограничиха времето. Всичко друго не е ок.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Ное 2025, 17:22

Не е европейско така, сега ще спадне търсенето им. :mhihi:

А тука щом в Монтана има проблеми с паркиране, където е едно дори не голямо село на размери...
Не знам, гледам движение няма докато снимат, направо си е нула, иначе разчертали и там всичко с боя. Ами може би е време да се замислят някои, че може и бой да ядат, неслучайно едно време мутри ги държаха тези паяци и скоби и въпреки това имаше и полицай с тях, който уж беше за законови действия да предприема:
https://youtube.com/shorts/HPA-N2EeiLg? ... -lL2SxLHvs
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата